Sandy's statistieken

dinsdag 20 december 2005

Weer een weekje om!

Donderdag waren we naar Droogbrood en het was bijzonder grappig. Ja, navertellen kun je het niet. Dat moet je zien. Ze begonnen wel met technische problemen waardoor het later begon, maar goed we hebben er weinig van gemerkt. Alleen 10 minuten voor het einde viel de microfoon van een van de cabaretiers uit. Ik kan deze voorstelling je aanraden, heel grappig... Zeker als je de slappe lach hebt, kom je er niet meer van af.

Vrijdag ben ik naar de kapper geweest en heb mij een paar krullen laten aanmeten. Ik zou ook nog highlights doen maar dat was niet nodig omdat de oude weer wat opgelicht waren door het permanentvloeistof. Het is een ondersteunende permanent, de zogenaamde omvorm krullen van het programma "looking good". Je geeft het haar wat steun door de krullen en omdat mijn haar heel erg stijl is, hangt het zo erg saai. Nu kun je de krul wat accenturen en dan heb je geen uitgezakt, stijl haar. Ik ben ook niet van het opsteken en speldjes enzo. Wel een staart alleen dan is er nog een kleine lok die er nog niet bijgegroeid is, en dat hangt dan in mijn gezicht, wat weer irritant is. Maar goed, nu heb ik weer eens wat anders. Overigens is het bijna 20 jaar geleden dat ik een permanent had... Zaterdag ben ik nog even naar de DA drogist geweest om wat shampoo, conditioner en creme te kopen speciaal voor gepermanent haar, want het is wel wat droog geworden. Ik heb de hele serie van Andrelon gekocht en het ruikt lekker!!!

Zaterdag moesten we ook boodschappen doen en we moesten onze plicht nog doen. Ik ga nl al jaren naar een aantal grafen toe om met kerst een kerststukje te brengen. Mijn moeder deed dat altijd en ik ging dan mee. (eerst alleen marie haar graf en toen pakes graf erbij)
We zijn eerst naar mijn pakes (opa) graf geweest. Daar kom ik nu al vanaf 1990. Toen zijn we naar wolvega gegaan naar het graf van mevrouw kloos die ik kende van het ziekenhuis in heerenveen. Zij is nu al weer 7 jaar overleden. Op dat graf staat geen steen alleen het houten kruisje van de beheerder. Zielig he. Toen ik er voor het eerst kwam, greep me dat zo aan dat er niet iets op stond. Ik heb er vorig jaar een van mijn kikkers van boetseren opgezet. Ik had ooit van mevrouw kloos een kikker van stof gekregen die ze zelf had gemaakt en die ik nog steeds op mijn stoel heb. Dus vond ik dat wel een goed idee. Daarna zijn we naar het rooms katholieke gegaan hier aan de rottumerweg. Daar ligt nu al 23 jaar mevrouw manorec. Een vriendin van mijn oma. Ik was toen 8 jaar maar ik weet het nog heel goed. Ik had de dag voordat ze overleed nog een ijsje met haar gegeten. Toen ik thuis kwam had ik mijn moeder gezegd dat tante marie ( zo noemen wij haar) er heel gek uit zag en dat haar haar zo vreemd stond. Tja...
Daarna gingen we eerst even naar huis om wat te eten en toen naar Joure naar ome Cherrys graf. Het is nu de tweede keer dat we er heen geweest zijn. Cherry is het broertje van mijn vader die in 2003 overleed aan longkanker.
Mama deed dit allemaal eerst samen met mij maar omdat ze nu in Tilburg woont doe ik dat nu zolang ik dat kan. Het is een traditie.

Zaterdag avond moest arjan weer naar sc heerenveen die tegen twente moest spelen. 3-1 is het geworden, jippy!
Zondag moesten er wat klusjes gedaan worden. Oa een nieuwe lamp in de woonkamer ophangen en nog wat administratieve klussen waaronder het invullen van de nieuwe verzekeringspapieren van arjan. Hij gaat overstappen naar de friesland waar ik ook verzekerd ben. Via zijn werk kunnen we beide gebruikmaken van de collectiviteit en dus 7% korting ontvangen op de basis en aanvullende verzekeringen. Dus dat scheelt weer een beetje.

Gisteren had ik vergadering van het astma fonds en 's avonds weer geschilderd. Ik was vergeten mijn geheugencard in mijn camera te doen, anders had ik foto's kunnen maken van mijn schilderijen die er hangen in de gang. Maar dat zal ik in januari dan wel een keertje doen.

Maandag moest ik weer bellen met enegrie service friesland omdat de ketel nog niet goed is. Vanochtend zijn ze met twee man hier geweest om nu de fout op te sporen. Het blijkt dat het niet in de ketel zit maar dat het de thermostaatknop is die op de nieuwe cv in de badkamer zit. We hebben die nl in de zomer verbouwd. In de knop zit nl een klep en die sluit het warme water af als het heet is maar die drukt met enorme kracht op die klep zodat die gaat trillen en daarom hoor je dan dat gebonk over het leidingwerk door het hele huis. Deze knop moet vervangen worden door een simpele knop. Maar goed, er zijn nu wel onderdelen geplaatst in de ketel die niet stuk waren waarschijnlijk, dus moeten wij die alsnog betalen. Maar goed, we weten nu eindelijk wat het is.

Morgen heb ik weer overleg over het internetcafé. Donderdag moet ik eigenlijk zwemmen maar ik ga weer niet, ben bang dat ik dan weer ziek ga worden omdat ik vanochtend opstond met alweer keelpijn...ik wil wel een leuke kerst hebben...

vrijdag komt hoekloos weer. Eerste kerstdag gaan we naar Santpoort en tweede kerstdag gaan we naar Minne en Tim in Alkmaar. Kan ik leuk mijn nieuwe kerstrokje aan!!! Heb er zin in!


Geen opmerkingen: