Sandy's statistieken

zaterdag 2 december 2006

Druk weekje gehad

Alweer tien dagen verder. Ik begin maar even bij Grease...

Het was heel erg leuk, Jim deed het goed, zijn zingen werd naar mate het stuk vorderde steeds beter. Zijn danskwaliteiten waren een stuk minder dan de rest van de cast...Maar ja, dat zijn dan ook profesionals. We hebben desondanks een leuke avond gehad.

Verder die week niet zo veel gedaan, ook een rustig weekendje gehad. Afgelopen maandag had ik vergadering en ben niet naar schilderen geweest. 's Avonds ook niet want ik was toch wel moe. Ik heb de finale van big brother gekeken. Dinsdag ben ik naar de fysio gegaan, heb kadootjes voor mijn oom en tante gekocht en voor het astma fonds ben ik naar de copierderij geweest. Ik moest ons clubkrantje laten maken en haal dat maandag weer op.

Woensdag moest ik voor controle naar groningen. Ik moest eerst longfunctie blazen en dat was 0,69 en vorige keer blies ik 0,71. Dat scheelde niet zo veel, dus hebben de longbloedingen en de ontsteking niet veel schade aangericht.
Ik ben gezien door mijn internist. Hij was zeer tevreden over de bloedsuikers en dat het zo goed gaat met mijn insulinepomp. Ik was 56 kg en dat was vorige keer ook. Dus daar was nog geen echte ongerustheid. Ik vroeg wel even of ik naar de dietiste kon. We hebben nog wel de twee profielen scherper gezet in de nacht, dan heb ik nog wel wat uitschieters, mede door de sondevoeding, ook wel de nachten zonder hoor.
Daarna even met de cf-verpleegkundige gesproken en toen naar het nieuwe laboratirium. Dat was weer een eindje verder dan de dietiste. Ik moest alleen een potje sputum inleveren omdat het HbA1C-gehalte nog niet echt vastgesteld kon worden. Het was op 10 oktober 8,2. Het is nog geen 3 maanden, dat heeft je bloed nl nodig om nieuwe cellen aan te maken. Het overtollig suiker blijft nl aan oude bloedcellen zitten en dan zien ze of je suiker te hoog is.
Volgende keer wordt dat weer gemeten.
Bij de dietiste heb ik gevraagd naar iets om aan te komen. Ik heb al veel dus ze had bedacht Calogen van nutricia. Ik moet er 3x30 ml per dag van drinken. Met vier creon erbij want het is vet!! Het helpt misschien om mij net over het punt te helpen om te groeien. Mijn dietiste zou een aanvraag naar de verzekering sturen. Inmiddels heb ik die vandaag binnen!

CALOGEN
Omschrijving
De compacte energiebron: veel energie in een klein volume.Hoogenergetische LCT-vetemulsie op basis van 50% LCT-olie en 50% water, met aardbeiensmaak (4,7 kcal/ml).
Indicaties
Patiënten die, ondanks een goed voedingsadvies van normale en/of aanvullende voeding, onvoldoende energie-inname hebben, zoals:- Patiënten met een slechte eetlust of voedselweigering als ouderen en psychiatrische patiënten.- Chronisch zieken met een (sterk) verhoogde energiebehoefte als Huntington en Cystic Fibrosis.- Patiënten met een specifieke voedingsbehoefte als stofwisselings-, nier- en leverziekten en bij het ketogeen dieet.
Eigenschappen
- uitsluitend te gebruiken onder medisch toezicht- niet geschikt als enige voedingsbron- niet geschikt voor kinderen <>Ingrediënten
Plantaardige olie (pinda-olie), water, sacharose, emulgatoren (citroenzuur E472(c), polyglycerolesters van vetzuren E475), aroma, kleurstof (karmijnzuur E120)
Gebruik
Calogen is een compacte energiebron, te gebruiken naast de normale voeding en/of drinkvoeding. De dagdosering Calogen wordt door de arts of diëtist bepaald en is afhankelijk van leeftijd, gewicht en medische conditie van de patiënt.Kan onverdund of verdund worden gebruikt. Voor kinderen jonger dan 5 jaar eventueel verdunnen. Kan ook worden verwerkt in dranken, gerechten.Calogen is gebruiksklaar, schudden voor gebruik.Advies: Calogen is eenvoudig te verstrekken via de medicijnronde, 3 maal daags 1 cupje (30ml) Calogen levert 420 calorieën extra!
Bewaaradvies
Ongeopend: houdbaarheid aangegeven op de fles, bewaren op kamertemperatuurGeopend: maximaal 14 dagen in de koelkastBereid: maximaal 24 uur in de koelkast (afgesloten bewaard)
Verpakking en codenummer
3419 Aardbei, fles à 250 ml
Verkrijgbaarheid
Patiënt: apotheek en facilitair bedrijfInstelling: grootverbruikleverancier, farmaceutische groothandel en facilitair bedrijf


Toen ik thuis kwam van groningen ben ik naar bed gegaan ipv naar boetseren. Ik was zo moe, ik was ook pas om 6 uur wakker. Arjan kwam toen net thuis van zijn werk. De donderdag moest ik weer vroeg op. Ik ben met arjan mee gereden naar Doorwerth. Hij had daar een cusus voor zijn werk. Ik had afgesproken met mijn oom en tante die in arnhem wonen, dat ik een dagje bij hun kwam. Mijn oom heeft mij opgehaald. Mijn tante was net thuis van het ziekenhuis want ze had een hele grote galsteen en die was vorige week verwijderd. Mijn oom was dinsdag jarig geweest vandaar dat ik dinsdag kandootjes heb gekocht! Het was erg gezellig, mijn nicht en neef weer even gezien. We waren ongeveer half 10 weer thuis.

Vrijdag had arjan vrij en ik mocht bepalen wat we zouden gaan doen. Ik wilde winkelen maar het was echt te koud om in de rolstoel te zitten. Toen bedachten we dat we maar naar schalkwijk moesten gaan omdat dat een leuk overdekt winkelcentrum is en hier in friesland er geen noemenswaarig centrum is...ook erg he! Zo gezegd, zo gedaan. Mijn schoonouders gebeld of ze thuis waren en tineke wilde wel mee. Toen we daar waren, werd ik herkend door een mevrouw die ook op de wachtlijst staat. Zij leest regelmatig mijn weblog! Echt leuk. Mijn schoonvader geloofde het niet echt, het is wel zo!

Ik heb een nieuwe broek gekocht bij C&A, tja net of wij die hier niet hebben he! En twee bloesjes bij V&D. Die hebben wij dus niet meer in heerenveen! Van arjan heb ik een krultang gekregen, die wilde ik al tijden gaan kopen....maar ja. We hebben bij mijn schoonouders gegeten en nog wat aan hun weblog gesleuteld.

We waren ongeveer om 10 uur thuis. Ik werd vanmorgen om een uur of 5 wakker door mijn insulinepomp. Die meldde dat ie bijna leeg was. Ik heb hem gezegd dat ie even moest wachten, Hij meldt dat ie nog 0,3 ml bevat en als je hem weer aanzet gaat ie gewoon verder maar dan als ie weer gaat moet je hem echt gaan vervangen. Om half 8 werd ik weer wakker en ben er toen maar uitgestapt en heb het ampul verwisseld. Toen maar gelijk geinhaleerd en op de bank in slaap gevallen. Om 10 uur kwam arjan beneden en zijn we rond 11 uur boodschappen gaan doen.

We maken er een rustig weekend van, het is toch geen gezellig weer buiten!

Geen opmerkingen: