Sandy's statistieken

donderdag 8 mei 2008

dagje UMCG

Vanochtend moest ik weer voor controle komen. Eerst moest ik prikken en daarna longfunctie blazen. Bij het prikken was het stervens druk...ach, het viel ook wel mee maar ik moest toch wel een tijdje wachten.
Weer veel buisjes bloed. Stuk of 8 geloof ik weer. Daar zou mijn vader een nachtmerrie van krijgen. Hij vindt twee al veel.

Toen ik weer op de poli was, kon ik gelijk blazen. De zelfde assistente als vorige keer hielp mij weer en we waren ook weer aan het kletsen geslagen ipv aan het blazen. Ik heb weer FEV1 van 3.04 geblazen en de maximale lucht 3.18. Dus zou de fev1wel wat hoger kunnen. Dat zou moeten kunnen door trainen, oa hardlopen, fietsen enz...Zei ik tegen mijn arts; "dat gaat wat lastig met die pomp". Maar die mag je wel eens afkoppelen, hoor". Nu, doe ik dat zo nu en dan wel hoor, maar niet zo vaak want ik moet toch aankomen!! Ik was overigens 55 kg op de ziekenhuisweegschaal. Hier ben ik 54 kg. Ik zit nog steeds aan de sonde tot ongeveer 15 juni. Dan mag ie eruit en op 1 juli moet ik weer op controle komen. Op 30 mei moet ik wel een nieuwe sonde erin. Dat is dan ook maar voor twee weken, maar goed. Het zal wel zo moeten.

Eigenlijk was verder alles ook wel goed. Ik heb de foto's van de maag en darmen gezien en er stond bij dat die er goed uit zagen en er geen afwijkingen zichtbaar waren. Dus waar die pijn dan vandaan kwam....een raadsel!

Verder ben ik nog even naar de afdeling geweest om een pakketje af te geven aan Elvira Ik mocht niet bij haar ivm infectie gevaar. Ik heb nog wat tegaderm pleisters gevraagd. Ik ben nog even naar de secretaresse gegaan om te vragen of ze een brief voor op vakantie met mijn medische gegeven enz al klaar had en ook of de taxi aanvraagbrief klaar was. Helaas wist ze niet of haar collega dat al gedaan had. Ze zag in de computer dat die gisteren op de post is gekomen en ik hem vandaag of morgen wel zou krijgen.

Mocht ik de taxi brief na het weekend nog niet terug hebben, dan moet ik een nieuwe aanvragen. Want mijn vergoeding loopt op 31 mei af...
Ik ga even macaroni maken want we moeten al om 18.30 uur in het stadion zijn want heerenveen moet tegen NAC. Hoop dat ze nu wel winnen...

Morgen hebben we nog veel kaartjes over voor het jeugd euro voetbal toernooi. Via het astma fonds krijgen we er altijd 25. Deze keer heb ik eigenlijk weinig belangstellenden voor de kaartjes. Het is nl vakantie en alle kleinkinderen zijn weg...Vorig jaar had ik aan 20 te kort eigenlijk. Dus als iemand er toch naar toe wil...laat het me voor morgenmiddag weten.
Wie meer wil weten...klik op de link: Eurovoetbal toernooi

Geen opmerkingen: