Sandy's statistieken

dinsdag 13 maart 2007

hele zware operatie !!

Goedenavond zoals ik al eerder heb geschreven is sandy vanmiddag weer geopereerd, dit bleek achteraf een hele zware en ingrijpende operatie ik zal kort proberen te vertellen wat er gebeurt is.
Gisterenavond kreeg sandy enorme buikkrampen en veel pijn, we hebben toen met groningen gebeld over wat dit kan zijn. Groningen wou Sandy graag zien dus zijn we met de luxe auto om ongeveer 20.00 uur naar groningen gereden. na diverse controles en foto's bleek dat de darm verstopt zit dus als medicijn een klisma dit werkte ook redelijk in het begin en er was best wel wat ontlasting los gekomen na ongeveer een uur een tweede klisma en weer redelijk wat ontlasting. De bloedwaardes lieten ook geen sporen zien van ontsteking. na overleg van sandy en de arts is toen besloten om weer naar huis te gaan en thuis door te gaan met regelmatig een klisma en een laxeer drankje.
Thuis aan gekomen nam de pijn eigenlijk steeds meer toe en we dachten dat dit door het spoelen van de darmen kwam. Rond 4 uur werdt de pijn zo hevig dat sandy alleen nog kon zitten op de wc liggen en zitten in bed ging niet meer.
Rond 7 uur weer de arts in het umcg gebeld met de mededeling dat er geen verbetering was eigenlijk alleen maar slechter. Sandy werdt direct weer verwacht op de spoed opname alleen dit keer is ze niet met de auto maar met de ambulance gegaan dit was toch iets fijner.
na weer diverse onderzoeken bleken de bloedwaardes drastisch te zijn verandert en alles duide op een ontsteking. dus opereren.
De operatie heeft ongeveer 2 uur geduurd en ze kwamen aan de linkerkant in de dikke darm een perforatie tegen die ook al ontlasting in de buikholte heeft doen komen.
het geperforeerde gedeelte van de darmen is nu verwijderd en sandy heeft tijdelijk een stoma.
het buikvlies is ontstoken en daar krijgt ze antibiotica voor.
Na een bliksembezoek aan mijn ouders ben ik weer snel terug gegaan naar groningen en heb even bij sandy op de IC gezeten.
ze sliep nog en voor de rest zagen alle waardes er goed uit.
Laten we hopen dat sandy snel weer hersteld en weer verder kan gaan genieten van haar nieuwe longen.

Geen opmerkingen: