Sandy's statistieken

vrijdag 7 augustus 2009

Follow up

Donderdag 6 augustus had ik mijn follow up. Zo snel als het dag werd zo snel was ik ook weer thuis. 5 augustus moest ik 24 uurs urine verzamelen. Ze controleren of de nieren nog goed werken. Ik had de vorige keer een urine container mee genomen toen ik voor mijn diabetes controle oogfoto's moest laten maken.
Ik had in 24 uur 2700 ml geplast...vorige keer was het veel minder. Maar goed, moest ik die volle container mee nemen! Voor een goed doel toch!

Om half 8 kwam de taxi en we waren er ongeveer 10 over 8 al. Ik rustig lopen naar de rontgen. Ik moest een thorax foto laten maken. Er zaten al mensen in de wacht kamer maar ik werd als eerste opgeroepen. De kleedhokjes waren nog gesloten en de computer moest zo'n beetje worden opgewarmd...Tegenwoordig kan je gelijk weg, want ze zien op de monitor of ie gelukt is. Vroeger moest je eerst nog in de wachtkamer gaan zitten om vervolgens te horen of de foto over moest of dat je mocht gaan. Meestal kreeg ik de foto mee maar nu drukken ze op een knop en floep, hij is in mijn digitale dossier gekomen. Echt handig allemaal nu.

Toen naar de poli van de longtransplantatie waar ik een mede getransplanteerde tegen kwam, die ik ken via longtransplantatie.nl. Wel weer gezellig om even weer met iemand te praten, die het zelfde moet die dag. Ik kreeg laboratorium papieren en ging op weg naar het lab. Ik kreeg wachtnummer 55. Je kunt dan op een scherm zien in welk prikhokje je wordt verwacht als jouw nummer aan de beurt is. Ja, ook heel erg digitaal allemaal. Als je in het prikhokje komt, geef je de papieren en die houden ze onder een laser en hup daar komen alle etiketten uit een label printer gerold. Daarmee kunnen ze de gekleurde bloedbuisjes pakken. Ik moest er weer een hoop, 8 of 9 geloof ik. Daarna moest ik mijn urine bij hokje 10 afleveren. Daarna weer terug naar de poli.
Ik moest toen longfunctie blazen. Ik had 3,05 liter en FEV1, uitblazen in een seconde, 2,95 liter en dat komt zo op 96% longfunctie. Ik kreeg een printje mee voor mijn fysio.
Daarna even wachten op de nurse practitioner en intussen kwam mijn maatschappelijk werkster even langs, niet speciaal voor mij maar we konden wel even praten. Over de vakantie en dat het heel goed met mij gaat! joepie...Ook de NP-er was tevreden, wel een wat lage bloeddruk, te hoge suikers, goed in de gaten houden en er waren nog geen bloeduitslagen bekend, wat er al binnen was, was goed.
Ik heb het nog over de griep gehad. Naar amerika gaan is wel enig risico. Ik moest naar de huisarts gaan want een recept van hem vergoed de verzekering voor tamiflu wel en via de specialist niet. Ik mag overwegen om de griepprik van afgelopen november nogmaals te nemen. Dat moet ik even met de huisarts overleggen maandag.

Verder kon ik om 10 uur de taxi bellen en die was er al om 10.30 uur omdat ie nog twee mensen moest ophalen. We waren om half 12 ook weer thuis. Heerlijk. Lekker in de tuin gezeten en later even op de bank tv gekeken, en eventjes geslapen. Ik zag de marathon uitzending van paul de leeuw en die ging de hele dag verder op humor tv. Dus daar heb ik later op de avond en 's nachts ook naar liggen kijken.

Verder hebben we spatzle gegeten, dat was een keer bij de aldi in de aanbieding. Het komt uit duitsland en het heet hier gewalste deegwaren van eierdeeg. Je moet dat in 6 a 7 minuten in kokend water doen en dan uit laten lekken en met een saus oid overheen eten. Je kunt het met stoofvlees eten en wij hebben het met champignons saus met kipstukjes gegeten. Echt wel lekker maar heel machtig.

We hebben heel lang nog buiten gezeten met kaarsjes ect. Maar rond 23 uur gingen we naar bed. Ik heb nog even achter de pc gezeten en toen kwam er een wesp binnen, die heb ik er niet uit kunnen jagen. Ik heb het raam open gezet, en de deur dicht. Vanmorgen was ieweg, waarschijnlijk toch maar via het raam weggegaan.

Vanmorgen moest ik om half 9 weer sporten en met het printje van de longfunctie op zak, ging ik naar de fysio. Goed gesport, alle gewichten iets zwaarder kunnen zetten en mijn heup is ook weer los gemaakt, het deed nagenoeg weinig pijn. Nog even over de griep epidemie gesproken. Hij gaat mij waarschuwen als er veel grieppatienten zijn, want dan is het beter om daar even niet te sporten. Er wordt overal al achter de schermen rekening mee gehouden. Ik kreeg vanochtend een mail van de nurse practitioner dat mijn prograft spiegel te hoog was, 13.7. Ik mag 0,5 mg minder nemen en dat is een capsule minder. Gelijk mijn apotheek even doorgemaild. Ik heb nog iets meer dan 100 pillen dus 50 dagen. Ik moet 24 ste weer bloedprikken hier in heerenveen, mocht de dosering weer omhoog moeten, dan kan ik met de pillen die ik in huis heb nog gewoon naar amerika gaan! anders krijg ik hier weer een voorraad voor een weeshuis. Ik was er net af!

Morgen gaan we lekker niks doen ehm....we moeten weer boodschappen doen. Het geijkte zaterdag ritueel. Verder zondag naar een verjaardag van annemarie waarmee ik dinsdags sport. Ze nodigde mij uit om zondag te komen. Gezellig toch!

Maandag is arjan vrij. We gaan dan naar borne, dichtbij almelo, waar ik een nieuw badpak krijg aangemeten, gratis bij hantering badmode! Ik ben nl overgestapt van combi care naar dantuma, groothandel voor stoma en diabetes materialen. Het is een fries bedrijf en in crisis dacht ik friese bedrijven te steunen haha. Ook omdat ik een badpak zou krijgen, maar ik zou het al veel eerder doen maar ik kreeg het via internet niet voor elkaar en als het niet lukt dan laat ik het even liggen. Toen ik op de stoma dag in assen was, heb ik mijn probleem aangekaart en daarna is het aanmelden wel gelukt. Moest wel weer nieuwe machtigingen vragen bij de huisarts maar dat was zomaar gebeurd en toen kon ik via de website mijn spullen bestellen.

Volgende week weer alles voor de vakantie...blijf bezig zeg...

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: