Sandy's statistieken

dinsdag 28 september 2010

Wajong? Hoe lang nog?

Van het bericht dat de wajong-ers naar de bijstand gaan verhuizen werd ik even niet goed…Dan kan elke cf-er met een werkende partner wel inpakken. De zorgpremie gaat omhoog, er gaat steeds meer uit het basispakket, hoe moet de hypotheek betaald worden als je samen die lasten deelt en noem maar op! Onze partners moeten er dan een tweede baantje bij gaan nemen of wij cf-ers moeten een baantje gaan vinden maar wie zit er op ons te wachten met zoveel ziekte verlof? Dat gaat ook weer ten koste van de gezondheid, meer pillen nodig enz enz.
De directeur Rene Paas van Divosa(vereniging van sociale diensten)zal het allemaal wel goed bedoelen om te bezuinigen maar heeft diegene wel een idee wat ze de chronisch zieken die niet (volledig) kunnen werken, aan doen? Nu hoop ik maar dat dit NIET gaat gebeuren, anders komt de crisis toch nog echt.

"Divosa bepleit bundeling sociale regelingen
ANP | Gepubliceerd op 01 maart 2010, 10:57
Laatst bijgewerkt op 01 maart 2010, 11:05
UTRECHT -
Maak één regeling voor de onderkant van de arbeidsmarkt. Dat bespaart kosten en biedt betere kansen op werk voor mensen die moeilijk een baan kunnen vinden. Bovendien maakt het een einde aan het onterechte onderscheid dat nu wordt gemaakt tussen groepen mensen die het op de arbeidsmarkt moeilijk hebben.

Dat bepleit Divosa, de vereniging van directeuren van sociale diensten, maandag. Die ene regeling moet in de plaats komen van de Wajong (voor jonggehandicapten), de Wet sociale werkvoorziening en de Wet werk en bijstand. Zij is bedoeld voor iedereen die niet zelfstandig het minimumloon kan verdienen. Een uitkering moet volgens Divosa een aanvulling worden op het loon dat iemand zelf kan verdienen. Uitgangspunt is dat mensen werken naar vermogen.

De problemen van mensen in sociale werkplaatsen, Wajongers en mensen in de bijstand zijn vaak vergelijkbaar, aldus Divosavoorzitter René Paas. Hij vraagt zich dan ook af waarom er aparte regelingen zijn. Dat maakt de uitvoering volgens hem nodeloos ingewikkeld." Bron: Leeuwarder Courant


Lees meer hierover: hier

1 opmerking:

Anoniem zei

Wat zijn dit voor krankzinnige plannen? Waarom niet alle Wajongers meteen vergassen,is't probleem ook opgelost.