Sandy's statistieken

vrijdag 11 juli 2008

Vakantie Bulgarije.

Woensdag 2 juli 2008

We waren vroeg wakker, de was buiten gehangen om 8 uur al!! Deze kleren moesten nog de koffer in, vandaar!
Douchen, bedden afhalen, en nieuwe lakens erop en de rest nog wassen. En aan de droogrekken hangen voordat we weg gingen.

Om 9 uur werd ik door mijn arts gebeld nav. de bloeduitslagen van de controle in het UMCG. Ik heb bloedarmoede, ook dat nog...
Ik moet 2x daags ijzertabletten nemen, maar omdat die opstipatie kunnen veroorzaken, moet ik elke dag +/- 1,5 beker colofort drinken en ook nog movicolon over de dag nemen. Ik kreeg ook nog een zalfje (daktarin) omdat ik een plekje op mijn schouder heb,wat waarschijnlijk een schimmel infectie is. Dr zou gelijk de fax naar mijn apotheek sturen. Toen ik de apotheek erover belde hadden ze het recept al klaar gemaakt en het zalfje ook.
we hadden alles al in de auto en rond 13 uur eerst even de medicatie ophalen bij de apotheek en daarna door naar Santpoort. Het was in Heerenveen 33 C en hoe dichterbij santpoort hoe meer bewolking en opeens ook regen. we zijn daar even gaan rusten en om 17 uur wat eten opgehaald en daarna bij Marischa en Marinus koffie/thee gedronken. Toen nog even bij de buren op visite. Piet (de tuinruimer van vorig jaar) die morgen onze chauffeur naar Schiphol is.

Donderdag 3 juli 2008.

Om 7.15 uur bracht Piet ons naar Schiphol. We waren even voor achten bij de bali van Arke flight. We mochten gelijk onze koffers afgeven en we werden om 10 uur bij gate D53 verwacht om te boarden. We hebben nog wat leesvoer gekocht en rond 10 uur waren we bij de gate. Er was wat vertraging omdat het vliegtuig bij een andere gate stond en nog naar onze moest komen. We gingen 5 minuten later dan gepland weg; 11.10 uur.
De vlucht ging prima. We landden op de juiste tijd. Het ging allemaal voortreffelijk. Had nergens last van, geen gedonder met zuurstof meer enz enz.
Heerlijk gevoel om al "normaal" persoon te worden behandeld. (Enige was dat ik meer bagage mocht meenemen!!)
Toen we geland waren, na drie uurtjes vliegen, door de douane, in een hele nieuwe aankomsthal. Daarna naar de kofferband en de koffers waren er redelijk vlot. we werden met bus 7 om 16.00 uur plaatselijke tijd naar Hotel Evrika Beach gebracht. Nico stond al te wachten. We kregen kamer 60 in blok D op de 3e etage...Waar doet het me aan denken...(afdeling D3 natuurlijk, haha)Gelijk de koffers uitruimen. Dit gedeelte was nieuw, waarschijnlijk waren we de eerste bewoners van deze kamer. Alles rook nog naar nieuw. Erg mooi. we hebben een lamer naast Tineke en Nico. Nadat we alles in de kasten hadden gedaan, gingen we geld pinnen en water kopen voor de colofort (elke dag 1,5 beker, tegen verstopping) Toen hebben we even op 't terras gezeten bij een van de "all inclusive" bars. Ze maakte een alcoholvrije coctail voor me omdat ik de schoondochter van Nico ben. Erg goed bedoeld, maar 't was niet te zuipen.
Om 19 uur gingen we eten. Heerlijke spoe, warme beenham, zongerijpte tomaten, yoghurt met seizoensfruit zoasl watermeloen, galiameloen ect...Toen nog even koffie drinken en daarna de boullevard over. Overal kijken wat we straks allemal mee naar huis zullen slepen.

Toen we terug kwamen, in het hotel, hebben we met Nico's belgische vrienden even bij de bar gezeten en om 23 uur (in nederland 22 uur) pillen tijd, ben ik naar de kamer gegaan, heb pillen genomen en colofort gemaakt enmijn dagverslag geschreven...
Nu slapen -/+ 0.00 uur.

Vrijdag 4 juli 2008.Om 9 uur gingen we ontbijten. Ik had wel wat buikpijn maar had wel zin in eten. Heb een gebakken ei en 2 kleine broodjes gegeten. Daarna zijn we op de zonnebedjes bij het zwembad gaan liggen. Tineke en Nico leggen om beurten de handdoeken neer zodat we de beste plaatsen hebben. We hebben heerlijk gezond. Ook gelunched. We hebben even gekeken bij boccia (jeu des boulle) waar Nico iedere dag aan mee doet. Na het zwemmen zijn we gaan rusten en douchen en gingen we om 18 uur bij de rainybar zitten. Ik kreeg toch wel meer buikpijn. Bij het eten heb ik alleen soep met brood kunnen hebben. Ik ben ook naar de kamer gegaan om colofort te nemen. Verder in bed gelegen want ik had toch beste pijnen weer...
Rond 23 uur kwam de eerste ontlasting eruit en luchtte het behoorlijk op. Verder gelukkig wel goed geslapen. O ja, ik heb een klein plekje op mijn rechter been dat verbrand was....

Zaterdag 5 juli 2008.

Vandaag zijn we naar Nessebar gegaan. We hadden geluk want toen we bij de eetzaal kwamen en een ei hadden gescoored, viel de stroom uit. Er zaten op dat moment overal mensen vast in de lift en al de koks konden geen eieren, pannekoekjes en bacon bakken. Het was overmacht maar dan lopen er toch mensen rond te muiten... Tja, dan moet je niet hier op vakantie gaan. Dat kan hier gebeuren.
Maar wij gingen met de bus naar Nessebar voor 1 Lev per persoon, dat is 0,50 €. Fijn he!
We hebben eerst even op 'n terras wat gedronken en toen winkeltjes gekeken. Ik heb "mijn droomtas" gekocht met 1001 vakjes, erg handig vind ik zelf.
Daarna kreeg ik een zwart gebreide bollero van mijn schoonvader, ook een nieuwe bikini met een boxershortje dat mooi over mijn stoma valt en ik heb nog een handmade gehaakt kleedje en vlinder gekocht. We hebben bij "polleke"aan het water gelunched. Iedereen nam een Schnitsel maar ik een spagetti met ham en tomatensaus en kaas. Het smaakte heerlijk, precies genoeg en waar ik geen last van heb gekregen. Overigens deze dag was bijzonder goed, geen buikklachten!
Terug uit Nessebar zijn we het zwembad ingedoken. Bleek dat er nog steeds geen stroom was. 's Middags was er ook geen tot nauwelijks lunch. Dus wij geluk met onze schnitsel en spagetti!!
Na onze verfrissende duik naar onze kamer, afdouchen was er niet bij...kous water. Hebben we maar even gerust en toen gegeten. En er was weer stroom...
We zijn na het eten even met het treintje naar het centrum en de markt geweest om alvast te kijken wat we later zouden gaan kopen, meest kleding.
Rond 21 uur waren we terug in het hotel. Ik heb me even omgekleed maar de liften deden het nog steeds niet. Dusdat was de 4e keer dat ik 9 trappen op moest. Ik kom straks superfit terug, zeg. (elke dag zwemmen, wandelen over de boullevard en trap op en af).
We hebben de rock 'n roll show van het animatie team gekeken en nog even in de bar onder de luifel gezeten met Hugo en Lieve, de belgen. We hebben UNO gespeeld. Om 23 uur gingen Nico en Tineke naar bed en wij zijn nog even de boullevard op gelopen. Ik heb nog een bikini topje gekocht(er zit wel een broekje bij maar dat stomaatje niet)voor bij het nieuwe broekje. Dat nieuwe topje is wat veel stof en ik wil morgen toch wat zon pakken...
Toen nog even wat zoutjes en drinken gekocht voor op de kamer, en nu...slapen.

Zondag 6 juli 2008.

Vandaag hebben we weer een rustig dagje aan het zwembad gehad. 's Ochtends om 9 uur ontbijten en daarna onze zonnebedjes opgezocht. Om -/+ 15 uur speelden we boccia voor 'n certificaat. Dan, als je eerste, tweede of derde wordt, krijg je 's avonds voorafgaande aan de show een certificaat uitgerijkt. Arjan was derde. We hebben ook shuffleboard gespeeld en ik had samen met een andere dame gewonnen...puur dankzij Nico's voet die heel per ongeluk op mijn shuffle stond waardoor ie niet verder schoof...haha.
Bij shuffleboard ligt er een lange, gladde stenen baan waarover je een houten schijf moet schuiven met een soort stok. De schijf moet in vak +10 of -10 of de andere cijfers, blijven liggen. Ik had hem in +10, alleen was het geen tournament; dus geen certificaat helaas.
's Middags veel gezwommen. Ik moet altijd even weer wennen omdat ik nog steeds denk dat ik benauwd ben als ik weer boven water kom...in tegendeel natuurlijk. Maar ja, hoe vaak zwem ik; ik keer per week en niet alleen onder water.
Ik had overigens ook mee gedaan met aquagym alleen halverwege ben ik gestopt omdat ik na 'n half uur in 't water 't te koud kreeg. Er stond nl een straf windje waardoor het toch wel koud was.
Tegen 17 uur gingen we naar de kamer en hebben weer lekker kunnen douchen. Even gerust en toen gegeten. We zijn daarna met het treintje naar 't nieuwe Royal Beach Mall. Daarin zitten 140 winkeltjes maar de prijzen zijn daar ook wel richting euro!
We zijn via de boullevard terug gekomen en hebben een houtsnijwerk laten maken met onze namen er op en ons huisnummer. Het oude naambordje is bijna vergaan en kan zo in het oudheidsmuseum terecht.
Verder hebben we nog een mok en een schaal gekocht. Zo'n mok heb ik al voor thee maar 2 is handiger.... en de schaal is in de zelfde kleuren als de fruitschaal die ik in 2003 al had meegenomen.
Toen we terug waren hebben we uno gespeeld met Hugo en Lieve. Daarna zijn we tegen 0,00 uur gaan slapen.

Maandag 7 juli 2008.

Vanochtend na het ontbijt kreeg ik weer wat buikpijn. Ik heb wat liggen zonnen maar onder de parasol, hoor. Laat me echt niet verbranden. Tegen de middag was 't wel wat over en heb ik wel wat gelunched. Toch af en toe weer last. Ik heb wel boccia kunnen spelen met Nico, Arjan en Jos, die gisteren was gekomen en die er vorig jaar ook was en Nico en Tineke dus al kenden. we moesten het opnemen tegen frans sprekende belgen die prof jeu de boullers waren...Dus dat was niks, we konden iet meer winnen.
Verder was er ook een Thomas aus Ostenreich die gisteren al met boccia achte me aan zat...sjans! haha. Thomas heeft waarschijnlijk bij zijn geboorte zuurstof te kort gehad, net als mijn nichtje. Hij loopt wat moeilijk en heeft een spastisch handje. Hij had mij maar uitgezocht, Ik ben ook niet helemaal goed hihi, ik was ook bijna de enige die met hem sprak...zo ben ik dan ook wel weer, alle mensen tellen...

Na het boccia spel gingen we weer even lekker zwemmen. Arjan was al de hele middag weg, hij moest ook ons houtsnijwerk ophalen en is nog wat op de boullevard gaan lopen. Hij kan niet zo lang op het zonnebedje liggen. Toen hij terug was, gingen we darten. Nadat ik had gegooid waarbij ik 2 pijlen miste en 1 pijl in de 13 gooide, en gelukkig daardoor geen liedje hoefde te zingen (ik had het friese volkslied gezongen denk ik)kreeg ik toch wel erge buikpijn. Ik ben toen naar mijn kamer gegaan en even in bed geegen. Ik had geen behoefte aan eten en daarna kwam Arjan vragen hoe het was. Ik heb dus toch maar weer 'n liter colofort voor me staan. We zijn wel even naar beneden gegaan want net vandaag is de fotograaf er natuurlijk. Heb me even opgedirkt en hebben we leuke foto's laten maken met vaders en moeders. Met Marischa en Marinus hadden pa en ma er ook 'n laten maken.
Toen even bij de rainybar gezeten en toen moest ik overgeven...wel in het toilet hoor! Recht tegenover de dokterspost, maar die was er niet. Er kwamen nog stukken pizza uit van de lunch. Zou je zeggen, waarom eet ze dan toch pizza??? dom wijf!!!
Nou, 't is zo lekker EN als het kan is het zonde om het niet te nemen...Dan moet je later maar op de blaren zitten, nietwaar?

Later ben ik weer naar de kamer terug gegaan. Heb intussen de colofort weer op. Het gaat nu wel lekker, zit op ons balkonnetje dit te schrijven. Ik ga denk ik zo maar even bij de rest kijken. Ze zitten beneden onder de luifel met de belgen te drinken en te UNO-en. We maken er een leuke avond van. Ik neem mijn pillen mee. Ikm oet ze hier om 23 uur nemen. Het is nu half 10 en al aardig donken, maar lekker terrasweer en dat is thuis wel anders lazen we in de telegraaf...

Dinsdag 8 juli 2008

Arjan en ik zijn vandaag na het ontbijt van 9.00 uur naar Nessebar gegaan. We namen weer de bus; kost maar 1 € voor ons beide. We hebben leuk gewinkeld, kadootjes gekocht maar ook voor ons zelf. Arjan heeft 2 riemen en 2 overhemden gekocht. Ik 'n jurkje en een rok en ook nog een driekwamrt spijkerbroek. We hebben gelunched bij een restaurantje met uitzicht op 't zonnestrand waar ond hotel evrika beach ligt. Ik had weer spagetti en arjan 'n schnitsel maar we vonden het beiden niet echt smaken. Knap als je bolognaise saus zonder enige smaak kunt maken.
We hebben ook weer wat (nieuwe) straatje ontdekt waar we nog niet eerder geweest waren. Tegen 13.30 uur waren we weer terug bij ons hotel. Nico en Tineke waren net klaar met lunchen en Nico moest weer bijna boccia spelen.Ik heb nog even geslapen op het zonnebedje van Nico nadat we even hebben gezwommen. Weer 'n beetje bruiner geworden maar ik haal het niet bij mijn schoonmoeder, die heeft ook drie weken voorsprong.
Tegen 16.30 uur gingen we naar onze kamer om te douchen en om ons klaar te maken voor de maaltijd. Ik kreeg toch weer last van m'n buik; heb ik eerst een beker colofort gedronken en toen dpeo met brood gegeten; als toetje watermeloedn en 'n appel en schuimpjes... erug lekker!
Gelijk na het eten zijn we met het treintje nar 't centrum gegaan en hebben flink gewandeld. Overal nog even kijken of er nog wat te kopen viel! Ik heb eindelijk een polo shirtje gekocht. 5 Lev (2,50 €) leuk voor op de golfbaan.
We zijn nog in Hotel Helios geweest. Ook van Riu en daar hebben ze dezelfde armbandjes om als wij. Dus konden we daar gratis drinken halen. We hadden koffie en thee en 'n bezoek aan het toilet.
Toen naar de winkele waar we voor Arjan 'n fleece jack hadde zien hangen en ook nog een polo shirt. Toen naar 't treintje en weer naar Evrika beach hotel terug. Ik ben nog even naar de kamer gegaan om de spullen te brengen en om iets warmers aan te trekken want het windje werd kouder. Er was 'n crazy music show van het animatieteam in het amfitheater. Het was erg leuk in elkaar gezet. Daarna hebben we onder de luifel nog wat gedronken en uno gespeeld met de belgen.
Tegen de tijd dat we naar onze kamers gingen, begon het te weerlichten maar er is nog geen donderslag gekomen. Het was wel 'n erg warme dag geweest. Ik houd weer eens vocht vast in mijn benen maar Arjan nu ook al en hij heeft z'n kuiten verbrand. Nu lekker slapen, beentjes omhoog en morgen de laatste dar hier.

Woensdag 9 juli 2008

Mijn papa is vandaag jarig!

Vannacht werd ik een paar keer wakker vanwege een vol stomazakje. Ik zag dat het nog steeds aan het weerlichten was, maar nog steeds geen donderslagen gehoord. Tegen 8 uur 's ochtends hoorde ik 't wat rommelen. Net voor 9 uur brak er een regenbui los. De handdoeken die Nico had neergelegd, waren zeiknat geworden. Dus geen zon dagje...Nou ja, dan maar wat minder bruin. Kunnen we vast aan het hollandse weer wennen.
Na het eten zijn Arjan en ik nog wat gaan lopen over de boullevard en hebben weer wat gekocht; schoenen, shirtjes, broek voor arjan en 'n paar blouses. Verder had ik weer wat buikpijn en ben ik na de lunch naar bed gegaan tot 17 uur.
Toen alvast de koffers wat ingepakt, behalve de douchespullen enz.
Om 19 uur zijn we in 't aziatisch restaurant hier in het hotel gaan eten. Best lekker, weer teveel op en gelijk weer pijn in mijn donder (shit....ja kwam het maar gewoon zonder colofort) Ben er dus ook weer mee bezig.
Om 21 uur begon de variaty show en ben ik toch wel even gaan kijken. We zaten weer op dezelfde plaatsen als eergisteren. Ik kreeg halverwege weer last en ben toen weer op mijn bed gaan liggen.
Toen het weer 'n beetje ging, ben ik nog ff naar de anderen onder de luifel gaan zitten. Het was erg gezellig met Hugo en Lieve, met Jos, z'n vroeu wn zoon Max, en nog een stel branbanders. Dus een aardig gezelschap was het.
Tussen door, nog voor de show hebben we papa gebeld voor z'n verjaardag. Die zien we zaterdag weer. Ik ben eerder naar boven gegaan omdat ik toch nog steeds last had; nog even wat inpakken en dit verslagje schijven van onze "-alvast-wennen-aan-de-regen-in-Holland" dagje.
De zon kwam wel weer hoor maar wel veel wolkjes. Nu is het best benauwd en erg vochtig maar dankzij mijn nieuwe vriendjes sinds anderhalf jaar, heb ik daar geen last meer van.

Donderdag 10 juli 2008

Om 8 uur stond ik onder de douche, pakte ik de koffers in en was ik 9 uur klaar voor het ontbijt. Lekker gegeten. Daarna Hebben we onder de luifel doorgebracht met koffie, thee, de telegraaf en puzzelboekjes. Ik ben nog mijn laatste geld aan het uitgeven geweest op de boullevard. Om 12 uur stonden we in de hal, bleek dat we vertraging hadden en we werden pas om 15 uur ipv 13 uur opgehaald. Ik heb me in een van de banken genesteld en heb mijn puzzelboekje maar weer gebruikt...niet veel gedaan trouwens..haha.
Om 15 uur kwam de bus en gingen we toch wel met veel nederlanders richting het vliegveld. Daar duurde het weer erg lang bij de incheck bali, dan merk je weer dat het een oostblok land is geweest en nu wel iets minder streng aan het worden is. Ik moest mijn riem en mijn klem af doen, werd met zo'n detector nagekeken en hij vroeg what's that, wijzend op mijn insulinepomp. Hij vond het wel gesneden denk ik en toen ging het ding naar mijn stoma maar het piepte niet. Hij dacht dat het van mijn armband was...Misscien wel maar het konden ook mijn ijzerdraadjes in mijn borstkas zijn...of de ijzertabletten...haha... Ik mocht wel doorlopen en moest mijn riem weer om en mijn tas weer pakken. Toen zijn we naar het dakterras gegaan en hebben nog wat drinken gekocht en om 18 uur konden we boarden en om 18.25 zouden we vliegen maar het werd 10 minuten later. Het was een goede vlucht. Er zaten wel wat luidruchtige lui met vervelende kinderen dicht bij ons. Die heb je er ook altijd bij. We landden op de polderbaan en stapten op gate D3 uit. Door de douane en daar stond nog niet op het scherm op welke band onze koffers zouden binnen komen. Om 21.45 uur werden ze dan verwacht op band 13. Marinus en Marischa waren er al en gelukkig kwamen onze koffers vrij snel achter elkaar. We zouden eigenlijk met z'n allen uit eten maar het was te laat. We hebben nog van Mc donalds gehaald en zijn vrij snel naar bed gegaan.

Vrijdag 11 juli 2008

Vanochtend was ik tegen half 9 wakker en Nico zat al achter de computer. Hebben we even zijn mailbox geleegd. Toen de anderen ook wakker waren, heb ik mij aangekleed. Ondertussen is Nico met Tineke boodschappen gaan doen en heb ik alle witte was uitgezocht die tineke ging wassen Toen hebben we om 10 uur ontbeten. Half 12 kwam Rimke, om de nagels van tineke en marischa te doen. Marischa kwam om 13 uur en toen ben ik met Nico en Arjan naar de Macro geweest. Toen we terug waren, ben ik naar bed gegaan omdat ik toch niet zo lekker was met mijn buikje. Om 18 uur heeft Arjan mij gewekt en gingen we naar Vreeburg om de vakantie af te sluiten met een etentje en om na te praten over onze fijne vakantie.
Het eten was voor mij goed, viel ook goed, alhoewel ik nu (23.15 uur) wel buikpijn krijg. Bij Arjan is het eten niet goed gevallen en kampt nu met dezelfde problemen die ik al weer een tijdje heb...gedeelde smart is halve smart...
Ik ga zo naar bed, als ik alle foto's erbij heb gezet.


Na woordje

We hebben een hele mooie vakantie gehad en willen natuurlijk Nico en Tineke daarvoor bedanken. Hun drie weken zon, animatie, drank, uno enz zitten er weer op. Hopelijk volgend jaar weer. Maar dan waarschijnlijk naar Australie voor de world transplant games!!

Geen opmerkingen: