Sandy's statistieken

donderdag 25 september 2003

Donderdag,
Jeetje wat gaat de tijd hard. Ik ben gisteren voor controle naar Groningen geweest en alle uitslagen waren goed. Ik ben nog steeds moe en benauwd. Futloos.
Vandaar ook dat ik niet ben gaan zwemmen vanochtend.
Het komt waarschijnlijk toch doordat de longen slechter worden. Dokter Ter Maaten beaamde dat heel voorzichtig en wilde toch wel eerst de fietstest afwachten. Die kunnen ze vergelijken met de test in 2001. Toen vond ik hem al slecht gaan, laat staan volgende maand.
Ik moet wel proberen om tussentijds niet kou te vatten enzo. En niet al te veel hooi op mijn vork te nemen.

Ik was vrij vlot weer thuis. De taxi was al onderweg om iemand anders te brengen en die kon mij dus weer mee terug nemen. Ik heb nog wel eventjes geslapen en om half drie ben ik naar boetseren gegaan.
Ik heb het hele geval (de vuist) nu in het gips staan. Eerst moest ik er een rand van klei over het midden heenmaken, toen moest ik een helft met gips insmeren van een vinger dik. Eerst met de kwast en toen het gips wat stugger werd met een plamuurmes. Best een kliederwerkje. Toen het gips warm en hard was kon ik het randje van klei weghalen en de gipsrand invetten met losmiddel, dan plakt de andere gipshelft niet vast, zodat je de twee helften van gips van elkaar kunt halen en zo heb je een mal.
Volgende week gaan de twee helften eraf en moet ik de klei uit de mallen halen. Een vrouw was daar mee bezig, das een troep...bah maar goed, best wel leuk. Als dat weer klaar is, komen de twee helften op elkaar en dan moeten de naden dichtgesmeerd worden met gips en dan moet er beton in gegoten worden. en dan als het droog is, is mijn vuist klaar...Ben benieuwd. Dan zijn we denk ik weer twee lessen verder.
Iedereen was eigenlijk vrij vlot weg en ik was er nog met de leraar Gosse en nog een vrouw( ik weet niet hoe ze heet, maar daar kom ik natuurlijk wel achter), toen hadden we het over gewicht enzo en toen vroeg die vrouw of ik cystic fibrosis had? Het verbaasde me dat ze het wist, ze blijkt ook een dochter met CF te hebben, die is ook 32 en woont in Rotterdam. Ze vroeg het een en ander, en ze zei dat ze het al vermoedde maar het niet zeker wist, maar toen ik het over sondevoeding had, wist ze het bijna zeker... Maf he, je verwacht niet dat iemand CF kent van zo dichtbij...

Vanmorgen heb ik een afspraak gemaakt met mevrouw mandemaker. Zij is voetreflex therapeut. Ik had maandag ingesproken op haar voicemail en ze zou me wel terug bellen maar, ik ben dan ietwat ongeduldig, want als ik iets wil dan moet het eigenlijk meteen....ze was net terug van vakantie vandaar dat ze me nog niet had gebeld....
Ze had afgelopen keer hart in actie gezien waarin een CF patiente naar celine dion was geweest. Tegenwoordig komt het wel vaak op TV.
Ik wil nl proberen om met voetreflex me toch beter te gaan voelen en om de longen te gaan stimuleren en om de winter zonder veel problemen door te komen.
Maandag om 14 00 uur ga ik naar haar toe. We zullen zien....

Vandaag houd ik een rustdag. Ik moet alleen nog geld halen voor Petra want die komt morgen weer en voor de buren want die hebben de schutting voorgeschoten en papa heeft geld overgemaakt daarvoor...

Enne, sorry dat ik niet elke dag schrijf....!!!

doei.

Geen opmerkingen: