Sandy's statistieken

woensdag 19 augustus 2009

Olijf olie en thee servies

Vrijdag moest ik eerst sporten en daarna ben ik naar Assen gegaan. Naar lydia en de donderdag avond hadden we eerst wat plantjes gekocht. Ik vond ook een mooie winterjas, tja het was wel nodig, ehm. Hij was afgeprijsd. Hij was 60 € en ik kreeg hem met 70% korting en kostte nu 17 euro. Ja, een koopje. Het is een oranje kleur. Met heel veel zakken en daar hou ik van. Beurs, telefoon stoma zakjes enz, neem ik allemaal mee. Ja anders in een tasje, daar heb ik ook de halve zolder mee vol liggen...bij wijze van spreken dan he!
Maar goed, de bloempot van Irma's moeder gevuld en lydia en maria een leuke plant. En arjan nieuwe badslippers, lang leve bos en tuin.
Om half 11 stond ik bij lydia voor de deur en ik had de wortels van tjitske meegenomen. Die zijn voor een deel in de cavia's verdwenen geloof ik. De beide kinderen hadden elk een cavia gekregen voor hun verjaardag. We hebben even zitten kletsen en rond half 2 hebben de kinderen en lydia mij naar Maria gebracht. Daar was David ook al en we hebben gezellig in de ijssalon zitten thee/koffie ect drinken en kletsen natuurlijk. Ik had al verteld dat Maria een dochter Eva heeft verloren aan cf, geen kim zoals ik eerst schreef.. Daar hebben we het uitgebreid over gehad en we hebben ook haar kamer mogen zien. Maria heeft er alleen een ander bed in gezet waar ze nu zelf slaapt. Verder is er niks veranderd. Maria heeft een ijssalon met italiaans ijs en je kunt er ook italiaans belgde broodjes eten. Ze moest af en toe ijs maken en kwam dan weer bij ons zitten. We hebben op het terras gegeten, ze had een voorgerecht van obergine met olijfolie en nog veel meer lekkers gemaakt. Italianen eten veel kaas uit het vuistje en ook wij kregen kaas. Heerlijke kaas, alleen heb ik niet zoveel gegeten ivm vet....
We kregen ook nog lasagna op italiaanse wijze gemaakt. Erg lekker! We hebben natuurlijk ook ijs gegeten. Ik had papaya ijs met limoen...heerlijk hoor.
Kijk hier Maria's website

Tegen 20 uur, we zaten nog op het terras, zijn we richting huis gegaan. Ik weer naar Lydia. Ik kon het in een 10 minuten lopen, en vinden ook nog. Bij lydia gekomen, was er een vriendin van lydia en we hebben nog even gekletst. Toen zij naar huis was, en de kinderen naar bed, hebben we nog in de sauna gezeten en daarna nog in de jaccuzi. Ook heerlijk!

We hebben over onze reis naar california gesproken en ik ga lydia daar ontmoeten! Zij gaat ook mee met usbikers motor reizen Ze komen dan in san francisco aan op 19 september en dan zijn wij daar ook nog. In de eerste week komt Henk daar om de reis voor te bereiden en alle motoren te verzorgen. Erg raar, maar zeer leuk dat ik lydia daar dan ook zie. Het mooiste plekje op aarde vind ik....Er zijn vast mooiere plekjes maar ik heb het er altijd zo erg naar mijn zin daar, dat ik daar eigenlijk ooit hoop te sterven.. wow wat een raar idee/verhaal om daar zo nu huppa mee te komen. Het is gewoon zo. Als we met meditaties naar een plekje moeten gaan, hopla, sandy zit weer in walnut creek! Altijd al gehad. Daar liggen twee hele mooie lieve mensen mij ooit op te wachten! Ik hoop dat het waar is, als ik over moet gaan.
Ik ga mijn familie weer ontmoeten en ik kijk er zo naar uit dat ik wel kan janken dat het ook nog gaat gebeuren; ik ben een bevoorrecht persoon!
Even verder met mijn verhaal anders klopt de titel niet meer.

Het was weer een latertje, 2 uur gingen we slapen. De volgende morgen was ik rond 9 uur wakker en 10 ur beneden voor mijn pillen. Als goede vriendin de keuken maar even opgeruimd en de tafel enz. Er zou bezoek komen en lydia had mij gevraagd of mee wilde helpen met de workshop die ze 's middags moest geven. Een oma met 13 kleinkinderen wilde een thee servies komen beschilderen. Ze had het servies zelf meegenomen en alle kinderen kregen een kopje en een schoteltje te versieren. Lydia had bedacht om niet te gaan verven met die kleine kids. Ze had een soort van gekleurde vellen papier gevonden waar je vormpjes uit kon knippen, stansen enz. Die vormpjes moest je in water leggen en dan kwam het gekleurde laagje eraf en dat kon op het servies worden geplakt. Heel simpel, het moest nog 24 uur drogen dan dan in de gewone oven op 180 graden een half uur.
Om half 5 was het servies af en gingen de oma met kleinkinderen weer naar huis. Daarna kwamen jans broers en we hebben over california gehad, en over onze ontmoeting daar! Toen zijn we gaan barbecueen en het was zomaar weer laat. Om half 10 ben ik naar heerenveen gereden, de navman gaf een andere route aan, ik zag de afslag te laat, shit, maar we kwamen wel op de juiste rondtonde terecht alleen moest ik nu heel lang langs het kanaal rijden door smilde en appelscha. Maar toen kwam ik weer op de goede weg, tenminste die wij normaal altijd rijden.
Ik heb afslag heerenveen zuid maar genomen omdat het stadion net uit kwam rijden. Heerenveen heeft nipt met 1-0 gewonnen van vitesse.
Arjan kwam thuis en ik had net mijn spullen opgeruimd. We ginen eigenlijk gelijk naar bed, ik was ook wel moe hoor

Zondag was ik niet zo lekker, heb ik oxinorm genomen want mijn buik voelde raar aan, geen diarree of pijn maar ik had er eentje nodig. We hebben heerlijk een luie zondag gehouden, voetbal kijken op eredivisie live, ik heb het, daar zit overigens mijn neef ook in. Helaas is hij weer geblesseerd aan zijn knie en revalideert hij weer in zeist. Hij moet dit seizoen wel weer spelen anders kan het wel eens einde carriere betekenen, laten we hopen van niet, geert-arend je MOET beter worden...toen nou!!!

De afgelopen week heb ik weer veel secratariaat werk gedaan, heb weer gefitnesed, gisteren sate gegeten, vandaag ook weer. Ik heb alle medicatie binnen en ook tamiflu voor de vakantie. Alleen innemen indien nodig. Ik krijg hem dus niet vergoed, ook niet via de huisarts. Dat is alleen als je het echt hebt. Het kost 34 euro. Dus niet in huishalen omdat ie gratis is via de huisarts, is niet zo.

Ik heb nu ook de laatste stoma en diabetes spullen besteld, ook mct boter en olie. Ik weet niet of het goed over komt als ik het meeneem. Maar we zullen het zien. Ik heb carroll van de cf in california een mail gestuurd of zij iets kan regelen.
Verder zit ik buiten, heb mijn laptop neergezet en voer kantoor in tuintje scholeksterstraat. Heerlijk. Ik was even binnen met de beestjes maar ben toen in de hangmat gaan liggen en viel ook nog in slaap. Ik had de deur op een kier staan en dacht dat de poes toch niet van haar stoel binnen af zou gaan. Toen ik uit de hangmat ging, stond de poes ineens van achter mij voor mij. Ze loopt dus niet echt weg. Voor de zekerheid toch maar even haar tuigje weer vast gemaakt.

Vandaag kreeg ik droefig bericht: Oscar is overleden aan de gevolgen van cf. Hij wilde geen longtransplantatie wat hij had een hele slechte rug, dan heb je nieuwe longen maar kun je niks vanwege die rug, zei ie altijd. Oscar was in oktober mee geweest met rob kamphues in zijn race auto om afscheid te nemen van ons cf groepje die altijd bij elkaar kwamen.

Oscar, we zullen aan je denken als we naar de sterren kijken, als de zon zo lekker schijnt. Wij weten wel waarom de hemel een feestje viert!
rust zacht lieve oscar. Hetty en familie ook heel veel sterkte toegewenst!

Geen opmerkingen: