Sandy's statistieken

dinsdag 6 juli 2004

Vandaag ben ik naar de mondhygiëniste in Joure geweest.Ik moest er om half 10 al zijn, kortom ik was giga vroeg op voor mijn doen. Ik had gevraagd of ik beneden geholpen kon worden en moest daarvoor wel naar een ander meisje. Zij werkt op dinsdags beneden. Er is daar een hele stijle trap en geen lift. Ik had van mijn golfleraar gehoord dat ze ook beneden praktijk houden. En zo doende was het vandaag zover. De kaakchirurg had tijdens de screening geadviseerd om 4 krer per jaar mijn gebit grondig te laten schoonmaken ivm de vele bacterien die in je mond leven en zodoende je tanden en kiezen gaan aantasten. Nu zag ik zelf ook wel dat ik erg veel aanslag en tandsteen had, maar ja, hoe los je dat op? De vele inhalaties en de tientallen theemokken die ik per dag verorber, helpen ook niet echt mee. Maar goed daar hebben we de mondhygiëniste toch voor. Ze begon met HET Tandsteen verwijder apparaat...brrrr. maar dat is wel effectief. Toen ze na een 20 minuten klaar was, keek ze heel het gebit nog eens na met het haakje en toen ging ze polijsten, dat is de finishing touch.Heerlijk zo'n schoon gebit. Nu moet ik in november weer komen, heb meteen maar een afspraak gemaakt.


Na dit avontuur zijn we naar het tuincentrum in Joure geweest. Daar heb ik een vlinderplant en een paar nieuwe planten gekocht voor in de bakken in de voortuin. De viooltjes zijn allang dood. Arjan heeft de achtertuin gewied en morgen is de voortuin aan de beurt. Ik ga morgenmiddag naar golfles en hoop dat het nog mooi weer blijft. Ze zeggen dat het weer slecht gaat worden. Nou lekker zeg.

Mama en papa hebben het erg naar hun zin in California. Ze hebben voor mij al een hele verzameling Lyle Lovett cd's voor me gekocht. De nieuwste zelfs ook, die is hier nog niet uitgegeven geloof ik. Ik had in 1999, ook al een stuk of 5 cd's van hem gekocht. De laatste keer waren cd's erg duur, maar nu is de dollar lager dan de euro. En ik las dat cd's van Lyle maar $12 waren....Ik had mama $200 gegeven, die had ik overigens van Oom Rolf gehad. Maar ja inwisselen is zonde en zij zijn nu toch daar.


Afgelopen vrijdag kreeg ik een afwijzing van mijn taxivergoeding. Ik had nog een brief van Dr. Kraan meegestuurd maar nee hoor, ik val niet in de hardheidsclausule. Ik hoef nl niet minimaal 2 keer per week naar het AZG voor behandeling. Nu had ik al contact gehad met de directeur van de NCFS. En zij heeft voor mij een brief geschreven. Nu maak ik zelf een bezwaarschrift en voeg haar brief bij als referentie. Nu krijg ik deze brief als het goed is morgen thuis en dan kan ik die naar De Friesland zenden. Ja dat is wat, al die bezuinigingen van deze regering. Ze weten niet half hoe lastig het is om chronisch ziek te zijn.!!! En met hoe weinig geld we het moeten rooien. Ik had op Wouter Bos gestemd, die is wel voor ons...dacht ik. nou, ja veel tegengas geeft hij niet. Jammer.

Geen opmerkingen: