Sandy's statistieken

dinsdag 28 juli 2009

Vertrek uit Carvoeiro

Portugal, dag 6, 25 juli 2009.

Ik was om half 7 al klaar wakker, heb ik geprobeerd heel zachtjes te doen maar om een of andere reden liet ik alles vallen, kedeng. Mama werd er wakker van. Toen zijn we maar de koffertjes en tassen in gaan pakken. Eerst hebben we mijn bed opgeklapt want toen konden we een beetje lopen door de ruimte. Papa bleef nog slapen tot een uur of 8. Het was erg warm op de kamer vannacht, we hadden de ventilator aan en in de nacht had papa het raam geopend en toen werd het wat koeler. Mama heeft het steeds koud als het tegen bedtijd loopt en dan kan ze bijna niet meer lopen van de pijn.
Ik heb nadat papa ook klaar was, het ontbijt gemaakt. Toast met jam en smeerkaas (light) en ik had nog beleg gekocht en een tomaat. Thee en koffie ook natuurlijk. Papa en mama waren bezig de auto in te laden en ik heb de koelbox ingericht. Alle koelelementen, stuk of 10 en mijn eigen voor de boter. Hopen maar dat het een beetje goed blijft, anders moet ik brood zonder boter eten. Nja, ook lekker.
Om even voor 10 uur kwam de baas en konden we afscheid nemen. Ook van de schoonmaak hulp, Elise. Zij kreeg het weer druk, al onze lakens en spreien en handdoeken wassen en drogen en strijken. Toen op weg naar Porto. Ik viel na een half uur al in slaap, een uurtje of zo. Ik werd wakker omdat we stopten op een parkeerplaats. Daar zijn allemaal zonweringen geplaatst zodat de auto’s niet in de zon staan. Mama en ik zijn eerst naar het toilet gegaan en papa bleef bij de auto omdat die niet op slot kon, onder het rijden was het slot weer open gegaan. Toen we terug kwamen, kon hij gaan en een sigaretje roken. Hij blijft gewoon door smoken ondanks dat ie allerlei klachten heeft, maar ja, ik zeg er maar niks meer van, hij wil ook niet stoppen. Hij rookt nu niet in de auto en dat is natuurlijk wel fijn.

We hebben een keer bij een benzine station gestopt om te tanken en de derde stop was ergens in de buurt van porto. We konden het hotel wat we in de navman hadden gezet niet vinden. We hebben toen besloten om door te rijden. We vonden het ibiz hotel in Braga, ongeveer 50 km verder op. Toen kon de navman het wel vinden. Mama vroeg hoe duur het was om een triple kamer te krijgen. € 55,00 en met breakfast € 76,00 voor drie personen. Het is een mooie kamer, met bad! We moesten de auto in een parkeergarage zetten en mama zei dat het dicht bij zou zijn, dus moesten we de spullen maar zo meenemen…niet wetende dat we een aantal trappen op moesten en we kwamen midden in het centrum uit maar het hotel lag een straatje verder op. We zitten in kamer 301. Toen we alles hadden neer gepleurd, zijn we gaan eten bij een soort snackbar die we daarnet hadden gezien. Mama en papa hadden een hamburger en ik beef with bread. Erg lekker en goedkoop. Gisteren waren we het drievoudige kwijt.
Ik ben in bad geweest en nu ga ik slapen, morgen op naar Lourdes.

Geen opmerkingen: