Sandy's statistieken

zondag 8 februari 2004

Van slapen is weinig gekomen vannacht. Jeetje ik kreeg enorme pijn in mijn linker long. Ik was bang dat het een klaplong was. Ik had nog niet eens een uurtje geslapen....Maar wat heen en weer lopen, want liggen lukte niet meer...Toen maar een paracetamol genomen en Arjan zei dat als die niet om 3 uur werkt we de dokter maar moesten bellen.
De pijn ging wel een beetje over en ik heb geloof ik een half uurtje geslapen.
Toen lukt het niet meer. Ik ben achter de pc gaan zitten en heb mijn tijd nuttig besteed. Ik heb de dingen voor het astma fonds maar afgemaakt want ik was bang dat ik toch weer naar het ziekenhuis zou moeten.

Om half 6 was ik zo moe dat ik toch maar naar bed ben gegaan en heb bijna rechtop nog tot half 8 geslapen, maar de pijn was er nog steeds.

Om half 10 heb ik de dokterswacht gebeld want misschien konden ze me doorsturen naar heerenveen om een foto te maken of ik een klaplong had of niet. Eigenlijk was de pijn nu anders, maar ja je weet het niet.
Om 10 over 10 kon ik daar terecht, we hebben alvast een tas ect. klaar gezet en de meeste dingen meegenomen.
Op de dokterswacht kreeg ik een vrouwelijke dokter. Ze was echt aardig en wilde alles weten, maar ze kon niet zeggen wat er was. Ze vond dat ik toch maar naar het AZG moest gaan en belde de dienstdoende longarts. Dat was die joegoslaaf die ik had als weekend arts toen ik die allergie kreeg.
Ik ben met de ambulance gegaan en arjan met zijn eigen auto er achter aan. Hij ging eerst nog naar huis om die tas ect te halen.

Hij kon op de foto geen klaplong zien, embolie was het ook niet. Hij dacht irritatie van de pleuravliezen, dat zo pijn doet.
Uit het bloedonderzoek kwam naar voren dat er helemaal geen ontstekingen zaten en ze waren zelfs beter dan toen ik met ontslag ging. Dat ik hoest en dat er nog slijm zit, kan van de vorige ontsteking zijn die nu loskomt doordat er vastzittend slijm is losgeschoten en dat kan ook weer pijnlijk zijn.

Er is ook een arterie prik genomen, bij zo'n prik halen ze bloed uit de slagader van je pols. Daar kunnen ze het zuurstof gehalte in je bloed meten en het co2 gehalte. Het zuurstof was goed, maar het co2 gehalte was te hoog.
Dat is de reden dat ik niet kan slapen. Ik krijg te veel zuurstof en daardoor adem ik te oppervlakkig waardoor het co2 gehalte te hoog wordt. Het zuurstof moet nu naar 1 liter afgebouwd worden.
Verder was er geen reden om mij op te nemen, met minder zuurstof en actiever worden zodat je dieper moet ademen waardoor je hele longen gebruikt worden.
Ik kreeg wel paracetamol mee tegen de pijn.

Vanavond zijn we even gaan rijden en kwamen in Lemmer uit. Ik had mijn kleine tankje mee maar bij het vullen ben ik het vergeten aan te zetten. Dus op een gegeven moment bij Meindert, kwam er water vanaf....blijkt dat ie niet aan was en dan ontdooit het ijs wat aan de buitenkant zit natuurlijk. Dat is hier ook zo...

Toen kwam ik er achter dat ie al die tijd uit stond. Ik voelde mij eigenlijk niet benauwd, het ging zelfs goed. Toen ik hem weer aan had gezet op 1 liter, voelde ik dat draaierige gevoel ook weer, dus dat komt door de zuurstof.
Ik heb thuis de concentrator op 1 gezet en morgen ga ik zonder proberen, als het zonet kan, kan het morgen ook, denk ik.

Ik ga nu proberen te slapen want ik viel in de auto ook al een paar keer in slaap.

doei

Geen opmerkingen: