Sandy's statistieken

maandag 5 februari 2007

De dag van de transplantatie 4-2-07

Zaterdagavond zijn we nog lekker uit eten geweest met Minne en Tim bij de driewegsluis.
Tijdens dit etentje hebben we nog 100 uitgepraat over een mogelijke transplantatie niet wetende dat nog geen 7 uur later een oproep zou volgen.
Om 03.55 uur kwam het telefoontje Sandy nam deze aan en ik hoorde in verte dat er naar geboorte datum gevraagd werd nog steeds niet echt realiserend wie er aan de telefoon was zij Sandy “Arjan er zijn nieuwe longen” gelijk klaar wakker. Sandy kreeg kort de procedure te horen en om 4.45 stond de ambulance voor.
In de tussenliggende tijd zijn we beide erg kalm gebleven even snel de mensen gebeld die Sandy erbij wou hebben in het ziekenhuis en een tas voor de eerste dagen gepakt voor mij .
Nog even snel e-mail verstuurd naar de oef om me af te melden voor de partnerdag.
Na een korte Ambulancerit naar Groningen zijn we bij de thorax IC afgeleverd, Daar zijn we opgevangen door de verpleging en kregen een kamer toegewezen.
Direct na binnenkomst zijn er diverse onderzoeken gedaan en een kort gesprek gevoerd met de dienstdoende longarts. Rond 6.45 kwamen de ouders van Sandy aan op de IC.
Ondertussen is Lydia ook in het ziekenhuis.
Rond 9.30 uur kwam de anesthesist vertellen dat er een voorlopige goedkeuring voor transplantatie is en dat hij met de voorbereidingen kan beginnen van de transplantatie.
Na een uitgebreide uitleg over de diverse verdovingen en lijnen die aangelegd zouden worden Hebben we rond 10.45 uur Sandy naar de operatieafdeling gebracht.
In de overdrachtruimte kwamen bij mij en de overige aanwezigen toch even de emoties vrij, behalve bij Sandy zij was er helemaal klaar voor met een grote glimlach op haar gezicht en vrolijk zwaaiend is ze meegenomen naar de operatie kamer.
Voordat ze uit het zicht verdween riep ze nog snel even “tot straks”. Sandy is er helemaal klaar voor.
Voor ons begon toen het grote wachten.
Wij hebben ondertussen in het slaaphuis ingecheckt en hebben wat door het ziekenhuis rond gelopen ongeveer ieder uur even langs bij de IC om te vragen over er nog informatie is.
Rond half 5 kregen we te horen dat de eerste long ( rechts) er in zat en werkte en dat ze nu met links bezig gingen.
De linkerlong is de meest beschadigde long van Sandy omdat ze daar in het verleden al een aantal klaplongen heeft gehad. Rond half 8 kregen we het bericht dat ze rond 20.00 uur terug zou komen op de IC. Wij hebben de gehele dag gebruik kunnen maken van de ic kamer waar Sandy zou komen te liggen. Rond 19.30 moesten we die verlaten zodat de voorbereidingen voor het ontvangst van Sandy ongestoord verder konden gaan.
In de hal hebben we toen gewacht op de terugkomst van Sandy en inderdaad om 20.15 uur gingen de deuren open vanuit de operatie ruimtes en daar kwam ze.
In de Hal kwam de chirurg even verslag uitbrengen over het verloop van de operatie deze was toen al buitengewoon positief.
Rond 20.50 uur was ze compleet geïnstalleerd in haar kamer en mochten we even bij haar.
Na Sandy gezien te hebben zijn we naar onze slaapplaatsen gegaan.
Moe maar met een heel goed gevoel ben ik op mijn kamer aangekomen alwaar ik nog even een berichtje op de weblog heb geplaatst.
Om 11.30 uur nog even gebeld met de verpleegkundige van Sandy en toen op Bed.
Al was ik zo moe ik kon de slaap niet vatten heb de superbowl nog gezien maar om ongeveer 2.30 uur toch in slaap gevallen.
Vanmorgen direct na het wakker worden Sandy haar verpleger weer gebeld Sandy heeft een rustige nacht gehad er is in de nacht 1 zak bloed toegediend en er was begonnen met het afbouwen van de slaapmedicatie.
Na het ontbijt snel weer even naar boven om te zien hoe het met Sandy is.
In de sluis ons weer een schort aangemeten en stiekem door het raam gegluurd wat ik daar toen zag was voor mij heel verrassend Sandy had ons allang gezien en lag vrolijk zwaaiend in bed.
De Tube was nog niet verwijdert maar ze ademde al wel zelfstandig.
Na een klein half uurtje zijn we weer vertrokken om Sandy toch wat rust te geven vanmiddag gaan we weer naar haar toe en dan zal naar alle waarschijnlijkheid de tube zijn verwijdert.

Via deze weg wil ik iedereen bedanken voor de lieve mails en berichten in Sandy haar gastenboek ze worden een paar keer per dag met veel plezier gelezen.

Arjan, sipke en malein

Geen opmerkingen: