Sandy's statistieken

woensdag 11 mei 2011

De afgelopen maand

In de week dat de Duitsers bij ons waren, zijn we op 12 april naar de keukenhof geweest. Mijn Neef Roland en zijn vriendin Jana waren ook mee. Het was wel wat fris die dag maar het was erg leuk en al die bloemen maken je in een lente stemming.

De woensdag 13 april moest ik naar huis omdat ik eerst nog de laatste les had van intuitief tekenen en daarna medicatie ophalen en 's avonds had ik bloemschikken. We hebben een heel mooi paasstuk gemaakt! Helaas is ie nu wel weer weg want er zaten vooral verse bloemen in. Ook wel schimmels, dus eigenlijk was het wel nodig om het weg te gooien.

Vrijdag de 15e zouden we naar heerenveen-utrecht alleen ik had weer buikpijn en had ook geen zin meer om te gaan. Arjan is toen alleen gegaan. Zaterdag zijn we weer naar Santpoort gegaan en zijn we met de duitsers naar De zwarte markt in beverwijk geweest. Hele leuke dag gehad en ook heel mooi weer. 's Avonds is arjan met nico en de duitsers naar het bloemencorso geweest maar ik ben bij tineke thuis gebleven want ik was niet zo lekker en vooral in mijn buik...We hadden gegourmet en dat vlees kan ik niet verdragen, waarschijnlijk is dat te vet met al die marinades erop.

De week daarna begon de nieuwe computercursus weer en nu zitten we in de derde lesweek. Erg leuk om te doen en te zien hoe de cursisten toch met de computer kunnen werken!
Met pasen zijn we lekker rustig thuis gebleven. We hebben wel de tuin en de kas gedaan. Binnenkort kunnen we al spinazie eten en aardbeien.

Op 28 april is chica geopereerd. Ze had een knobbeltje in haar buik bij een tepel en die moest weggehaald worden. Tegelijkertijd hebben ze haar gebit gereinigd en een klein wratje van haar lip gehaald. Ze was wel zielig toen ik haar ophaalde. Ze had een pet-shirtje aan en ik kon zelf het verbandje wel verwisselen. Als ze moest plassen moest het shirtje los en de eerste keer heb ik haar naar het veldje gedragen maar ze wilde niks doen. Later op de avond heeft ze met arjan naar het veldje gelopen en geplast. De volgende ochtend was het wel wat beter met haar en kon ze zelf al weer goed wandelen, maar niet zo lang. De derde dag had ze veel meer pijn en piepte ze steeds. Ze sprong ook al weer op de bank en waarschijnlijk had ze daar pijn van gekregen. Dinsdags moest ze voor controle komen en toen kreeg ze een kap om omdat ze er toch een paar hechtingen uit had gepeuterd. Vanmiddag moeten we weer voor controle en dan gaan de hechtingen er uit.

Zondag 1 mei zijn we naar heerenveen-ajax geweest. Jammer dat we (weer)hebben verloren maar ja, dit seizoen moeten we maar weer vergeten....
Nog een wedstrijd te gaan! Roda-heerenveen.
Daar gaan we naar toe. Onze vrienden in kerkrade hebben al kaartjes geregeld. We gaan vrijdag er al naar toe. We hebben een huisje in Mechelen en pa en ma turenhout en roorda gaan ook mee. Wij gaan donderdag avond al naar Tilburg. Dan kunnen papa en mama met ons mee rijden want dan hoeft papa niet te rijden. Hij heeft vorige week een pijn aanval gehad in zijn buik. Hij lag op de grond van de pijn. De huisarts kwam vrijwel direct omdat mama niet wist wat hij had en ze dacht dat het zijn hart was. De huisarts kon in eerste instantie niks vinden en gaf hem pijnbestrijding. In het weekend is hij nog bij de huisartsenpost geweest omdat hij steeds pijn bleef houden. Daar heeft hij zetpillen gekregen en nog iets omdat hij ook bloedverdunners gebruikt. Afgelopen maandag is hij bij de uroloog geweest en die zag op de echo wel cystes in de nier maar een echt oorzaak van de pijn kon ie niet vinden. Ook de functie van de milt is overgenomen door de lever en dat heb ik ook.
Vanmiddag moet hij naar waalwijk voor een scan en de 27 ste moet hij terug naar de uroloog. Deze wil nog wel via de urine bui naar binnen kijken, maar wanneer dat zal plaatsvinden is nog niet bekend en waarschijnlijk afhankelijk van wat de scan uitwijst.

Vandaag geeft ik weer les en moegenmiddag ook nog en dan is het weer weekend! Heerlijk eventjes op vakantie, althans kleintje dan.

Zelf ben ik donderdag 5 mei naar het UMCG geweest voor controle. Alles was eigenlijk wel oke. De leverwaardes waren iets minder en daarvoor zou ik ursochol moeten gaan gebruiken. Ik wil dat niet want daar wordt ik zieker van dan beter..Dus heb ik uitstel gekregen. Mocht het de volgende keer nog niet goed zijn dan overweeg ik het te gaan nemen maar zeker weet ik het nog niet! De FEV1 was 2.98 en de FVE was 3.15
Dus echt zorgen maken ze zich niet. Ik moest wel 1 mg prograft meer nemen 's ochtends want het was 5,4, dus iets te laag. altijd als mijn lever raar doet, moet ik ook meer prograft. Dan nemen de darmen en de maag toch minder op. En ik heb dan wat vocht in mijn enkels. Ik neem dan detox thee en dan is het heel snel weer over.
Heb ik dat liever dan ursochol.

6 mei werden we door Arjans baas gebeld of we zaterdag 7 mei mee wilden naar het concert van marco borsato in het gelredome. We kregen vip kaarten, we parkeerden onze auto voor de deur, we kregen eten en drinken, vipplaatsen en een after party waar marco eventjes naar toe kwam.
Dat hebben we niet aan onze neus voorbij laten gaan. Het was best leuk. We zijn niet echte fans van hem maar de grote meezingers kenden we wel. Een erg leuke avond.
's Middags zijn we nog wel even bij mijn oom en tante geweest. Mijn tante had een paar maanden geleden een hersenbloeding gehad en was het weekend thuis. Zondags moet ze weer naar het revalidatiecentrum terug en vrijdags mag naar huis. De laatste keer lag ze nog in het ziekenhuis toen we haar opzochten maar nu kon ze toch alweer lopen met een kruk met drie pootjes. Jammer genoeg heeft ze nog steeds geen gevoel aan haar linker kant. Of dat ooit terug komt weten ze niet.
We hebben lekker buiten gezeten want het was toch wel heet. We hebben toch onze lange broeken aangedaan toen we naar het concert gingen en maar goed ook want niemand in de viplounge had een korte broek aan...We waren om 2 uur thuis.

Over een uurtje komen mijn cursisten! Ik ben er klaar voor!

Geen opmerkingen: