Sandy's statistieken

woensdag 22 december 2010

Mijn schoonvader schrijft tegenwoordig meer dan ik!

Mijn schoonvader zit in Australië, samen met mijn schoonmoeder. Ze verblijven bij hun vrienden in Melbourne. Hun belevenissen lezen we op hun weblog. Erg grappig om het toch enigszins mee te kunnen beleven. Ik neem aan dat jullie, lezers van mijn blog die ervaring ook zullen hebben. Jammer dat ik niet meer zo vaak schrijf eigenlijk. Mijn ervaringen zijn tegenwoordig erg het zelfde. Goed, beter en best!

Het gaat echt heel goed met mijn darmstelsel. Ik geloof zelfs dat het net zo is als bij andere mensen. Ik hoef nu niet elke keer, als het op drang lijkt, naar het toilet te gaan, een vaste tijd begint het ook al te worden, dat was wat ik voor ogen had. In het begin deed mijn darm net of er nog een stoma zat. Gaf dan met vrij heftige krampen aan dat de darm geledigd moest worden en dat regelmatig per dag. Ik moest vóór de continuiteitsoperatie (zo noemen ze bij de chirurgie deze operatie)regelmatig mijn zakjes legen, zeg gerust 5 tot 8 keer per dag als het tegen zat. Ik verbaas me nog steeds dat alles zomaar weer werkt en dat een darm gewoon de draad weer oppakt ook al heeft ie bijna 4 jaar niks gedaan! Erg bijzonder is het!

Elke week, nadat mijn moeder weer naar huis was, ging het beter. Afgelopen week was ineens de buikpijn verdwenen en deze week lijkt het alleen nog beter te gaan. Ook mijn voormalig stomagat van 32mm doorsnee is geheel dicht. Er zit nog een heel klein korstje op. Ik heb er nu sinds zondag geen vet gaasje en afdekpleister meer op geplakt. Ik kan ook weer als normaal eten, de hoeveelheid bedoel ik. In het begin kon ik geen hap eten of ik moest naar het toilet. Heel vervelend was dat, je gaat dan tegen de maaltijd opzien. Maar nu niet meer gelukkig. Ik had gisteravond zo´n zin in eten dat ik om 22 uur nog een mini/pizza heb gemaakt. Ja, warm gemaakt in de oven. Mijn schoonvader zat op skype met een vervelende mededeling: hij is zijn bankpas kwijt geraakt. Later vertelde hij pas dat hij drie keer de verkeerde pincode had geprobeerd. Hij dacht zelf dat hij zijn pasje in de geldautomaat had laten zitten maar na drie keer een foute pincode in toetsen wordt je pas opgegeten door de pinautomaat!!!! Het misterie is opgelost en de kaart is geblokkeerd want ik heb het telefoonnummer van verlies of diefstal van de bank aan mijn schoonvader gegeven.
In mijn skype-bij-zijn heeft hij de bank gebeld.

De weken zijn snel voorbij gegaan en ik heb lekker rustig thuis gezeten, veel tv kijken, bezig met haken van een kleed, computeren en zo nu en dan wat was weggewerkt en gestreken, en natuurlijk een klein ommetje met de hond, brrr...ze wilde steeds gauw naar huis gelukkig! Is ze ook nog loops geworden. Heb de bank en stoel met dekentjes bedekt want mevrouw gaat er wel op. Verder heb ik de logeerzolder klaar gemaakt voor onze kerst gasten, mama, papa en mijn neef Roland. Alle bedden verschoond, op elk bed een extra warme slaapzak gelegd, op zolder is nl geen verwarming. Ook de troep een beetje opgeruimd. We hadden weer het een en ander zo de zolder opgekwakt, lopen was een crime geworden daarzo.
Dus eigenlijk best wel veel gedaan terwijl ik eigenlijk niet zwaar mag tillen. Ik heb er geen last van gehad alleen maar wel spierpijn in mijn armen...of zou het van het haken komen?

Verder wordt het woord elf stedentocht te pas en te onpas genoemd. Als het blijft vriesen (of moet het met een z?) dan zou het zomaar kunnen gebeuren. Niet dat ik er heen ga ofzo. Ik kijk het wel op tv. Zelfs schaatsen is voor deze Friezin niet weggelegd, ik ben bang om te vallen en weer een gebroken heup krijgen, is niet wat ik graag wil, ben nu weer helemaal "normaal". (Ik was 15 jaar en viel met mijn rechter heup op de stoeprand in het centrum van Heerenveen voor de poisz waar nu wibra zit. De heupkop was er bijna af. In groningen heeft orthopeed groeneveld het weer aan elkaar gezet met een schroef en een plaat langs mijn bovenbeen. Een jaar later is de deurkruk er weer uit gehaald)Ik had altijd wel iets raars, net mijn vader...die had een keer een slijmbeurs ontsteking in zijn elleboog zo groot als een tennisbal...

Ik ben zondag naar Amersfoort geweest met de trein. Het ging best wel goed. Ik moest alleen deze keer in Zwolle overstappen omdat de trein terug ging naar groningen. Ik moest naar het hoofdkantoor van het astma fonds. Op de foto dat hoge gebouw, de Argonaut. 2oo stappen van het station vandaan. Ik was geselecteerd voor de photoshoot voor de nieuwe folders en campagne van het astma fonds. Ik werd weer eens profesioneel opgemaakt, heb natuurlijk al enige ervaring!!!! haha.
De foto's heb ik naderhand gezien. Ook van alle anderen, ik was de laatste op zondag en op maandag zouden ze weer mensen hebben. Een van mijn foto's zal in ieder geval op de site verschijnen en dat zal zijn in mei 2011. Dus nog even wachten.

In januari komt de libelle balance uit en als het goed is sta ik daar in. Ben benieuwd! Ik kan zo langzamerhand wel een portfolio gaan maken en hier in de gang ophangen. Misschien doe ik dat ook nog wel eens.

Wij wensen iedereen een fijne kerst. Ook van Chica, sleept steeds met haar botje, bal, touw of onze schoenen.

Geen opmerkingen: