Sandy's statistieken

woensdag 25 augustus 2004

Vanochtend las ik dit in de Telegraaf:


"Orgaandonatie verplichte kost scholieren

door Mirjam Brinks


AMSTERDAM, woensdag
Middelbare scholieren moeten vanaf volgend jaar verplicht les krijgen in orgaan-en weefseldonatie.
Het Nationaal Instituut voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie (NIGZ) heeft een speciaal lespakket samengesteld waarmee docenten de lesstof kunnen geven als onderdeel van bijvoorbeeld het biologieonderwijs.
Alle Nederlandse jongeren ontvangen rond hun 18e verjaardag van het Donorregister de vraag of zij wel of niet toekomstig donor willen worden. „Uit onderzoek blijkt dat de scholieren vaak onvoldoende weten van het donorschap waardoor zij deze vraag niet goed kunnen beantwoorden”, zegt woordvoerder B. Elbertse van het NIGZ.

Het onderwijspakket bestaat uit een video, een interactieve vragenlijst en discussieonderwerpen over donatie en registratie. Het gaat om twee lessen.
Het rapport met aanbevelingen is deze week aangeboden aan het ministerie van Volksgezondheid en de Tweede Kamer.
"

Ik denk dat het misschien wel kan helpen bij het maken van een keuze. Heel veel mensen denken er pas over na als ze er iets over horen of wanneer ze zelf een orgaan nodig hebben.

Sinds een paar dagen heb ik weer last van enorme jeuk aanvallen. Het lijkt te maken te hebben met de overgang van het weer. Ik had gisteren weer eens een trui aan en daarna begonnen mijn armen weer te jeuken. Ik zit ook onder de, laat ik het maar muggenbulten noemen, die ook heel erg jeuken. Elke keer komen er een paar bij. Zonet ook weer. Ik dacht later dat het misschien wel vlooienbeten zijn maar dan moet arjan toch ook worden gebeten? En die kat krapt niet abnormaal veel en ik zie geen sporen van vlooien in haar vacht. Er zijn wel van die kleine vliegjes die misschien ook wel steken. Vanmiddag tijdens het golfen kreeg ik ook weer zo'n jeuk op mijn rug. Ik had het wel warm, ondanks de regen, stond het zweet op mijn rug. De jeuk zal daar toch wel iets mee te maken hebben.

Ik hoorde van arjan dat mijn foto met het beeld van abe een hit is. We hebben als oefleden een foto collage ingezonden, die Lex heeft gemaakt. Ik weet niet precies waar dat ook al weer voor was, maar het schijnt toch aangeslagen te zijn. Daarom hier nog eens de beroemde foto....