Sandy's statistieken

maandag 19 september 2016

Een nieuw blog na bijna een jaar


Vandaag toch maar eens dat blog beginnen. Ik had het al een hele tijd weer in mijn hoofd maar de uitvoering moest nog steeds. Dan is het te warm en zonde om binnen te zitten, dan wil het niet zoals ik het wil enz enz.

Ik heb een app gedownload ( Diaro) waar ik al mijn dagen kan verslaan. Helaas krijg ik het nog niet gesynchroniseerd met mijn laptop. Heel stom want dan zou je het moeten kopen. Ja daaaag! Dacht het niet.  

Hieronder komt een opsomming van de afgelopen weken van mijn dagverslagen.Dagverslagen van week 35, 36 en 37. In oplopende volgorde.18 SEPTEMBER 2016, 15:54 Doe dingen dagje

Vanmorgen  werd ik om 8 uur wakker en ben meteen aan "het werk" gegaan. De wasmachine aan gezet. Arjan zijn werkkleding moest natuurlijk gewassen worden. Beneden gekomen gelijk movicalon door de sonde gedaan en mijn fraxodi. Ook een boodschappenlijst gemaakt want gisteren konden we niet naar de jumbo. Toen arjan met de wasmand beneden kwam, heb ik de was aan de molen gehangen. Ik heb me omgekleed want ik had het koud. We hebben tv zitten kijken en ik haakte ondertussen. Na 12 uur is arjan alleen wezen boodschappen. Ik had weinig zin om mee te gaan. Toen arjan terug kwam, hebben we gebrunched en het was heel lekker om zo even te eten.  Om 2 uur begon de F1 race. Max startte van de 4e positie. Hij werd uiteindelijk 6e. Toen werd het voetbal kijken, Heracles tegen Ajax. Dat werd 0-1. Ik heb wel zitten haken.
Ik ben bijna klaar met de omslag doek voor Renates moeder. Nog 1 toer en nog een randje. Afwisselend haak ik ook aan de sterrendeken. Moet nu 1 ronde en dan heb ik mijn huiswerk tot zaterdag weer gedaan.
We hadden zoveel gesnoept aan koekjes dat ik geen eten meer hoefde. Arjan heeft wel brood gegeten. We hebben op zolder de doos met tassen gezocht en gevonden. Nu is het een zootje daar. Ik ga alle dozen uitzoeken. Alles mag van mij weg. Maar dan moet ik even aan het werk....pff
Ik vond de tas die ik zocht en die wil ik aan mijn scooty maken. Ik vond ook nog een paar kleinere tasjes. Die misschien wel handig zijn om evt medische spullen in mee te nemen. Alle tasjes stonken naar zolder. Dus gelijk in de wasmachine gedaan met een dop wasverzachter die heel erg lekker ruikt. Verder heb ik weer een stukje gehaakt en we keken “heel Holland bakt”. Toen ging arjan nog mijn scooty uit de auto halen en met de hond wandelen. Hij ging douchen en naar bed. Nu ga ik de sonde inbrengen en nog "het Amerika van Eva" kijken. Daarna maar weer eens naar bed...tot morgen.17 SEPTEMBER 2016, 12:00  Zaterdags bezoek aan schoonouders
Arjan werkt tot 12 uur. We hebben wat gegeten en tv gekeken. Om half 4 reden we naar het ziekenhuis om Tineke te bezoeken. Ze lag op de IC. Om 17 uur waren we er. Nico zat er al. We hadden alles verwacht hoe we haar aan zouden treffen. Ze zat in bed en zag er beter uit dan de laatste keer dat we haar zagen. We vonden haar  eigenlijk niet eens zo slecht. Het was wel kantje boord geweest. Ze kreeg een kap op waardoor ze beter adem haalt en daardoor gaat de kooldioxide naar beneden. We zijn een uurtje gebleven. we zijn met Nico gaan eten bij van der valk naast het ziekenhuis. Heerlijk was het. We zijn daarna direct naar huis gereden. We waren rond half 10 thuis. Sondevoeding gedaan en naar bed. Best vermoeiend zo'n 3 uurtjes in de auto zitten.
16 SEPTEMBER 2016, 14:40 Pedicure
Vanochtend kwam Ferona mij weer thuiszorg verlenen. We waren om 8.15 uur klaar en toen ze weg ging, heb ik weer lopen treuzelen. Maar goed om 9 uur was Sandra er en hebben we even gekletst. Toen ging ze aan het werk. Om half 11 kwam papa me op halen maar hij moest eerst snel naar de wc. We waren ruim op tijd bij de pedicure. We waren gelijk aan de beurt. Eerst ik en dat duurde nog geen 10 minuten. Met mijn vader had ze iets meer tijd nodig om met het apparaatje te vijlen. We waren net na half 12 terug. Toen ging Sandra met chica wandelen en daarna ging ze weg. Ik zat te wachten op een levering van sondevoeding toebehoren. Eerst stopte een busje dat van de PostNL was maar ook een koerier. Daar kwam het bestelde spul. Ik heb gelijk de pakjes gemaakt. Nu heb ik weer een stuk of 30 tussenlijnen over. Altijd wel wat.
Ik heb ook de medicijn kast opgeruimd en alle spullen netter opgeruimd. Dus flink bezig geweest. Niet eens gehaakt nog. Arjan komt laat thuis want hij moet weer sporten. Dan eten we kroketten. Lekker makkelijk toch!! Ik hoor net dat Tineke mijn schoonmoeder weer is opgenomen. Ze heeft het weer zwaar benauwd. Ze zou volgende week woensdag worden opgenomen om af te wateren en met de cap voor O2 te leren slapen. Maar nu ligt ze er al.15 SEPTEMBER 2016, 12:00  Fysio en bbq
Alma kwam mij helpen vanochtend. Ik ben lekker onder de douche gegaan. Het zou weer lekker warm worden en arjan had het zonnescherm al uitgedraaid.
Ik was zo bezig met van alles. Ik moest de was aan de droogmolen hangen, satévlees snijden enz. Om half 12 kwam buurvrouw chica uitlaten en toen ben ik op de scootmobiel naar het winkelcentrum gegaan. Ik moest postzegels kopen en 2 kaarten op de bus doen. Daarna naar de fysio. We hebben veel meer gedaan dan vorige week. Eerst 5 minuten gefietst daarna roeien, gewichtheffen, squaten, been oefening en steppen. Daarna nog loop oefeningen met een ladder op de grond voor mijn evenwicht. Toen weer naar huis terug met mijn scooty. Het was inmiddels warm geworden met een lekker windje. Thuis nog weer dingen gedaan enz. Om half 5 kwamen papa en mama. We hadden bedacht nog 1x te barbecueën. Want dit zou de laatste zomerse warme dag worden.
Heerlijk gegeten en daarna tv gekeken en liggen slapen tot 22 uur. Hmm niet goed. Toen nog de sonde doen en ik ben met arjan mee naar bed gegaan. Heerlijk geslapen hoor!14 SEPTEMBER 2016, 12:00 Buikpijn en laxeren


Tja alles wat ik wilde ging even niet door. Vannacht al last van buikpijn. Ik ben niet naar schilderen geweest. Had ik even geen zin in. Heb thuis wat aan gelummeld en lekker buiten gezeten in de oververhitte tuin. Eten ging ook even niet. Dus maar veel blijven drinken ook al mag ik het niet. Arjan kwam thuis met de nieuwe Seat ateca waar we een leuk ritje mee hebben gemaakt. Helaas moest ik zo nodig poepen dat we weer naar huis moesten. Arjan is toen zelf even boodschappen gaan kopen. Voor de bbq van morgen.

10 SEPTEMBER 2016, 11:55 Uit logeren
Arjan had een uitje naar IJmuiden van de personeelsvereniging van het werk. Ze bleven er een nachtje slapen. Hij bracht me om 10 uur naar papa en mama met mijn scooty en nog een aantal tassen... ha het leek of chica en ik een week weg gingen.
Mama en ik zijn nog gezellig “het veen” in gegaan. Heb ik twee groene bollen wol kunnen vinden bij Oenema,  het enige handwerkwinkeltje in Heerenveen. Verder hebben we rietja gegeten... heerlijk! En tv gekeken in bed. Ook goed geslapen.
08 SEPTEMBER 2016, 19:27 Donderdag bbq-dag
De thuiszorg was er rond 8.20 uur en ik was al klaar wakker. Het was al warm dus ik had alle jassen in de was gedaan. Die kon ik later ophangen aan de droogmolen. Hele strijd met dat ding. Soms lukt het me niet om hem uit te klappen en dus het schuif gedeelte over het klemmetje te krijgen.  Maar gelukkig lukte het toch. Om 12 uur moest ik bij de fysio zijn. Voor de eerste keer na  een half jaar. Ik ging op mijn scootmobiel. Ik kwam op mijn tochtje de zwager van Betty tegen. Hij heeft een donornier gekregen. Dus we weten van de hoed en de rand. Maar het was inmiddels 5 voor 12... ik snel doorrijden alleen kon mijn scoot niet van de stoep. Het fietspad is met een opstaand randje gemaakt en daar kon de scoot niet overheen. Toen viel mijn mandje er ook nog af midden op de weg. Gelukkig zag de auto, die eraan kwam, het en liet hij me oversteken.
Ik was nog op tijd bij de fysio. Kwam ik Mary van het astma zwemmen tegen. Die dacht dat ik in blijde verwachting was... Helaas is het een ander verhaaltje. Maar dat kon zij niet weten. Ik heb 5 minuten gefietst. Toen kreeg ik al na 3 minuten verzuring maar toch nog 2 minuten vol kunnen houden. Toen met de armen gewichten omhoog drukken en daarna nog met de benen. En op en af stap pasjes. Dat ging prima.
Toen nog even langs de apotheek. Mijn lactose machtiging afgeven en ik vroeg of mijn diëtiste al had gebeld i.v.m. ook een nieuwe machtiging. Ook vroeg ik wanneer de rest van de sondevoeding zou komen. Zij zoeken enz. Blijkt dat degene die daar mee bezig was, het niet als nabestelling had gemeld. Dus was het maar goed dat ik kwam want nu is de nabestelling gemaakt en kan ik het uiterlijk woensdag verwachten.
Tegen half 6 kwamen papa en mama want we gingen barbecueën. Heel gezellig was het en we hebben alle bbq vlees opgemaakt. Verder hebben we “Expeditie Robinson” gekeken en halverwege gingen ze naar huis. Ik was zo moe dat ik zonder sondevoeding ben gaan slapen. Gelukkig had ik geen hypo gekregen. Ik zat wel lager dan anders met de suikers.
Verder heb ik eerst weinig gedaan.

09 SEPTEMBER 2016, 19:27 vrijdag

Na 13 uur kwam papa koffie drinken en hebben we lekker buiten wat zitten praten. Om half 4 ging hij weg omdat hij zijn trombose waardes moest meten voor een paar keer als proef. Daarna heb ik de gang opnieuw ingedeeld. Het schoenen kastje naar de muur onder de kapstok en nu kan op de plaats van het kastje mijn scootmobiel staan. Overzichtelijker en dan staat scootie niet meer in de woonkamer. Toen de vuilnisbakken leeg gemaakt en ook wat onkruid in de tuin verwijderd. De rozen, de geraniums en de fuchsia's weer even opgepimpd door de oude bloemen weg te halen. Verder de aardappelen geschild en de spinazie van stengels verlost. Arjan had na het sporten bij de Aldi Duitse biefstuk meegenomen want we waren beide vergeten er iets uit te leggen.
We gaan zo eten op onze 7de huwelijksdag!
💂👰🍀🌹


07 SEPTEMBER 2016, 20:42  Longfonds uitje


Vandaag kwam thz vp-er Alma. Ze was er rond 8 uur. Ik was al klaarwakker. Ik ben lekker gedoucht en deed maar mijn korte broek aan. Het zou een mooie dag worden. En dat werd het ook. Willem haalde mij op om 11.15 uur en toen hebben we mama opgehaald. Precies om 12 uur waren we in Marsum bij 't grauwe paard. Daar kregen we koffie en thee. Aansluitend gingen we lunchen. Brood maaltijd met kroket, ei, soep enz. Ook sûkerbôle en veel beleg. Het was heerlijk. Na de lunch gingen we om 14 uur naar het Heringa en/of Popta slot. We kregen een rondleiding door de slotbewaarder, Bert. Hij vertelde heel erg leuk over het slot en over de zeer rijke advocaat Popta, die het kocht en de laatste bewoner was. Het was een leuke leerzame middag. Nadien gingen we weer naar 't grauwe paard. Daar kregen we koffie of thee met cake. We gingen tegen 16 uur weer richting Heerenveen. Ik ben toen met mama mee gegaan en papa was weg. We hebben kip met rijst gegeten. En papa kwam met een patatje thuis. Arjan heeft mij na het sporten opgehaald en thuis heeft ie een shoarma schotel besteld. Nu tv kijken en weer de nodige medicatie ronde doen en naar bed.

1 opmerking:

scott McRobie zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.