Sandy's statistieken

donderdag 29 juli 2010

Werkvakantie in Fryslan

Papa en mama zijn hier al meer dan een week. We hebben nl onze bank verkocht omdat we gewoon wat anders wilden en de rode bank paste niet meer bij mijn paarse gordijnen!!! Goede reden om wat kleiners te zoeken. De nieuwe bank komt over een paar weken.
Omdat we nu heel veel ruimte hebben in de woonkamer, hebben we besloten om de steenstripsmuur wit te maken maar eerst met voorstrijkmiddel te behandelen. Daar ben ik vorige week maandag mee begonnen. Dus Dinsdag witte latex erop. Tja dat ging niet zo heel goed. De muur zoog nog heel veel verf op. Ook ging het erg zwaar. Dinsdag was ik nog steeds maar op de helft. Woensdag had ik nog niet alles klaar. Ik was best wel moe en ben toen in de ligstoel gaan zitten toen papa en mama voor de deur stonden. Ik had 's ochtends al met mijn vader gebeld en gezegd dat het niet echt opschoot. Toen zijn ze eerder gekomen want ze zouden pas het weekend komen om de andere muur te behangen. Arjan heeft 's avonds de hele muur afgemaakt, maar hij kan niet vrij nemen omdat een collega zijn beide hakken heeft gebroken en tot zeker de kerst wel onder de pannen is. Arjan werkt van half 8 tot 18 uur en volgende week komt er weer een andere collega van vakantie terug.

De donderdag zijn we flink opgeschoten, papa heeft de muur en het plafond gewit. Mama en ik hebben het oude behang eraf gehaald. Vrijdag hebben papa en mama behangen en ik alle plintjes geverfd. Zaterdag moest arjan ook werken en hebben wij het weekend wat kleine dingen (oa de radiatoren wit gemaakt) afgemaakt. Maandag heb ik twee deuren grijs geverfd, mijn vader heeft de muren in de gang gewit. Dinsdag heb ik de andere overige beneden deuren ook geverfd. Woensdag heb ik de wc behangen en alle plaatjes boven de deuren. 's Avonds zijn we naar Joure gegaan om 125 hete luchtballonnen te bekijken bij de ballonfeesten. Super mooi weer!


Vandaag hebben we een dagje vrij gehad. We zijn naar familie van mijn vader geweest. Eerst naar een neef die op een boerderij in achlum woont, toen naar papa's tante, jeetje toen ik haar zag, leek het net of beppe (moeder van papa)het was. Zelfs haar huisje was bijna net zo ingericht als dat mijn beppe dat had toen ze nog leefde. Tante is 83 en woont in een aanleunwoning maar heeft wel alle zorg. Ze vond het zo leuk dat sippie (en wij ook) even bij haar op visite kwamen.
Daarna zijn we naar Makkum gegaan, we wilden bij de pizzaria eten van papa's zus maar ze waren nog niet open. We zijn toen bij het pannenkoekhuis gaan lunchen. Daarna hebben we onze weg vervolgd naar Oudemirdum waar die zus en een andere broer van papa op de camping "de wigwam" staan. Mijn tante was er niet maar mijn oom en zijn gezin wel. Daar hebben we koffie gedronken. Het was erg gezellig zo in de voortent van de caravan. Alleen niks voor mij! Steeds met mijn poepzakjes naar het toiletgebouwtje wandelen en dan die open toiletboxen....wat een stankoverlast voor mede toiletgebruikers...
Mijn stoma moest weer eens veel ledigen want we hadden gisteren gekookte aardapelen gegeten en dan heb ik dat de volgende dag.

Verder heb ik dinsdag avond de nieuwe insuline pomp gekregen. Ik had maandag de humalog, voorgevulde insuline besteld, via via kon ik toch een recept bemachtigen. Mijn huisarts is met vakantie, de vervangende arts wilde geen recept uitschrijven omdat ik van novorapid naar humalog overstap. Dat mag hij niet doen. Ik naar mijn cf internist bellen maar die nam zijn pieper niet aan en toen de nurse practitioner ltx. Zij heeft uiteindelijk het recept kunnen faxen naar mijn apotheek...
Met de accu-chek D-tron plus kon je eerst wel zelf de ampullen vullen maar dat is nu niet meer, dus moest ik overstappen op humalog. De cf internist vond dat geen probleem als het nodig mocht zijn. Toen de instructeur mijn nieuwe pomp kwam brengen, dacht ik gelijk maar over te gaan op de nieuwe pomp...neeeeeee, ik moest eerst maar even oefenen met de pomp en een ampul met natrium chloride erin doen. De woensdag heb ik gelijk het basaal profiel in de pomp gezet. Dus de hoeveelheden die ik per uur moet krijgen. Die avond ging mijn oude pomp piepen omdat de batterij bijna leeg was. Ik heb toen gelijk de nieuwe pomp in gebruik genomen. Ach, zo moeilijk is het ook weer niet. Ik merk er niks van, tenminste, vanochtend zat ik nog wel een beetje hoger (7,6) in de suikers. Toen we terug kwamen van ons tripje zat ik op 21,7....tssss, hoog man. Ik heb 3 bolussen erbij gedaan, ik voelde mij niet echt lekker en ben even naar bed gegaan. Toen ik na 1,5 uur weer wakker werd, was de suiker gedaald naar 6,7 wat weer normaal was. Ik reageer dus wel goed op de humalog/bolus. Ik meet nu wel elke keer mijn suikers omdat je dan kunt zien of de humalog goed werkt.
Toen ik beneden kwam, was arjan weer ballonnen gaan kijken en mama en papa keken tv. Nadat arjan thuis kwam, voelde hij zich ineens niet lekker en is gelijk naar bed gegaan. Hij is erg moe van al dat overwerken. Volgende week is ie weer eerder thuis.

Morgen ga ik eerst naar de fysio/fitness en dan moet ik het speciale voer voor chica ophalen bij de dierenarts. Papa gaat de muur in de gang nog een keer witten omdat daar wat strepen op zitten. Ik ga dan de rest van de plintjes verven. In de middag haal ik bij mijn tante een kaart op zodat ik 's avonds met arjan naar het voetballen kan gaan. Heerenveen tegen mallorca in het stadion. Ik kan dan ook mijn kaartjes pakket ophalen. Ik heb kaartjes voor 4 wedstrijden gekocht. Die actie is speciaal voor mensen die op de wachtlijst staan voor een seizoenskaart...ik sta nog steeds op de 6637ste plaats. Als mijn neef al in het buitenland voetbalt krijg ik nog eens een seizoenskaart....Maar goed. Zaterdag is de open dag van heerenveen, misschien gaan we daar ook wel even heen als we alle troep naar de stort hebben gebracht.

Dit was het weer! Papa en mama hebben hun best gedaan!!! Vakantie vieren in FRYSLAN!

Geen opmerkingen: