Sandy's statistieken

vrijdag 29 april 2005

"Media aandacht"

Vandaag heb ik mijn agenda eens bekeken en die staat vol met afspraken om eindelijk bekend te worden. Ha ha, nu pas!!! nee geintje. Ik vind het belangrijk om aandacht te vragen voor cf en orgaandonatie en daarom doe ik er aan mee. Ik kan het nu nog doen.

Ik ga zondag naar de studio van sbs 6 om een filmpje op te nemen. Ik word nl een van de 10 gezichten voor de nationale donor actie. Dit onderstaande stukje staat op de website van sbs 6


28 April 2005 (12:04 uur)
Nationale Donoractie 10 mei live bij SBS 6

Dinsdag 10 mei brengt SBS 6 het eenmalige programma Hart voor een Ander: De Nationale Donoractie op televisie. Jaarlijks sterven er onnodig honderden mensen omdat zij op een wachtlijst staan voor een donororgaan. Desondanks hebben nog steeds zo'n 8 miljoen Nederlanders niet laten registreren of zij orgaandonor willen zijn of niet.

Wachtenden op een orgaan, ontvangers van een orgaan, nabestaanden en BN'ers roepen in een live tv-uitzending Nederlanders op zich te laten registreren. De presentatie van dit bijzondere programma is in handen van Milika Peterzon, Cilly Dartell en Marlayne Sahupala.

Centraal staan de persoonlijke verhalen van mensen die wachten op een donororgaan en de gelukkigen die een donororgaan getransplanteerd hebben gekregen. Zo vertelt Carolien haar verhaal. Op 13 jarige leeftijd wordt bij haar een ruisje ontdekt. Ze heeft cardiomyopathie, een zieke hartspier. Een half jaar na de bevalling van haar zoon Damian krijgt Carolien hartritme-stoornissen. Ze is doodziek en komt op de wachtlijst voor een harttransplantatie. In de zomer van 2003 komt het verlossende telefoontje en ontvangt zij een transplantatie. Daarna knapt Carolien helemaal op. Ze voelt het als een tweede leven.

Ook zien we hoe bekende Nederlanders op pad gaan bij ‘wachtenden’ in de straat. Ze benaderen de buurtbewoners en confronteren hen met het feit dat er iemand bij hun in de straat wacht op een nier of een hart. Vervolgens vragen zij hen om zich te registreren.In de zaal bevinden zich ook nabestaanden. We zijn getuige van hun verdriet en het afscheid dat zij van hun geliefden moesten nemen. Kijkers kunnen zich tijdens de uitzending laten registreren bij het telefoonpanel, dat bestaat uit bekende Nederlanders.

Het grote tekort aan donororganen in Nederland is in de politiek en media een van de meest besproken onderwerpen van de laatste maanden. Ondanks vele voorlichtingsacties hebben ongeveer 8 miljoen mensen hun wensen nog steeds niet kenbaar gemaakt bij het Donorregister. Ook mensen die geen donor willen zijn kunnen zich registreren. Dit schept duidelijkheid, dus ook zij worden opgeroepen een donorformulier in te vullen. 4,7 miljoen mensen staan wel geregistreerd, waarvan 2,5 miljoen heeft aangegeven donor te willen zijn. Dit aantal is onvoldoende om de wachtlijsten weg te nemen.

Aanleiding voor deze live tv-uitzending is een actie van de Hartstichting en de Nierstichting. In de week van de uitzending valt bij 6 miljoen huishoudens een brief met het donorformulier in de bus.

Hart voor een Ander: De Nationale Donoractie is een coproductie van IdtV en Medical Multi Media Productions i.s.m. NIGZ-Donorvoorlichting en het ministerie van VWS.

Hart voor een Ander: De Nationale Donoractie wordt op dinsdag 10 mei live van 20.30 tot 21.30 uur uitgezonden op SBS 6.


Geinig he. Maandag krijg ik een meisje op bezoek en die wil een stuk schrijven voor haar afstuderen aan de school voor journalistiek, over orgaandonatie en alles wat daarbij komt kijken.
Dinsdag komt een redactie lid van Libelle omdat ze een portret van mij willen maken, dat ook gaat over orgaandonatie. Wanneer het geplaatst wordt weet ik nog niet.

En wat ook leuk is, is dat ik een mailtje had gestuurd naar sc heerenveen met de vraag of er enkele voetballers een paars armbandje om zouden willen om wat bekendheid voor cf te krijgen. Vanmiddag werd ik gebeld, dat ze hieraan wel mee willen werken. Maandag ga ik de bandjes brengen en als het goed is zullen de voetballers 7 mei de bandjes tijdens de wedstrijd sc heerenveen-willem II ze om hebben. In de rust zullen ze het publiek over deze bandjes informeren. Ik vond het heel leuk om te horen dat ze hieraan mee willen werken.

Dus ik liep hier in huis helemaal blij rond. Hoeveel "media aandacht" kun je krijgen????

ps: de verbouwing van de badkamer gaat gewoon door.

Geen opmerkingen: