Sandy's statistieken

vrijdag 19 augustus 2005

Wat een week!

We zijn weer thuis!. We hebben een leuk klein weekje gehad in Tilburg. We waren er vrijdag ongeveer om half 10. De reis ging zonder files enz. Macy vond het ook wel goed. Ze heeft de hele reis op mijn schoot gezeten. Lief was ze dus.

Zaterdag zijn we naar de efteling geweest. Wij konden iets later ons bedje uit want de anderen moesten uit santpoort komen. Arjans ouders, Nico en Tineke, Arjans zus Marischa, haar vriend Marinus en zijn collega Willem kwamen om ongeveer 10 uur ons ophalen. We gingen met 2 auto's en waren ongeveer 11 uur in het park. We moesten eerst naar de EHBO post om mijn tweede zuurstoftank te brengen, zodat we niet de hele dag met twee tankjes hoefden te lopen. We hadden een rugtas mee die ook als trolly gebruikt kan worden. Dat was wel een geluk want een van de draagbanden ging kapot omdat arjan iets te hard trok aan zo'n band toen hij de tas af wilde doen. Hij kent soms zijn krachten niet he...
Als eerste gingen we naar het Carnaval theatertje. Heel leuk, dan heb je meteen dat liedje de hele dag in je hoofd. Fijn he! Daarna gingen ze de vogelrock in. Mama, Tineke en ik bleven even wachten. Arjan vond het zo leuk----> zie foto!
Na wat te hebben gedronken, gingen we in de pegode, dat hoge ding dat ronddraait. Heel mooi uitzicht. Overigens was het enorm mooi weer. Marinus en Willem bleven beneden want die hebben last van hoogtevrees. Marinus in ieder geval wel.
We kwamen daarna langs het schip. Arjan, mijn moeder en ik, gingen daar in. De rest bleef wachten. Marischa wilde eigenlijk in de python en ik zou meegaan. Maar mijn moeder vond het niet goed. Ze was bang dat ik een klaplong zou krijgen. Ik was overigens ook vergeten dat je drie keer over de kop gaat en twee loopings hebt....toch een beetje eng??? Bovendien stond er een rij van meer dan een uur. Wel wat lang he!
Toen zijn we maar naar de pegasus, de houten achtbaan gegaan. Alleen Tineke had daar niet zo'n zin in. Wij hebben daar wel even een tijdje moeten wachten, maar dan heb je ook wat....nog geen drie minuten en dan sta je weer beneden. Zere rug, beurs want er zit geen kussentje in die karretjes!!! Maar het was enig, vooral die bochten en het terugsmakken in je zetel...Heel goed voor de brose botjes, haha.
Nadat we het een en ander hadden gegeten en het toch mooi weer was, besloten we om ook de pyranha in te gaan. We gingen met twee bootjes. Tineke met Marischa, Marinus en Willem en Mama, Arjan, Nico en ik in een bootje. Tineke en Marischa kregen de waterval over zich heen, dus die waren de rest van de dag nat...Vond Tineke niet leuk...Wij waren droog gebleven. Hier en daar een spatje...Daarna zijn we in de bob geweest. Hard en best wel eng die bochten... toch weer overleefd!!

Ondertussen was het weer een beetje slechter geworden en tijdens een patatje eten, begon het zelfs te regenen. Toen zijn we alle binnen attracties gaan doen. Eerst Fata morgana toen Pandadroom. Toen was het alweer tijd om naar de EHBO post te gaan om mijn anders zuurstof tankje op te halen. Ondanks dat ie op 1,5 stond, was ie niet helemaal leeg. Dat kwam waarschijnlijk doordat ie in de tas zat. Dan blijft ie koud en gaat de zuurstof minder snel op. Hoe warmer het is hoe eerder die leeg is.
We hadden besloten om het tweede tankje ook in de rugzak te doen aangezien we hem nu toch als trolly moesten gebruiken. Dan hoefden we niet terug te gaan om de lege tank op te halen voordat we naar huis gingen.
We gingen toen naar droomvlucht. Dat was afzien omdat daar de langste rij stond. Ook ging het ondertussen harder regenen. Op een gegeven moment zijn mama en ik even uit de rij op een muurtje gaan zitten. Toen de anderen bij de deur waren zijn we er weer bij gaan staan. Inmiddels hadden we ruim een uur gewacht. Ook omdat er storing was.

Daarna hebben we in het restaurantje wat gedronken en begon de vermoeidheid bij iedereen toe te slaan. Het was inmiddels 21 uur...tja dan is het natuurlijk niet echt raar... Ter afsluiting hebben we een treinritje gemaakt met een verlichte trein...Dat maak je niet altijd mee in de efteling. Het park ging nl pas om 0.00 uur dicht want het was europa avond, een van de zomeravondfeesten. Overigens hebben we van de artiesten niets gezien. Het park was te leuk!
Rond een uur of 10 waren we weer in Tilburg. Iedereen nog wat drinken en Marischa moest mijn broek nog passen! Ik had beloofd dat ze mijn spijkerbroek mocht hebben als ze die paste. Zij is nu meer dan 40 kilo afgevallen door een maagband. Ze heeft nu maat 42. De bewuste spijkerbroek was me te wijd eigenlijk. Maar ze paste hem...Dus...beloofd is beloofd...Goed hoor Marischa!

Zondag hebben we rustig aan gedaan enz. Ik was behoorlijk moe. We kregen visite van mijn Peter en Meter, Gerard en Patty uit Arnhem. Hier samen met mama en Patty op de foto.

Maandag zijn we naar Hornbach gegaan. Ik heb een schildersdoek gekocht, een langwerpig formaat en een box voor mijn pillen, eigenlijk voor schroefjes maar die eet ik niet..haha. Toen zij we ook nog even de stad in geweest. Bij V&D wat gedronken en ik heb een nieuw horlogebandje gekocht. Overigens de zelfde als die ik had. Ik wist nl dat ze die daar hadden. Wij hebben nu geen V&D meer in heerenveen. Vandaar.

Dinsdag hebben we mijn vader in de auto gedrukt en zijn we naar Scheveningen gegaan. We hebben daar op de pier het sealife center bezocht. Hele mooie vissen gezien en ook de tunnel waar je onder de vissen loopt. Mijn auto stond er ook met vissen erin....leuk he!
Het was heel mooi weer en dan is het op de pier bijzonder goed toeven...Helaas was ik nog wel erg moe van zaterdag en kon ik niet veel lopen. Steeds even zitten enz. Tegen een uur of 4 zijn we richting tilburg terug gereden en hebben onderweg gegeten bij restaurant Paris.
Ik had een tomatensoepje vooraf besteld, maar toen ik er in schepte met mijn lepel, zag ik een vlieg boven komen drijven....ik hoefde gelijk mijn soep niet meer.....was het wel tomatensoep??? Ze heeft hem van de rekening gehaald want ik wilde ook geen nieuwe...Ik heb verder niks meer kunnen vinden in mijn biefstuk met pepersaus!!

Woensdagochtend zijn we rond 11 uur naar Heerenveen gereden. We kwamen gelijk in de file terecht bij breda. Ik had Macy op schoot maar ze bleef niet zitten. Ze ging steeds alle kanten op en toen hebben we haar toch maar in de caddy gedaan. Toen hoefde ik ook niet zo op haar te letten en heb ik ook nog even kunnen slapen. Nadat we thuis waren, hebben we even op de bank gelegen en zijn we onze voorraadkasten aan gaan vullen bij super de boer. Hij blij, wij blij...
Gisteren was het super mooi weer en Arjan ging in de tuin bezig met het zwembad schoonmaken en vegen ect. Ik met de was op de droogmolen hangen enzo..
's Middags om 14 uur moest ik golfen. Ik was eigenlijk moe. We speelden hole 1 en het ging wel aardig. Mijn derde slag ging voortreffelijk, ik kwam op de green terecht, heel dicht bij de hole. Toch miste ik de hole en maakte het in 5 slagen af. Wij mogen er 6 keer over doen. Toen we klaar waren, heeft Martin mij met de handycar opgehaald want ik kon niet meer terug lopen. Een man heeft mijn golftas in de auto gezet. Ik was op!
Toen ik thuis kwam, had arjan gezwommen. Ik ben toen even in bed gaan liggen want ik kon niet meer. Ik had geen zin om in het water van 20 graden te gaan, veel te koud.
Achteraf weten we wat die vermoeidheid nu is. Bij mijn ouders had ik de zuurstof steeds op 1,5 staan maar toen ik thuis kwam, zette ik hem op 1, wat ik altijd heb. Mijn longen en borstkas spieren waren dus alweer lui geworden en moesten weer wennen...Nu gaat het wel weer goed...

Vandaag moest Hoekloos weer komen en die kwam lekker vroeg, nl om half 12. Meestal later of zelfs 's middags.
Arjan stelde voor om en eindje te gaan rijden. Het was nog steeds mooi weer. We hebben de noordelijke overijsselroute van de anwb gereden. We kwamen oa langs ossenzijl, blokzijl, giethoorn, meppel, steenwijk, staphorst, luttelgeest. Daar zijn we weer even naar de orchideeenhoeve geweest. Ik heb er drie planten gekocht...en we hebben er koffie en thee met een gebakje gegeten.
Om half 6 waren we weer thuis en hebben we spagetti gegeten. Morgen gaan we wat kleine boodschappen doen, mijn rugtas naar de schoenmaker brengen enzo...een beetje rustig, niksen...

Zondag gaan we naar Santpoort. Een dagje naar arjans ouders. Waarschijnlijk bbq-en...het wordt mooi weer, arjan heeft vakantie, dus!!!!!

Geen opmerkingen: