Sandy's statistieken

maandag 3 juli 2006

varen en bbq-en

Afgelopen woensdag moest ik naar de diabetesverpleegkundige in het UMC-Groningen. De taxi kwam om 12 uur en ik was er al om 13 uur. Ik had een afspraak om 13.30 uur. Meestal komt de taxi te laat en ben ik niet op tijd, dus heb ik ze een half uur eerder laten komen. Had ik ook mooi even tijd om daar naar de wc te gaan, thee te drinken en in de boekhandel te sneupen. Toen ik mij bij de bali gemeld had, kwam mijn cf-verpleegkundige er ook aan, want ze wilde er graag bij zijn. Er zijn natuurlijk veel meer cf-ers die ook diabetes hebben en dan is het handig als zij daar ook meer van weet. Ik heb uitleg gekregen over de accu-chek spirit . Deze pomp kun je ook uitlezen met de smart pix. Jippy! Ik mocht nog even kijken hoe die er uitzag en hoe het naaldje in je buik zit bij een meisje dat na mij op de poli kwam. Ze had hem een week en was helemaal enthousiast over de pomp. Ik mag er nog even over denken en dan moet ik het de diabetesverpleegkundige laten weten. Als ik ja zeg, stuurt ze een machtiging op naar de zorgverzekeraaar en in augustus moet ik weer naar de cf-poli en dan beslis ik met mijn arts of ik het echt wil en dan gaan ze hem bestellen. Ik denk er nog even over!

Ik had de taxi gezegd dat ik om 15 uur klaar was en hij stond er om 15 uur ook weer! Dus was ik mooi op tijd weer thuis en om half 5 ben ik naar roelof gelopen, die woont een straatje bij mij vandaan. Ook Pietsje kwam aanlopen. Toen zijn we met z'n vieren naar het abe lenstra stadion gegaan en hebben niet lang hoeven wachten want alle anderen kwamen er ook al snel. Nog voor 17 uur zijn we richting Blokzijl vertrokken en we waren er om half 6 al. De boot zou om 18 uur afmeren. Iedereen was mooi op tijd en het weer was ook heel mooi geworden. De foto's zijn HIER te zien. Om 22 uur waren we weer aan wal en om half 11 zaten we weer op de bank thuis.

Donderdag ochtend nog 1 keer zwemmen van dit seizoen. Bijna iedereen van de groep was er en we hebben na de tijd nog wat lekkers gekregen van Lies voor bij de koffie. Vrijdag middag moest ik nog 1 keer zwemmen en dat was wel helemaal historisch. De Telle gaat dicht. In september zwemmen we in het nieuwe bad. Ik heb ongeveer 25 jaar geleden mijn diploma in de Telle gehaald! Ik weet het nog zo goed. Wat was mijn moeder blij! Geen ziek kind meer want wat had ik vaak oorontsteking, verkoudheidjes en hoesten van dat gezwem!
Na afloop hebben we nog wat gedronken want Pietsje had pakken drinken mee genomen en Niels had appel-kruimeltaart gekocht. Hebben we het seizoen echt leuk afgesloten.

Zaterdag ochtend moest arjan werken en 's middags hebben we eerst boodschappen gehaald, toen nog even het centrum in gegaan en dweilorkesten bekeken en aangehoord. Echt gezellig. Ik wilde nog even kijken voor een topje ergen en kwam bij HenM terecht. Zag ik wel een leuk haltertopje hangen. Ik maat 38 en 40 meegenomen om te passen. Eerst maar 38. Kreeg ik die niet meer uit... Die zat toch echt iets te strak. Over mijn hoofd lukte het echt niet toen maar langs benenden uit trekken. Het ging met moeite en het kraakte ook wel een beetje. Maat 40 paste wel maar zat achter op niks, dus heb ik ze maar weer terug gehangen. Toen was het alweer 17 uur. Naar huis en de bbq aan.

Zondag was de oefdag in dordrecht. We zijn om 9 uur gaan rijden en om een uur of 11 waren wij daar. Het was super gezellig ondanks dat er een paar wegens ziekte hadden afgemeld. Lekker bbq-en en super mooi weer. Ook kregen we te horen dat pascale een oproep voor nieuwe longen had gekregen! Dus wij helemaal blij voor haar. Toen we weer thuis waren en ik de pc aanzette, lazen we dat het niet was doorgegaan omdatde longen slechter waren geworden. Wat een domper. Ze wacht al zo lang op High Urgentie! Helaas kan dat gebeuren dat het alsnog niet doorgaat. Dat moet je dan ook nog maar weer verwerken. Hopen dat er snel wel goede longen voor haar komen.

Vanochtend was Petra er weer. Heeft ze de ramen buiten gedaan. Binnen was niet zo veel want we hebben voornamelijk buiten gezeten vorige week. Ook fijn dan heeft Petra niet zoveel werk! Pietie kwam ook vroeg dus moest ik ook vroeg op de hometrainer...Ben ik toch weer lekker bezig geweest. Mijn buurvrouw kwam om 12 uur even vragen of ik de deur kon open maken als haar nieuwe koelkast bezorgd zou worden tegen 16 uur. Tuurlijk kan ik dat wel. Zij moest werken tot 18 uur en de buurman wist niet of ie dan al thuis was. Nou, dus niet want de koelkast werd al om 15 uur afgeleverd. Ik maar een briefje gemaakt omdat de stekker pas 4 uur na plaatsing in de wandcontactdoos (deze is voor nico) mag. Dus tegen 19 uur. Ik had de sleutel maar op dat briefje gelegd. Dus sta ik in mijn gang, heb ik de pen nog van hun beet...straks maar even terug brengen...

Geen opmerkingen: