Sandy's statistieken

woensdag 21 maart 2007

Goed nieuws

Goedenavond, vanaf vandaag zal ik een keer per dag schrijven op sandy haar web-log dat komt ik ben vanaf vandaag weer voor halve dagen aan het werk en dan zijn we later in het ziekenhuis.
Maar zoals de titel al zegt goed nieuws vanaf vanmiddag is de slaapmedicatie compleet afgebouwd en mag ze dus wakkerder worden, de beademing blijft nog wel in tact totdat ze voldoende vocht uit haar lichaam kwijt is.
Het vochtafdrijven gaat nu ook goed via de dyalise wordt nu meer dan 2 liter per 24 uur onttrokken en de nieren beginnen ook weer hun werk te doen het aantal cc's urine verdubbelt eigenlijk nu nog elke 12 uur.
Vanmiddag is een nieuwe duodenumsonde in gebracht omdat de oude niet goed functioneerde op de foto's was te zien dat deze gekrult zat waardoor ze nog veel maagretentie had. Nadat vanmiddag rond 14.30 uur de slaapmedicatie was uitgezet zag je sandy steeds wakkerder worden, omdat ze al veel vocht kwijt is kan ze ook haar ogen weer goed openen en om haar heen kijken.
Communiceren blijkt nog erg lastig we hebben nu een letterkaart waar alle letters van het alfabet op staan en wijzen daar op aan.
Ze is nu zelfs al zo wakker dat ze rond 18.00 uur ineens om de letterkaart vroeg en de T en de V aanwees. Ja mevrouw wou TV kijken en wel op SBS6 om 18.25 erasmus umc geloof ik. Nadat we de TV hadden aangedaan is ze met een half oog gaan kijken toen moest de TV ook nog harder want ze kon het niet verstaan.
Vanmiddag zei de verpleging nog dat ze zo rustig was en alles maar toe liet toen heb ik ze al gewaarschuwd als ze eenmaal wakker is heeft ze genoeg aandacht nodig.
Nu is het maar te hopen dat snel de beademing eraf kan zodat we weer kunnen praten dat maakt het een stuk makkelijker.
Morgen moeten we met de verpleging even regelen dat ze in de nacht van donderdag op vrijdag haar kamer versieren met slingers ze wordt dan nl 36 jaar.
Al met al hele goede berichten allemaal.
Hopelijk morgen weer zo'n dag

Geen opmerkingen: