Sandy's statistieken

zaterdag 7 juni 2008

Eerste dag UMCG

De eerste dag zit er bijna op. Gisteren was ik om 14 uur op mijn kamer 75. De kamer waar Bjorn heeft gelegen. Ze hebben hem helemaal moeten ontsmetten want waarschijnlijk had de vorige bewoner een flinke infectie. Maar goed, eenmaal gesetteld, kon ik gelijk met coloforte beginnen.

Lekker spul (niet dus!!) maar het werkt wel goed. Arjan kwam om een uur of 17 en ik kreeg net eten. We zijn daarna even wezen wandelen zo rond het ziekenhuis. We wilden even op het terrasje zitten bij cafe de buurvrouw tegen over het ziekenhuis. Arjan wilde eigenlijk wat eten maar er zat niet iets kleins tussen, en toen we daar zaten begon mijn stoma vol te lopen en goed ook....Ik ben toen alleen snel terug gegaan naar de afdeling en arjan moest ons drinken nog betalen. Ik moest zelfs het zakje vervangen want ik kon het niet legen, het was enorme plakpoep..Getver wat een verhaal. Maar ja zo is het wel.

Ik ben toen maar even in bed gaan liggen want als het allemaal los komt heb ik toch wel last van mijn buik/stoma.
Ik heb nog wat tv gekeken, gecomputerd, en wat ge-msn-ed want ik heb de umts kaart van FOK weer. Patrick ging gisteren naar huis en zijn moeder droeg hem aan mij over. Dus stichting FOK, er wordt hier in groningen optimaal gebruik van gemaakt. Elvira heeft er ook een, en mag misschien maandag of dinsdag naar huis.

Mijn schoonouders zijn vandaag geweest. Die zie ik pas weer als we naar Bulgarije gaan. Zij zitten er dan al twee weken. We zijn de stad in gegaan en hebben leuk wat winkeltjes gekeken en kochten bij zo'n opkoop winkel voor een paar euro nog een drieweg stekker, een reiskussentje en een ophangrekje voor in de keuken. Die eerste twee natuurlijk voor de vakantie.
Toen hebben we op het terras van een croissanterie gezeten en een heerlijke pistolet gegeten. Het was in de straat waar Jansen zit die mee hebben gedaan aan mijn tent is top. Dat had ik niet gevolgd maar mijn schoonvader wel.

Ik was overigens vergeten dat ik ook nog brood krijg hierzo, alleen het eitje opgegeten en verder de thee opgedronken. Ik was nog vol en had ook weer wat buikpijn, dat komt weer door een enorme lediging. Dus het laxeren gaat eigenlijk prima. Vorige keer kwam het met moeite en pas met 2 liter per dag op gang. Nu heb ik ook niet te lang gewacht anders was de kans groot dat ik mijn vakantie had moeten annuleren, en dat willen wij natuurlijk niet. Het is mijn eerste vakantie met vliegtuig na transplantatie en met mijn stoma. We zijn vorig jaar wel naar het zwarte woud geweest maar dat was niet zo ver en met de auto.

Voordat ik gisteren weg ging heb ik nog even de wc's schoongemaakt...Poes vond het matje blijkbaar heel aantrekkelijk en rollebolde er op los. Heb ik even een fotootje geschoten, erg grappig.
Maar goed, Ik ga even voetbal kijken, arjan heeft speekertjes meegenomen, (bedankt Bjorn, voor de tip)nu hoef ik geen koptelefoon op en kunnen we met z'n allen tv kijken, alhoewel ik alleen ben nu, mijn visite is weer afgereisd.

Morgen ochtend ga ik weer naar de kerkdienst. Dat doe ik altijd als ik hier op Zondag ben. Ik doe dat om mijn donor te eren, een moment om mijn dankbaarheid te tonen. En waar kan ik dat anders het beste doen dan hier waar ik mijn donor longen heb mogen ontvangen.

Als er weer nieuws is, meld ik mij weer.

Geen opmerkingen: