Sandy's statistieken

woensdag 1 april 2009

Lyle Lovett in Paradiso


Ik zou nog een verslag maken over mijn verjaardag in Paradiso! Laat me beginnen hoe we er achter kwamen dat Lyle lovett in Holland zou komen..

We gaan in september naar California (here we come!!) Arjan zocht op internet of Lyle Lovett in de periode dat wij daar zijn, ook een concert geeft. Ik was op weg naar mijn bewustwordingscursus en hij riep naar beneden dat hij in Paradiso komt...Ik riep naar boven dat hij maar kaartjes moest bestellen. Oke maar het is op 23 maart, op je verjaardag...Is goed maar bel jij Lydia even want ik wil haar mee hebben. (in 1990 kreeg ik bij haar de eerste liedjes van Lyle te horen)

Zo gezegd, zo gedaan. Arjan belde Lydia en heeft voor ons vieren kaartjes besteld. Wel hadden we een probleempje want de kaartjes moesten worden afgehaald bij het UIT buro in amsterdam omdat wij met theater en concert bonnen wilden betalen. Toen ik thuis kwam, vertelde Arjan dat en toen bedacht ik dat mijn nicht uit Diemen die misschien wel wilde ophalen voor ons. De volgende dag heb ik de bonnen naar mijn nicht gestuurd en de vrijdag kreeg ik de echte kaartjes!! van mijn nicht weer toegestuurd. Nog bedankt Gien!

Oke, zondag had ik een klein verjaardagsfeestje en we konden lekker buiten zitten.

Maandag 23 maart ging ik eerst om 13 uur naar schilderen, ik ben vroeger naar huis gegaan want Arjan wilde om een uur of 4 wel richting Amsterdam gaan rijden. Dat is precies gelukt, we waren rond 17 uur in Amsterdam en precies voor Paradiso hebben we de auto geparkeerd. Met mijn invalide kaart, hebben niks betaald en we hebben ook geen bon of wielklem gekregen.
We belden Jan en Lydia en die zaten in een cafeétje. Daar tegenover was een pinautomaat waar we eerst even wat flappen moesten tappen. In het café hebben we met z'n vieren wat gedronken en kreeg ik kadootjes. Eigenlijk zou ik die zondag al gekregen moeten hebben maar die hadden ze lekker thuis laten staan. Dus werd ik verrast met een paar handdoeken die ik had gevraagd. Ook een kersenpitkussentje in de vorm van een beertje. Erg lekker voor vermoeide spieren.

Na een kleine 20 minuten in het cafe te hebben gezeten, hadden we besloten om naar een steakhouse te gaan. Dicht bij Paradiso aan het max euweplein hebben we er eentje gevonden en hebben we echt een super lekkere steak gegeten. Ik had flinke trek, bootwerker he! Alles zelfs de salade was schoon op....
Rond 19 uur liepen we naar Paradiso, de voormalige kerk van de vrije gemeente.
Het is een hele mooi lokatie waar de muziek ook erg mooi klinkt.
Wat ons verbaasde was dat er stoelen stonden en dat die al bijna allemaal bezet waren. We zijn toen in de zijbeuk gaan staan waar een soort van banken stonden. Daar konden we eerst lekker op zitten, in afwachting van LYLE!!!


Boys from north dakota

Ja en toen kwam ie op met zijn acoustic band, vier man. Hij zong zoals ik hem hoor op de live cd, soms is live zingen echt anders en slecht. LYLE kan echt zingen, rauw maar ook geweldig zacht. Hij begon om 20.30 uur waarin hij zijn bekende nummers zong, tenminste ik kende alle nummers wel...kon ze soms ook wel mee zingen..Echt super.
Lyle, stemt zijn gitaar tussen de liedjes door en het lijkt of hij dan de anderen zegt welk nummer ze gaan spelen. Ook praat hij tijdens het stemmen van zijn gitaar met het publiek en bedankt "ons" als we klappen en juichen. Thank you very much...
Ik moest in het begin wel even wennen aan zijn accent, echt een texaan. Lyle komt wel een beetje fragiel over...kwa lopen en bewegen lijkt het net of ie van porcelein is, heel broos. Dat zal absoluut niet waar zijn...Maar goed met minimale bewegingen kom je toch tot bijna drie uren zingen, met soms cynische teksten, waardoor ik een fan van hem ben. Op een gegeven moment moest ik echt mijn stoma zakje gaan verschonen, want het was die avond weer raak met veel produktie enz. Ik bijna rennend naar de wc want eigenlijk wilde ik geen liedje missen maar ja, het moest wel...Toen ik terug kwam, begon het nummer "if I had een boat" mijn favoriete nummer...


If I had a boat.

Gelukkig was ik terug, ik voelde mij heel speciaal, fijn, diep gelukkig...Jammer dat het toch af moest lopen. Na het concert zijn we nog even gebleven, hadden nog drinken gehaald en daarna moest we nog wachten in de rij voor de jassen. We hebben nog buiten even staan kletsen en uiteindelijk zijn wij weer naar Heerenveen gereden en Jan en Lydia gingen naar hun hotelletje. Ja, die hebben het er van genomen. Zou ik ook gedaan hebben, maar Arjan moest wel weer werken de volgende dag.
We waren rond half 2 thuis, ik helemaal in de LYLE LOVETT ban. Ik denk er nog geregeld aan, hoe mooi zijn stem is....
Ik vond het geweldig en zeker was ik blij dat jan en lydia met ons mee gingen. Het was een speciale verjaardag!


Een verhaaltje en give back my heart

Geen opmerkingen: