Sandy's statistieken

zondag 16 mei 2010

Daar ben ik weer even....

Vorig weekend zijn we naar Breda geweest op zaterdag. Mijn tante hield haar verjaardag en al mijn nichten/neef met kinderen enz waren er. Er was een indische rijsttafel dus we hebben heerlijk gegeten. We hebben bij mama en papa geslapen. Op zondag zijn we naar de andere papa en mama gegaan, geheel onaangekondigd. Dit jaar hebben we toch maar eens moederdag gevierd. Maandag kwam Margriet weer en hebben we het huis weer toonbaar gemaakt. Ik heb toen 's middags bij kwantum lichte gordijnstof gekocht. Een in between noemen ze dat, maar niet helemaal transparant. Ik heb er gordijntjes van gemaakt voor het achterraam. Ik wilde valletjes maken van het overgebleven stuk en dacht deze wel aan de rail van de lamellen te kunnen fabriceren maar dat lukte voor geen meter. Ik heb het hele zaakje wel drie keer opnieuw gemaakt. Toen was ik het zat en bedacht maar een gordijnrail te kopen en dan de valletjes daar aan op te hangen. Ik heb eerst de ramen gewassen maar toen bedacht ik mij om de kozijnen te schuren en daarna ook maar even gelijk verven met wit want daar had ik nog een halve emmer van over, van de renovatie boven. Dan hoeven we dat niet meer te doen als we de woonkamer ook gaan doen.
Arjan heeft de rail gemaakt en toen was het wel gelukt om de valletjes naar mijn zin op te hangen.
Het is even wennen want het is vrij kaal nu, maar er komt lekker veel licht in de kamer.
Verder wil ik aan de voorkant ook nieuwe gordijnen hebben, dat worden dezelfde als die we op de slaapkamer hebben nl grijs met een paars werkje. Vandaag heb ik naar duo rolgordijnen enz gegoogled. want ik wil de lamellen nu wel eens kwijt. Het viel nog niet mee want het raam is 290 cm breed en die maat is niet helemaal gangbaar. Dus ik heb mij wel een beetje lopen ergeren...Ik ben er nog niet uit....

Dit weekend hadden we zaterdag een bbq bij arjans neef in avenhorn. Het was erg gezellig en we hebben heerlijk gegeten, ik had we iets te veel op, dacht dat ik er vandaag wel erg last van zou hebben, maar het viel toch nog wel mee. Af en toe wel wat veel productie en een beetje raar gevoel in de buik...maar niks ergs. Vandaag hebben we geluierd en ik heb wat zitten googlen...
Heb een nieuw kersenpit kussen besteld want de stof van de mijne is op een klein stukje verbrand in de magnetron. Morgen maar ik er van een theedoek een nieuwe hoes voor, als het lukt. Ik hoop dat die nieuwe bauw komt, dan heb ik lekker twee!!Elke avond neem ik mijn hittepitje mee naar bed om het op mijn buik te leggen en dan heb ik niet last van buikpijn. Ook doe ik hem nog steeds even op mijn heupen en dat voelt zo lekker warm. De pijn en stramheid is dan weer even weg.

Chica doet de laatste tijd heel raar. Ze was een echte bankligster en ze was niet bij ons weg te slaan. Nu wil ze niet meer bij ons zitten en zeker niet op de bank. Als we haar roepen om bij ons te zitten, kruipt ze inelkaar en vlucht naar de poezenmand aan de cv. We hebben het vermoeden dat ze ons niet meer vertrouwd want een weekje geleden hebben we samen een teek uit haar nek gehaald en we hielden haar vast op de bank. Waarschijnlijk associeert ze de bank en ons met pijn...Ik probeer nu met healen haar weer wat vertrouwen te geven alleen werkt het nog niet zo. Vrijdag leek haar buik ook heel erg opgezet en ze ademde heel zwaar soms. Dus ik had bedacht om maandag maar met haar naar de dierenarts te gaan. Vandaag leek ze weer helemaal beter. Ze is nog steeds niet bij ons op de bank komen liggen. Als wij naar bed gaan, gaat ze wel op de bank liggen. Zonet wilde ze wel op de bank maar toen ik mij er weer mee ging bemoeien, ging ze er toch weer af...Het zit vast tussen haar oren, maar hoe krijg ik het eruit??? Ik kijk morgen wel hoe het gaat, of ze weer wat is aangekomen, in twee weken was ze 2,4 kilo aangekomen, ze was zaterdag 14,7 kilo, te veel...we kijken morgen even hoe de vlag erbij staat.

Donderdag zijn we naar ranzijn in Sneek geweest. We hebben tuinaarde en groenten gekocht voor mijn kweekkastje. Ik probeer prei, sla, uitjes, paprika, tomaten en aardbeien te kweken. Ben benieuwd hoe het gaat, het is nog wel koud..brrr.

Verder wil ik christa heel veel sterkte wensen. Bart, haar partner is getransplanteerd alleen is het niet zo goed met hem. Hij is geopereerd aan een darmverstopping en heeft nu ook een stoma gekregen. Bart ligt op de ic en ik hoop echt dat hij het gaat redden, dat heeft ie wel verdiend. Bart en christa, geef de hoop niet op, we zijn in gedachten bij jullie!

1 opmerking:

Duorolgordijn.eu zei

Beste Sandy, Begrijpelijk dat je je geërgerd hebt omdat je een raam van 290 cm hebt. Hiervoor is helaas geen duo rolgordijn uit één stuk te krijgen. De maximale breedte wereldwijd bedraagt 280 cm. Je zal dit raam dus altijd in twee delen moeten doen. Dat kan gemakkelijk als er een verticale stijl in het raam zit. Het patroon kan bij op maat bestelde duo rolgordijnen door lopen. Van buiten af valt dat dan niet op. Groetjes, Henk