Sandy's statistieken

dinsdag 28 juni 2005

Night of the koemarkt

Zaterdag hebben we in het centrum naar dweilorkesten geluisterd. Er was een wedstrijd en de prijs was een betaald optreden tijdens een grote schaatswedstrijd in Thialf aankomend schaatsseizoen. Dit zijn de winnaars! Knoatergek uit Mook.

Verder zijn we om 20 uur naar het centrum getogen om eens een glimp van de night of the koemarkt op te vangen. Ik ben er overigens nog nooit geweest...shame on you! Maar ja, vandaag was het super mooi weer en het leek ons wel leuk. Als eerste kwamen onze glasblazers, het dweilorkest uit heerenveen. De stemming zat er direct in natuurlijk! Ik stond op een bankje en kon over de menigte heen kijken. Wat een volk was er! We hebben fijn staan swingen. Ook Glennis Grace en Eric Mesie waren er.Het was heel gezellig. Er vloeide veel bier en iedereen had een goede bui! Maar ja er stond natuurlijk weer een roker naast me! Altijd zo! Gelukkig was het lekker buiten en waaide de rook snel weer weg. Het was om 1 uur pas afgelopen en moesten wij ons door de menigte weer naar huis duwen. We liepen op een laagje van plastic bierglazen de oude koemarkt weer af.


Zondag hebben we eerst uitgeslapen en zijn 's middags een eindje gaan rijden. We kwamen bij Stavoren uit en daar heb ik een aantal foto's gemaakt. Het was wel mooi weer maar toch was de wind wel fris, daar aan de kust. We hebben een patatje gegeten bij een soort van snackbarretje aan het haventje. Vorig jaar zijn we daar naar skutjesilen wezen kijken. Nu was het er ook best druk hoor. Hier nog een foto van onze "greta III".

Maandag ochtend heb ik rustig aan gedaan, wel gefietst met Pietie maar daarna eventjes geslapen. Dat krijg je na een swingend avondje. Rond 4 uur ging ik buiten zitten en hoorde het volgende gebeuren bij onze buren.

Mijn buurmeisje van 5 mag nog niet altijd met haar oudere broer mee om folders rond te brengen. "mam, anders duurt het zolang als zij mee gaat". "je moet hier blijven hoor". "Maar mama, mag ik dan wel een rondje fietsen?". "ja dat is goed". Ik zie mijn buurmeisje het hok in lopen en haalt er een kleine fiets uit. "Daar kun je niet op fietsen, want hij is lek!" zegt haar moeder. "Dan pomp je die toch op!" "dat gaat niet want hij is leeehk!" "Zit er dan een gaatje in?" "Hij is lek zeg ik toch." "ja maar zit er dan een gaatje in, MAMA!" "JAAH, denk nou eens na, wat kan er nu lek zijn aan een fiets". "zeg dat dan, mama". "maar die kan ik toch wel maken?" "Probeer het maar en pak het bandenplak doosje maar uit het hok". Het buurmeisje gaat naar het hok en heeft het doosje gevonden. Ze zet het fietsje op de kop en haalt de voorband eraf. Pakt de fietspomp en begint te pompen. "Jaaa, mama kijk een heel gat!Die moet geplakt hoor!". Intussen komt haar vader buiten en ziet wat ze gedaan heeft. "Heb jij dat zelf gedaan?" vraagt hij haar. "Ja maar jij moet mij helpen plakken". "Is goed, na het eten oke?" Toen gingen ze naar binnen.

Geen opmerkingen: