Sandy's statistieken

woensdag 28 oktober 2015

Even een "tussen" blog

NB: Deel 3 komt er nog aan, Dat heeft te veel tijd nodig wat er allemaal is gebeurd met onderzoeken enz.


Woensdag 28 oktober 2015

Het was vandaag best een goede dag ten opzichte van de laatste 2 vorige dagen. Ik voelde mij niet zo lekker met name na het eten. Dan had ik een vol en pijnlijk gevoel in mijn buik. Ik was steeds misselijk en werd er erg vermoeid van. Dat kost mij erg veel energie. Ik heb sinds ik thuis ben een bed beneden staan en daar kruip ik regelmatig in.
Thuiszorg werkt in wijkteams. Het bevalt mij goed.
De maandag kwam de thuiszorg al vroeg. (8 uur) en ik werd uit bed gehaald en werd gewassen door J. Zij is zo lief en bespreekt dan maandags meestal wie er de hele week zullen komen. Zij komt altijd maandag, woensdag en donderdag. Dinsdag kwam V. en die komt waarschijnlijk vrijdag ook of Y. Dat was nog niet helemaal zeker. Ik heb vier die vaak komen J en P komen het meeste, ook toen ik voor de laatste opname nog 2 x per week de klysma's moest. Dat hoeft nu niet meer omdat ik, door teveel vochtverlies, uitgedroogd was. (ook heel erg aan de dunne) Ik moet nu 3x per dag 30 ml lactulose drinken, mijn borreltje...dat houdt mijn darmen op gang want die doen ook nog heel weinig meer. ja verstopt raken.
Dat volle gevoel komt, denk ik, door de sondevoeding. "s Ochtends kan ik amper ontbijten en heb last van mijn buik.

update....Feyenoord gaat door...Mijn voetbal hart hoort ook wat. Verdiend toch!!?? Maar Arjan heeft een Ajax hart, heel diep weggezakt weliswaar maar hij vond het kl*te... einde update

De thuiszorg vp-er zet na de tijd, als we beneden komen, ook nog even mijn fraxiparine 0,6  Ik had ineens weer een naalden angst gekregen. We hebben nu bedacht dat zij de spuit in het linker been zetten en ik doe het "s avonds in mijn rechter been. Gek genoeg lukt het nu wel weer. Het komt omdat ik mijn rechterarm nog niet helemaal kan gebruiken en zeker niet goed bij mijn linker been kan komen. Rechts lukt wel. Opgelost!!

Maandags komt ook mijn hulp en tussen de middag komt mijn moeder om met chica te lopen. Mantelzorgster!!! Ook mijn buurvrouw wandelt met chica als mijn moeder werkt. ( Dat doet ze ook nog. In Anna Schotanus werkt ze op een groep waar de mensen allemaal Alzheimer hebben. Ze geeft ze eten).
Dinsdag 27 okt. moesten we sneller wassen enz want ik ging naar de As, ons wijkcentrum. Daar wordt schilderen aangeboden en daar participeert de thuiszorg ook in. Ze hadden nog 1 persoon nodig, dan zou het doorgang hebben. Toen heb ik in augustus al ja gezegd. Er om heen hebben ze een vrouwen praatgroepje en er kwam een seniorenbegeleider van de Rabobank. leuk... ugggrrh. Tot 10 uur aanhoren wat die dames allemaal eng vinden met pinpasjes, contactloos betalen tot kantoren moeten blijven... Ik kwam toch alleen voor het schilderen dacht ik. Maar goed, we hebben nog 2x en dan ga ik niet meer. Ben het nu, na 2x pas, al beu...


Vandaag kwam mijn logopediste H. eindelijk echt. Ik was opgenomen toen ik de eerste afspraak zou hebben. Tja, kan gebeuren. Bij mij wel.
H. had een brief van de logopediste uit het umcg gekregen en H. had met mijn huisarts overlegd. H. werkt ook in het gebouw waar hij zijn praktijk heeft.
Volgens H. spreek ik al wat sneller dan toen ik haar aan de telefoon had, een paar weken geleden. Goh, dat gevoel heb ik zelf eigenlijk helemaal niet. Ik ben in hoofd al een halve zin verder maar dan moet ik nog de rest zeggen. Dat is ook met typen zo. Dus het kan voorkomen dat er een foutje in de zin staat of dat de woorden letters missen of dat er te veel staan.
Ze ging pas om 11.30 uur weer weg. Ik heb nu zelfs huiswerk, ik moet 3x per dag oefenwoordjes zeggen en het gaat om het tempo. Ik moet proberen om de woorden zo snel mogelijk te zeggen. pe pe pe pe pe pe pe pe   pee pee pee pee pee pee en ga zo maar door. Hiermee train je de spieren die je voor je spraak gebruikt.
Om 12 uur kwam mijn vader mij en chica ophalen, we hebben daar gelunched en toen ben ik naar mijn schilderclubje gegaan. Dat is aan de overkant bij mijn ouders, in het verzorgingstehuis Marijke Hiem. Het was gezellig en ik heb toch nog wat verf op mijn paneeltje gesmeerd. Ik kon weer lekker even kletsen over dingen die mijn interesse wel hebben. En natuurlijk vroegen ze hoe het met me ging. Heel leuk dat ik toch weer ben gegaan. Ze leven erg mee allemaal. Erg fijn.
Om half 4 kwam mijn moeder mij weer ophalen. Ik had nl de rollator niet mee en als ik niet goed oplet met lopen, kukel ik zo om. Tja je wordt ouder, muts.

Toen we "thuis" waren, haalden we mijn vader op. We moesten alle drie de griepspuit halen. Goed voor mijn naalden angst... We waren eigenlijk zo aan de beurt en voor je het wist stonden we weer in het Tellepark, het appartementen complex waar mijn ouders nu alweer bijna 2 jaar wonen.
We hebben nasi gegeten en Arjan kwam uit zijn werk ook daar heen. We zijn toen weer op huis aan gegaan. Arjan keek fey-ajx. en ik heb wat "achterstallige" zaakjes gedaan. Waaronder dit blogje...
Ik zou vroeg mijn sonde doen maar dat moet nu nog... ik sla het over, vannacht.

Vandaag was het echt zo'n dag dat ik zeggen; "Ik heb het leuk gehad".
1 opmerking:

Lydia zei

Elke dag is een feestje zolang je zelf de slingers ophangt!
Ik vind je stoer!

Dikke X!