Sandy's statistieken

maandag 28 september 2009

Weer thuis in het koude kikkerlandje

Het duurde even voordat ik mijn writersbloc weer heb weten te verliezen. Er kwam zoveel op ons af..hele leuke dingen overigens!
Maandag middag hebben we nog heerlijk gezwommen, het was een hete dag, bijna 35'C. We waren van plan om weg te gaan nadat Andre thuis kwam van zijn werk maar hij zou pas om 19 uur thuiskomen omdat hij naar soccer practisch moest met de kinderen. Toen besloten we om dan daarna weg te gaan. Eerst kregen we nog een bbq, heerlijk was dat. En toen werd het toch tijd om afscheid te nemen. We hadden een scheikunde pakket voor aunie gekocht en een t-shirt voor olivia. Voor Lola en Andre hadden we een kaartje bedacht en nog wat overgebleven dollars. Ze hebben onze vakantie en Huwelijksreis zo leuk gemaakt, we hebben, zoals Lola in een mail schreef, onze band weer stevig aangetrokken. Op de zondag waren we uit eten geweest en toen werd ik na mijn overheerlijke steak van 10 os, helemaal niet lekker. Ik had de hele dag eigenlijk niet veel gegeten en wel kopjes zitten plakken, enz enz. Toen een berg eten maar binnen gestouwd (arian, bas en azarja, ik vreet me ook suf) en dat vonden mijn suikers ook wel fijn, giga hoog werden ze...maar daardoor voelde ik mij even belabberd en moest even in de auto liggen....Ik kon nergens anders gaan liggen nl...Toen we weer thuis waren, ging het weer prima. Ik had van te voren een eenheid insuline bij gebolest en toen is de bloedsuiker eerst snel gaan dalen waardoor ik me niet goed voelde en toen schoot ie omhoog.
Toen we weer thuis waren, kreeg ik een hele mooie bedel armband met een hondje, vlindertje, poesje, hartje en het jaar 2009. Zo mooi, ik heb het gelijk omgehouden, tot vandaag eigenlijk. Toen dacht ik maar weer eens mijn oude bandje om te doen. Daar heb ik nog een plaatje met de golden gate voor gekocht. (sopini heet dat geloof ik)Van Lola had ik daar ook een paar plaatjes voor gekregen; een kadootje, een maan en hartje. We hebben elkaar veel uitgewisseld.

Maar goed, toen gingen we naar San Francisco. We hadden een redelijke kamer, niks op aan te merken. We zijn gelijk gaan slapen omdat we om 4 uur op wilden staan. Ik werd net voordat mijn wekker afging wakker en ben gelijk gaan aankleden, pakken en arjan uit bed schoppen. Hij ook alles weer inpakken, we hadden het kleine koffertje mee en de andere twee lagen nog in de auto. Dus zoveel was het niet. Toen op weg naar de rental cars return. We vonden het zo, daar stond een dame met een scanding en biep...de auto was goed..ze liep er even omheen, hij was schoon want we hadden maandag "auto-was-dag". Wij waren met z'n allen nog natter dan de auto, maar het was zo leuk! Ja toch Lola?
Ja, toen moesten we alle bagage uit de auto op een karretje zetten en naar de zweeftrein die naar de vertrekhal gaat. Heel simpel te vinden allemaal.
Bij de incheck bali moesten we zelf inchecken via een paspoort scan,en de koffers gingen op de lopende band weg.Dat was een opluchting want die waren wel zwaar, nog geen 20 kg elk. Je legt je paspoort op de scan en dan vraagt ie of je die en die bent en waar je heen gaat, dan vraagt ie of je reispartner arjan turenhout bij je is en dan moet je zijn paspoort scannen. Dan rolt er uit dat apparaat je vliegticket en instapkaart.
Toen naar de douane. We moesten onze jas uit doen, tassen op de band voor de x-ray controle en arjan moest de laptop uit de tas halen en we moesten onze schoenen uit doen. Ik liep als eerste door de scan en toen ging ie af, ik was vergeten mijn beugel aan mijn riem,voor de stoma af te doen. Dus ik weer terug en nog een keertje en toen was het goed. Toen alles weer bij elkaar rapen en op weg naar de gate. We hadden niks ontbeten en het was 6 uur in de ochtend. Er was een koffie corner open en die hadden eggs voor ontbijt. Ik heb een omelet genomen en die was toch lekker! Ik had toch maar creon genomen, want mijn stoma deed flink zijn werk.
Om half 7 moesten we boarden en waren we precies op tijd weg. Er was weer een wachtlijst voor laatboekers. De vluchten zijn altijd overboekt en als je geen stoel op je kaartje hebt, moet je wachten tot er wel plaats is. Gelukkig hadden wij op onze online boeking al plaatsen toegekend gekregen.
We hebben ongeveer 4,5 uur gevlogen naar washington, dulles. we moesten daar overstappen in ongeveer 2,5 uur. Dat was heel fijn want we moesten echt heel ver lopen...Na zo'n lange zit, vond ik het wel lekker om even weer in beweging te zijn.
Arjan had wel zin in wat eten en ik zat te lezen bij de gate. Arjan had gelijk de dollars die we verder nog hadden omgewisseld want anders moet dat weer hier bij de bank en dat is zo lastig en daar niet.
Om 10 uur gingen we verder naar Amsterdam, het was inmiddels alweer 4 uur verder vanwege de tijdszone. Ik zat er wel een beetje mee want wanneer moet ik mijn pillen nu nemen? Ik besloot ze te nemen als we wat drinken kregen in het vliegtuig. Ik geloof dat het tegen 11 uur was, toen later heb ik ze rond 2 uur 's middags genomen, op plaatselijke tijd welliswaar. We kwamen om half 7 in de ochtend aan, om 7 uur zaten we in de huiskamer van mijn SCHOONOUDERS...

We hebben wat boodschappen voor het ontbijt gehaald bij de Dekamarkt en toen rond 9.30 uur heb ik de pillen weer genomen. We zijn toen gaan slapen en tegen 13 uur maakte Tineke ons wakker want Marischa was gekomen. We hebben de foto's gekeken, bijna 400....en alles van de trouwerij natuurlijk!
Toen ging Marischa naar huis en zouden wij tv kijken, maar dat werd slapen op de bank, ik heb echt super diep gelapen en Arjan is ook naar bed gegaan. Om half 6 werden we wakker gemaakt en konden we warm eten. Toen moesten we wakker blijven en zijn we rond 23.30 uur na sc heerenveen naar bed gegaan. We waren tegen half 9 weer wakker op donderdag. We hebben ontbeten en zijn daarna richting Heerenveen gegaan.
Toen we de straat in reden, zagen we vlaggetjes hangen, oeeeeeh wat zouden ze gedaan hebben. (slim is het niet om de buren een sleutel te geven voor de post!! maar die hebben ze al jaren, ook toen ik nog alleen was...10 jaar ofzo)

Er hing een hele mooie collage voor het raam met ballonnen en overal vlaggetjes...super leuk! Achteraf hadden ze mama gebeld om te vragen wanneer we thuis kwamen. Mama vroeg steeds wanneer we naar Heerenveen gingen!!! (nu komt de aap uit de mouw)
Het was een leuke middag, we werden door iedereen gefeliciteerd enz enz. Nou, uiteindelijk binnen gekomen, konden we de post doornemen. Een hele stapel kaarten, rekeningen enz enz...We hebben de kaarten in de erker gezet, dat staat zo feestelijk, dat is het nog steeds een beetje.


We moesten ook boodschappen doen want we hadden niks...dan gaat het gewone leven weer beginnen. Vrijdag avond kwamen onze kinderen weer thuis, mama en papa hebben 4 weken voor ze gezorgd. Chica was door het dolle heen, poes niet zo, die moest onderweg twee keer overgeven en chica maakte gebruik van de stops om te plassen.
Macy gaat nu wel goed, vandaag had ze een wat slechte dag, ze zag er wat zielig uit. Ze kreeg van mama gekookte vis door haar eten en dat 2 keer per dag. Chica kreeg dan de jus door haar brokken zodat ze het wel op at...verwend...pffff.
Nu kook ik elke ochtend een visje, prak het door haar voer, verdeel het over twee bordjes en om 10 uur krijgt ze haar visontbijt en om 17 uur krijgt ze haar visdiner. En chica krijgt dan een hapje door haar brokken, dan eet ze wel.
Ik ben blij dat ze er weer zijn, je hebt wel weer het patroon van uitlaten enz enz maar dat is ook wel goed hoor!

Het was een gezellig weekend, zaterdag avond zijn we naar ome johan in Leeuwarden geweest voor zijn verjaardag, zijn we halverwege, zegt mijn moeder:"waar is het kadootje eingenlijk?" "Thuis".....Nou, johan, je krijgt het nog tegoed hoor! Prettige vakantie alvast, ze gaan nog even naar turkije, ook leuk!

Maar goed, we zijn vandaag(maandag) weer met het normale leven begonnen. Arjan weer om 6.15 uur uit bed, rondje met de hond, koffie drinken en broodjes maken en even het journaal kijken en dan hup... in de auto naar het werk! Ik had de zondag middag zo'n moegevoel en mijn ogen vielen steeds dicht. En vanmorgen kreeg ik ze niet open. Ik kon met moeite om half 9 het bed uitstappen, douchen en de wasmachine aanzetten. Toen ontbeten en wat boodschappen doen, ik heb een kersenvlaai gekocht voor onze schildersclub. Want vanmiddag mocht ik weer. Het was erg leuk, ik heb uit mijn hoofd een gletsjerwand gemaakt en ik vind hem niet slecht, het is ook gelijk af...
Toen ik thuis kwam, heb ik wat achter de pc gezeten, beetje foto's knutselen en toen arjan thuis kwam, hebben we aardappelen met bloemkool en een duitse biefstuk gegeten, heerlijk om weer oerhollands te eten.
Toen hebben we tv gekeken en getwist wie de hond ging uitlaten of de vaatwasser moest inruimen. Meestal wil arjan de vaat niet doen, moet ie ook niet doen want hij vergeet altijd het fornuis schoon te maken dus stuurde ik hem richting gang en begon ik aan de vaat....tis eigenlijk zo gebeurd hoor maar je ziet er altijd zo tegen op...
het lopen met de hod duurt langer!!! Toen hebben we even op de bank gezeten en is arjan gaan computeren en ik ben in slaap gevallen. Arjan maakte mij wakker met thee..dat is lekker, ik moet niet overdag slapen want anders duurt de jetlag veel te lang. Ik kreeg nog twee telefoontjes en toen was het 20 uur, goede tijden...ja dat kijken wij, We hebben ook "rob kamphues op z'n kop" zitten kijken. Daarin komt ook een stukje van zijn race avontuur waar cf-ers ook mee gingen naar duitsland. We weten alleen niet in welke aflevering dat komt. Dus gewoon kijken op maandag avond, 21.30 uur op ned 3.

Morgen moet ik weer naar mijn fitness training, ben benieuwd...Heb er wel weer zin in. Ook komt morgen Margriet weer helpen met schoonmaken. Denk dat de ramen achter een beurt nodig hebben want er zit nog steeds cement en voegsel op, van het schoonmaken van de voegen van onze buren.

We hebben een mooie tijd gehad, weer veel energie opgedaan, weer een ervaring rijker! Iedereen die ons een kaart, email oid heeft gezonden, willen wij heel erg bedanken! We vonden dat erg leuk! Ook de mensen die ons een cadeau hebben gegeven, heel veel dank, want daardoor kunnen er meer wensen worden vervuld door Stichting FOK

Geen opmerkingen: