Sandy's statistieken

dinsdag 27 mei 2014

Heropening van mijn weblog

Het is al een tijdje geleden dat ik mijn weblog heb gesloten. Het was op 30 mei 2011. Na (precies) 3 jaar "geen" nieuws meer te delen over mij, vind ik het tijd om het wel weer te doen. De laatste anderhalf jaar is mijn gezondheidstoestand niet meer zo goed als ik zou willen. Op Facebook schrijf ik tegenwoordig wel regelmatig maar dat is niet ideaal voor mij. Daarom krijgt mijn weblog een vervolg.

Het is raar dat ik weer ga schrijven. Het gaat over mijn leven in de gezondheidszorg molen. Niet zozeer dat mijn donor longen het slecht doen, nee juist niet. Die doen het nog steeds geweldig. Ik besef maar al te goed dat ik toen, nu bijna 7,5 jaar geleden, het allermooiste cadeau heb mogen ontvangen. Ik heb zoveel leuke en bijzondere dingen gedaan in die 7 jaren, dat ik kan zeggen dat ik het zo weer zou doen. Ook al heb ik nu wel de balen van al die bijwerkingen, virussen en alle andere kwalen. Toch wil ik dit weer delen want daarmee zeg ik dat het soms niet meevalt om mee te maken. De gewenning dat alles maar goed gaat is er ook nog en als je ineens dingen niet kunt doen, kan ik dat niet meteen accepteren.

De volgende berichten zullen een terugblik zijn van gebeurtenissen die ik heb meegemaakt en die van belang zijn, naar mijn mening. Dit schrijven is ook een vorm van verwerken. Het blijkt dat ik niet alles heb verwerkt en dat er toch gedeeltes zijn waar ik nu ineens moeite mee heb, er ook mentaal last van heb. In combinatie met medicatie en bijwerkingen is het soms te veel. Op dit moment gaat het steeds beter, al moet ik zeggen dat ik het woord "accepteren" nog niet helemaal geloofwaardig kan uitspreken. Deze affirmatie is wel van toepassing geweest: Zelfs de donkerste dag is morgen gisteren.


 


 

1 opmerking:

marga zei

Hoi Sandy
Ik kan me helemaal voorstellen dat dat niet makkelijk is hoor.
Natuurlijk zijn je longen geweldig en ben je dankbaar maar al die medicatie en virussen enz valt niet mee.
Maar blijf vechten hoor!!!

Groetjes Marga (lotgenoot)