Sandy's statistieken

vrijdag 19 februari 2010

Goed nieuws!

Het eerste goede nieuws is dat mijn neef geert arend weer kan voetballen. Het onderstaande stuk staat op de site van sc heerenveen Als het goed is kunnen mama, Roland en arjan naar de wedsttrijd. Ik niet want ik heb mediatatie cursus. Ook leuk!

Rentree Geert Arend Roorda is aanstaande 19 februari 2010

Geert Arend Roorda lijkt dicht bij zijn rentree op de Nederlandse voetbalvelden. Als de omstandigheden het toelaten, komt de middenvelder maandag in de thuiswedstrijd van jong Heerenveen/Emmen tegen Feyenoord/Excelsior voor het eerst sinds 17 mei 2009 weer in actie voor sc Heerenveen.

De middenvelder van sc Heerenveen, die over anderhalve week zijn 21ste verjaardag viert, speelde voor het laatst mee in de gewonnen bekerfinale tegen FC Twente. Roorda raakte enkele weken later met Jong Oranje, tijdens een internationaal toernooi in Toulon, opnieuw geblesseerd aan zijn knie. De jonge Fries liep in Frankrijk een meniscusblessure op.

Geert Arend Roorda onderging vorig jaar september in het Dijkzigt-ziekenhuis in Rotterdam een meniscusoperatie. Na een revalidatieperiode in Zeist werkte de middenvelder in Friesland verder aan zijn herstel.

Roorda, die ook met sc Heerenveen mee was op trainingskamp in het Turkse Belek, is al langere tijd fit. De winterse omstandigheden stonden een eerdere rentree in de weg. ,,Geert is al langer fit, maar de wedstrijden van het beloftenteam werden steeds afgelast en we willen hem nog niet op kunstgras laten spelen,’vertelt fysiotherapeut Erik ten Voorde.

Omdat de thuiswedstrijd van jong Heerenveen/Emmen maandag in het Abe Lenstra stadion wordt gespeeld, lijkt niets een comeback van Geert Arend Roorda in de weg te staan. Erik ten Voorde vertelt: ,,Als de omstandigheden niet drastisch veranderen, krijgt Geert speelminuten. Het is jammer dat het door de winter zo lang heeft geduurd, maar ieder nadeel heeft zijn voordeel. Geert is fitter dan ooit.


Het tweede goede nieuws is dat mijn neefje Roland uit California over is. Hij is sinds maandag bij mijn ouders en zaterdag komt hij met mijn vader en moeder naar ons. Papa gaat zondag weer terug naar huis en Roland en mama gaan met mij mee naar Groningen want ik moet voor de follow up.

Maandag moet ik 24 uur urine sparen
Dinsdag moet ik om 13 uur rontgenfoto's maken, bloedprikken, longfuntie blazen en een gesprek met de nurse practitioner en daarna nog met een onderzoekster. Ik ga meedoen aan een langlopend onderzoek naar maatschappelijke deelname aan de maatschappij na een longtransplantatie. Ik doe al mee aan een onderzoek vanaf dat ik op de wachtlijst stond over mijn lichamelijke toestand, dus al 6 jaar. Nu is er dit nieuwe onderzoek bijgekomen.

We verblijven in het nh hotel aan de overkant van het ziekenhuis. Ik heb een bed in onze kamer erbij laten boeken, zodat we ook nog in groningen naar het museum kunnen en wat kunnen winkelen enz. Roland vindt het leuk om de stand te bekijken als ik die onderzoeken moet.
Woensdag heb ik om 13 uur een gesprek met maatschappelijk werk en om 13.45 uur heb ik het darm onderzoek, om te kijken of de darm goed is zodat het stoma opgeheven kan worden.
Dus al met al wel goed nieuws. En best wel leuk nieuws. Maar goed. Hier is alles prima, de sneeuw is weer weg, bijna, maar ik hoorde dat het het weekend weer kans op sneeuw is...pffff, heb het echt wel gehad.
Als ik nieuws heb, en ik kom eraan toe, dan zal ik vanuit het ziekenhuis wel een kleine update geven.

Geen opmerkingen: