Sandy's statistieken

donderdag 12 augustus 2010

Een nieuwe benedenverdieping!

Arjan en ik bij de laatste avond van de ballonfeesten in Joure.

Zo, eindelijk is alles zo goed als klaar. Heerlijk gewoon! Nu moet alleen de bank nog komen en dan is het helemaal klaar! Goed, ik moet hier en daar nog kleine dingetjes doen maar dat kan tussen door nog even.

Zaterdag 31 juli hebben we alle bende naar de stort gebracht. We konden de aanhanger van een vriendin lenen. Dus ook alles van zolder gehaald wat ik al eens had uitgezocht om weg te brengen. Ja, deze kans heb ik niet onbenut gelaten! 's Avonds zijn we naar heerenveen-Mallorca gegaan en mama en papa zijn ook meegegaan. Heerenveen speelde goed en ze wonnen! We kwamen mijn oom tegen en die vroeg ons om even te komen om wat te drinken. We waren laat weer thuis.

zondag 1 augustus hebben we ontbeten en mijn vader heeft eerst nog een paar stukjes muur in de gang gewit en ook een vergeten stukje in de keuken. Daarna zijn ze terug gegaan naar Tilburg. Waar ze zelf ook bezig zijn gegaan met de muren en plafond in de hal. Helaas voor hun moest het plafond behandeld worden want al het verf ging bladeren. Ze zitten er nu nog in....Waarschijnlijk is het nu eindelijk goed. Dat zal ik morgen wel horen.

Maandag 2 augustus ben ik met het trapgat en de boarding lang de treden begonnen. Daar ben ik ook dinsdags mee bezig geweest. Het is heel mooi geworden, al zeg ik het zelf. Alles is nu grijs/wit geverfd. In de nis heb ik een Macy memorial hoekje gemaakt. Ik mis d'r zo af en toe nog wel.

Dinsdag 3 augustus ben ik eerst naar de fysio geweest en heb de trap geverfd. Ik ben dan zo bezig dat ik de tijd vergeet. Arjan is dan ook eigenlijk zo weer thuis. Ja, deze week is ie weer na 5 uur terug.

woensdag 4 augustus moest ik 24 uur urine verzamelen voor de follow up. Ik zag maandag pas dat ik de half jaarlijkse controle had...wat gaat de tijd toch snel en wat staat ie mij toch goed (!) 3 en een half jaar alweer nieuwe longen. Ze zijn niet nieuw meer maar dat ze tweedehands zijn, daar voel ik niks van.

donderdag 5 augustus moest ik om 9.45 uur op de poli zijn. Ik was om half 9 vertrokken met de auto. Ik krijg geen taxivergoeding meer omdat ik meer dan 100 meter kan lopen. Maar goed, gelukkig heb ik zelf een auto! Ik was er om half 10 en kon op mijn gemakje naar de ltx poli lopen. (dat is inderdaad meer dan 100 meter!)Ik moest eerst bloedprikken en kon gelijk naar kamertje 3 doorlopen, zo rustig was het. Ze moest 13 buisjes bloed prikken. Ik zei tegen de laborante "dat wordt vanavond maar weer een dikke biefstuk eten..." Nou, ze keek me wat schaapachtig aan, ze snapte het niet zo erg, geloof ik.... Dat is wat mijn vader altijd zegt...
Toen ik klaar was, moest ik bij hokje 10 mijn container met 2400 ml urine inleveren. Ben ik dat maar weer kwijt. Je loopt voor paal met zo'n pot in een witte zak. Dat heeft eigenlijk geen nut want iedereen weet wel wat je daar bij je hebt..Ik was niet de enige met zo'n zak, gelukkig dan maar weer...

Weer terug naar de poli, bleek dat ze vergeten was dat ik ook een longfoto moest laten maken. Dus daar vroeg ik naar of ik dat niet ook nog moest...stond nl wel op de brief. De secretaresse keek in de computer en zag dat het wel moest. Tegenwoordig sturen ze een mail en dan kan je gewoon naar de rontgen gaan. Ik meldde mij daar en kon plaats nemen in de wachtruimte. Nog geen twee minuten en ik kon gelijk mee naar de kleedruimte waar ik mijn bovenkleding, bh en ketting moest uit en af doen. Ik was nog maar net bezig mijn shirt uit te doen of de deur aan de kant van de rontgenruimte ging al met een zwaai open. "O, als je zover bent, kun je gewoon binnenkomen hoor!" Dan moet je met je borst(en) tegen zo'n koude witte plaat gaan staan met je kin op het randje en voor je het weet houd je automatisch je adem al in.. dan zegt ze dat nog eens met extra klemtoon en vrij hard...ik ben toch niet doof! Ik kijk dan naar de mensen achter het veiligheidsscherm en krijg dan te horen dat de foto klaar is en dat ik niet meer hoef te wachten...Dan denk ik altijd: "waarop dan????" Vroeger moest je altijd eerst wachten en dan krijg je later te horen dat de foto goed is en daarna mag je weg. Maar goed, ik ben er wel vaker geweest...(joh..) Zij denkt zeker van niet...Deze dame heb ik mistens 10 keer gehad maar ze herkent me nooit. Die anderen wel...Ze is wel de oudste van het stel....

Weer terug op de poli kon ik gelijk doorlopen naar het blazen. Het blijft lekker stabiel, longinhoud van 3.14 FEV1 was 2.98 Dat is het enige wat ik niet goed kan, ik heb een keer 3.26 gehad maar toen was ik zeker in topvorm. Ze hebben nu andere mondstukken en dan lukt het helemaal niet. Ze doen er nog een oude groene met bijtstukken erop. Dan gaat het wel goed. Ik blaas al bijna mijn hele leven met die oude dingen en ik kan nog niet goed met die nieuwe overweg. De nieuwe mondstukken zijn overigens voorzien van een filter. Eerst moesten alleen cf-ers met een filter blazen maar nu iedereen. Niet zo'n slecht idee met al die bacterien die daar rondzwerven.
Na het blazen moest ik weer in de wachtkamer plaats nemen en de arts riep mij op. Zocht in de computer mijn gegevens op en vroeg tegelijk hoe het met mij was...ik vertellen, zegt ie, toen mijn gegevens in beeld waren, jij moet niet bij mij zijn vandaag maar bij de nurse practitioner. Dat had ik wel gedacht maar misschien hadden ze het veranderd. Niet dus, het was kort maar krachtig en ik mocht een deurtje verder. Bij de nurse practitioner heb ik mijn verhaaltje afgemaakt. Dat ik bij de cf internist voor de suikers was geweest, dat ik inmiddels de nieuwe pomp met humalog gebruik, fresubin en calogen neem, dat ik de dietiste heb gezien en die mij weer creon heeft leren toepassen. Omdat ik nu die bijvoeding weer krijg, moet ik toch voor het vet creon nemen. 1 creon voor 5-8 gr vet. In fresubin zit 10 gr vet dus 2 creon. In calogen zit 15 gr vet dus 3 creon. Zo heb ik ook weer even al mijn voedingswaardes op vet bekeken in het boekje voedingstabel oid. Maar ik eet over het algemaan zo weinig vet extra dat ik niet meer dan 5-6 creon slik per dag asl ik een pakje drink.

Eigenlijk was alles wel goed. Ik heb wel sinds ik humalog gebruik ineens weer jeuk op mijn armen en benen. En zeker na het douchen. Maar in de bijsluiter stond dat dat wel voorkomt en dat dat na enige tijd wel over moet zijn, anders moet ik dat melden.
Ik heb gisteren daarvoor wel even Cardiflor Forte gekocht bij de DA. Dat zag ik vorige week op tv van vsm. Het is te gebruiken bij eczeem en jeukende huidirritatie, dat is net wat ik nodig heb. Gisteren gelijk op mijn armen gesmeerd en inderdaad de jeuk was wel weg. Vandaag niet gebruikt maar ik had wel jeuk.Later op de dag belde de nurse practitioner dat mijn prograft 's avonds naar beneden mocht. Ik moet nu 3,5 mg nemen ipv 4. Das niet handig want dan moet je weer andere capsules hebben van 0,5 mg maar die heb ik gelukkig nog op voorraad. Wel heb ik de apotheek gebeld anders krijg ik weer teveel van de 1 mg in voorraad. Daar wordt mijn kastje weer zo druk/vol van...had het net netjes ogeruimd.

De rest van de week heb ik rustig kleine klusjes afgemaakt en margriet was maandag weer geweest. Alles weer lekker schoon. Verder had ik dinsdag eerst fysio en om 10 uur een afspraak in het abe lenstra stadion. We gaan, als astma fonds op 13 oktober een voetbalfeest organiseren voor kinderen met astma. Daar moesten we nog wat afspraken voor maken. Ik heb gisteren alle nodige dingen ervoor besteld en ook voor de opendag van de gemeente op 4 september. Al het folder materiaal enz in een keer dan hebben we in iedergeval alles in huis, binnenkort.

Verder heb ik vandaag mijn atelier opgeruimd. Weer een stapel oud papier erbij en de container is al vol met al het oude behang enz... En de afvalcontainer puilt ook uit, gelukkig wordt ie morgen geleegd. In het hok staat het overige papier, twee grote dozen, allmaal piepschuim van alle dozen die ik nu maar eens wel weg heb gedaan. Ook hele grote stukken piepschuim die om de nieuwe koelkast zaten. Ja die is vorige week woensdag gekomen. Onze oude koelkast was zo'n 15 jaar oud en was niet meer zo koud, ik had hem wel net ontdooid. Ook de rubbers waren niet meer goed en soms ging de diepvries niet goed dicht en waren de laden weer helemaal aan elkaar gaan vriezen. De oude staat in het hok nu. Daar kunnen we straks met arjans verjaardagfeest het drinken en BIER natuurlijk in zetten, evt taart en het vlees voor de bbq.

Ik ben intussen wel moe van al dat klussen, af en toe lig ik even in bed (de ligstoel in de woonkamer tot de bank er is, is dan even niet fijn) tv te kijken wat natuurlijk weer tot slapen leidt. En dan ben ik 's nachts weer actief zoals nu...het is nu 1.20 uur...Dan kan ik nog niet slapen.

Morgen maak ik alle administratie af voor het astma fonds en ook voor oef...moet ook nog steeds. Maar het huis is klaar...Heerlijk gevoel en ik vind het ook nog erg mooi geworden!

Verder heb ik weer nieuwe foto's op mijn picasa web album gezet, ook van de oefmiddag. We zijn ook nog bij de huldiging geweest van he heerenveense skutsje o zaterdag en naar voetballen: heerenveen-psv, helaas verloren...Begint niet zo goed. Wel voor mijn neef, die is nu met jong oranje naar lichtenstein toe. Zondag moeten ze uit tegen Twente...niet makkelijk!

foto's

Geen opmerkingen: