Sandy's statistieken

zondag 13 september 2009

Veel rijden!

Zaterdag 12 september 2009

Vanochtend zijn we om 9 uur gaan rijden. We moesten weer terug naar Lee Vining om het Yosemite National Parc in te gaan. Dat stukje was niet zo ver hoor. Het was best wel fris, moest wel even mijn vestje aan. We waren de warmte van Las Vegas nog gewend. Onder weg werd het wel steeds warmer maar zo warm als gisteren hebben we het niet meer gehad. Het is ook wel weer lekker, even wat koeler.
In het Yosemite Parc werd gewaarschuwd voor hoog brandgevaar, een week geleden was een gedeelte van het park afgesloten, we kwamen op de Hoover dam een Nederlands stel tegen die om moesten rijden vanwege de branden. We zijn naar Glacer point (uitzicht op gletsjers en watervallen) gegaan. Daar hebben we foto’s gemaakt op dezelfde steen. Ik had 8 jaar geleden een hele mooie foto van Arjan gemaakt die nog bij ons als poster in het trapgat hangt. Ik heb iemand gevraagd of ze van ons samen een foto wilde maken en dat is gelukt.
Ook hier kwamen we een stel Nederlanders tegen die van Lake Tahoe naar Las Vegas gingen, wij net anders om. In het begin moesten we flink remmen omdat er een deer (groot hert) zo voor de auto het bos uit kwam lopen. Ook achter de auto liep er eentje…Die beesten zijn groot! We hebben in totaal 5 Deers gezien. Heel veel chipmonks en andere eekhoorntjes en ook marmotjes lopen er rond. Ook bijzondere vogeltjes. Alleen de Black Beers hebben we niet gezien terwijl ze waarschuwen dat je eten uit de auto moet bewaren in de daarvoor bestemde metalen kisten. Deze staan op elke parkeerplaats. Beren breken je auto zo open op zoek naar eten, ze ruiken het en zo hebben ze al heel veel auto’s beschadigd. Er worden ook heel veel beren dood gereden en overal waar er een dood is gereden staat een bord met daarop: “speeding kills Beers”. ( hard rijden dood beren). Wij goed opletten of we eindelijk een beer tegen komen….
We zijn een alternatieve route gaan rijden en niet volgens de tomtom. Deze wilde steeds via de snelweg gaan maar wij wilden nog weer door de bergen, echt een heel mooie route. We hebben zelfs regen gehad. Pas om 19 uur waren we in hotel “Tahoe Inn”, in King Beach, aan de noord kant van Lake Tahoe. Net weer in California. Nevada zit hier een paar kilometer vandaan. We hadden via internet deze kamer geboekt en het scheelde wel 30 euro. We blijven hier twee nachten en gaan maandag naar Mountain View waar we een ontmoeting hebben met Carroll Jenkins van cfri.org. We zijn gisteren gaan eten bij een Italiaan en hebben spaghetti gegeten. Best lekker, maar niet echt bijzonder. Ik vind het Amerikaanse eten helemaal niks, die vette troep hier, hamburgers voor en na, getver. Als we weer bij mijn familie zijn ga ik zelf wel een paar keer koken want ik verlang zelfs naar aardappelen…niet te geloven, he!
We zijn ongeveer 22 uur weer naar onze kamer gegaan, eerst hebben we nog boodschappen gedaan bij de Safeway, die zijn 24/7 open, zodat we morgen een ontbijtje op de kamer kunnen eten ipv duur te gaan ontbijten ergens in een restaurant. Toen we weer in onze suite waren zijn we gelijk gaan slapen nadat we constateerden dat er nog geen internet was. Ik schrijf dit alvast zodat we het kunnen kopiëren naar mijn weblog.
Arjan is nu stront verkouden. Hij moest steeds heel erg hoesten, waardoor ik wel af en toe vond dat we moesten stoppen, rijden en hoesten is niet de perfecte combinatie en zeker niet in de bergen, met bochten waar je u tegen zegt. We hebben het gered! We zitten in een hele mooie suite met een balkonnetje en er zaten net twee chipmonks naar mij te kijken, terwijl ik dit typ. Ik pakte het foto toestel maar toen waren ze weer weg. We hebben een dennenboom voor ons balkon en daar zaten ze eerst even in. Het wemelt hier van de dieren, nu maar hopen dat we een beer zien.

Zondag, 13 september 2009

Vanochtend werd ik om half 7 wakker en zag dat we nog steeds geen internet hadden…duhh dat zouden we hier hebben, Arjan gaat zo naar de front office om even te vragen waarom er geen internet is. Vandaag doen we rustig aan, we hebben gisteren heel erg veel gereden en om vandaag lang in de auto te zitten, daar hebben we geen zin in. We gaan rond Lake Tahoe alles bekijken vandaag, nou ja, alles, is wat overdreven maar het is zo’n mooie omgeving. We gaan zo ontbijt maken, we hebben een koffie zet apparaatje en een koelkast op de kamer zodat we alles onder controle hebben. Tot later!

De rest van de zondag 13 september.

We zijn rond 10 uur gaan rijden en Arjan had gelezen over een kabelbaan in squaw valley, een heel groot ski gebied. In 1960 waren hier de Olympische winter spelen waar sjoukje dijkstra zilver won met het ijsdansen en nog een Nederlander die op de 5000 meter brons won. (we weten nu even niet meer hoe die heet)
We waren er om half 11.20 uur en moesten even wachten tot de kabelbaan om 11.40 uur vertrok. Vandaag was de laatste dag dat ie draaide, hij moet onderhouden worden want eind oktober gaat het sneeuwseizoen weer open, dan draait ie dag en nacht voor alle skiërs.
We klommen zo’n 8117 ft omhoog. We hadden uitzicht over de bergen. Zo mooi! Walt Disney heeft deze bergen in space mountain gebruikt. Erg mooi en hoog…af en toe gingen mijn oren dicht en weer open. Boven was het koud, nog geen 20 ‘C, brrr, dat is wennen zeg! Er stond ook een halve storm daar boven. We hebben daar een expositie over de Olympische spelen bekeken waar we zagen dat sjoukje dijkstra daar ook bij was in 1960. Verder was er een zwembad, spa, poolcafe waar we later koffie hebben gedronken en er was ook een ijsbaan. We hadden niet zoveel zin om te schaatsen in onze korte broek. Wel heel erg mooi uitzicht over Lake Tahoe en de bergen.
Om 13 uur zijn we weer naar beneden gegaan. Toen weer verder op onze site seeiing toer. Rond 15.30 uur hadden we wel zin in eten en zijn toen maar weer bij “Denny’s” gaan eten. Ik heb vis met rijst en een kippensoep gegeten en Arjan meatloaf met patat en gefrituurde uien.
Het was niet vet, toch maar wel creon genomen en nu hopen dat het morgen goed blijft gaan, we moeten dan weer een eind rijden. Na het eten weer verder gereden en nu zitten we in onze suitte, top gun te kijken. We hebben verder nog geen plannen gemaakt voor vanavond.
Morgen gaan we naar Mountain view waar we al een hotel kamer hebben geboekt bij Pacific Inn via internet en dat is stukken goedkoper.

Ik zit nu even op het bankje voor het hotel want daar hebben we wel verbinding met internet. Op onze kamer dus niet! Het is nu ook niet meer zo warm en morgen verwachten ze hier de 20 graden niet te halen. De herfst gaat in dit gebied beginnen. De bomen verliezen hun naalden en blaadjes al.! Wij gaan morgen weer zuidelijker rijden en verwachten weer wat warmer weer dan vandaag.

Geen opmerkingen: