Sandy's statistieken

zondag 21 januari 2007

Annie, de musical

Vrijdag hadden we geluk. Arjan kwam thuis om half 1 en is toen boodschappen gaan doen. Onderussen kwam Hoekloos mijn zuurstofvat bijvullen en toen konden we weg. Snel nog dingen inpakken en op weg. De reis ging perfect op een kotsje na van Macy. Ze had van te voren natuurlijk weer wat brokjes naar binnen geschranst en ja hoor...Gelukkig had ik een krant in haar catcarrier. Op de eerste de beste parkeerplaats van een pomp station hebben we de krant weggegooid. Om 16 uur kwamen we in tilburg aan.

Zaterdag ochtend niet al te laat opgestaan, en rond half 11 maakten we ons klaar om richting het efteling theater te gaan. We waren er in een kleine 20 minuten al. We konden mooi vooraan parkeren bij de invalidenparkeerplaatsen. We waren niet de enigen. Dat dachten we, haha.

Na een kwartiertje wachten gingen de deuren van de zaal open. En even na 12 uur begon de voorstelling. Het verhaal:

Nu schijnt de zon nog vaag, maar morgen...
Annie brengt haar dagen door in een weeshuis onder het zware regime van directrice Miss Hannigan in de hoop ooit weer haar ouders terug te zien. Bij toeval wordt Annie, samen met haar hond Sandy uitgenodigd een paar dagen door te brengen bij miljonair "Daddy" Warbucks. Het wordt een bezoek dat haar leven voorgoed zal veranderen.


Annie geboren als stripfiguur
Wist je dat de musical Annie is gebaseerd op een stripverhaal? Little Orphan Annie was voor het eerst te zien op 5 augustus 1924 in de New York Daily News.
In première op Broadway
De musical Annie ging op 24 april 1977 in première op Broadway in New York.
Sarah Jessica Parker in de hoofdrol
Sex and the City-ster Sarah Jessica Parker speelde tussen 1978 en 1980 de titelrol in Annie op Broadway. Daarvoor speelde ze eerste een paar maanden een van de andere weesmeisjes.

In première op Broadway
De musical Annie ging op 24 april 1977 in première op Broadway in New York.
Sarah Jessica Parker in de hoofdrol
Sex and the City-ster Sarah Jessica Parker speelde tussen 1978 en 1980 de titelrol in Annie op Broadway. Daarvoor speelde ze eerste een paar maanden een van de andere weesmeisjes.

Sarah Jessica Parker in de hoofdrol
Sarah Jessica Parker, inmiddels wereldwijd bekend van de succesvolle tv-serie Sex and the City, speelde tussen 1978 en 1980 de titelrol in Annie op Broadway. Daarvoor speelde ze een paar maanden een van de andere weesmeisjes.

Het was erg leuk. We zagen ook Albert Verlinde zitten, die produceert deze musical. Net voor de pauze verliet hij de zaal weer en kwam ook niet meer terug. We zijn na de voorstelling gelijk naar huis gegaan en dronken nog koffie en thee. Om half 5 moesten we mama's indische kennissen ophalen. We gingen naar het Wokrestaurant. Papa zei dat ie wel wist waar het was maar achteraf wist ie het toch niet meer. Dus hebben we een beetje veel om gereden maar uiteindelijk heeft mijn moeder het aan een mannetje gevraagd en kwamen we toch nog op plaats van bestemming. Het was lekker eten. Ik had eerst garnalen, daarna sushi en toen kip met groeten laten wokken in ketjapsaus en daarna als toetje rambutan met peertjes en lycees, jammie...

Om 19 uur waren de meesten uitgegeten en konden we weer naar huis gaan. Wij gingen gelijk naar huis maar mama en papa moesten rinus en ijsmee eerst nog thuis brengen. Toen hebben we nog contact gehad via skype met arjans ouders, ze hebben een hele lange, maar goede reis achter de rug...lees maar op zijn weblog. (zie link in de zijkant, met de foto). Vanavond reizen we weer terug naar Heerenveen.

Geen opmerkingen: