Sandy's statistieken

dinsdag 26 augustus 2008

dinsdag dag 5 umcg

Vanmorgen was ik al om 7 uur wakker. Waarom weet ik ook niet, ik hoefde de trein niet te halen en ook niet met de hond uit...
Pas na kwart over 7 kwam het ontbijt, dat mij toch wel goed smaakte. Ik kreeg een pakje stimulance van nutricia erbij voor een goede stoelgang. Dat had de dietiste mij gisteren voor geschreven. Er zitten verschillende vezels in die ook op verschillende plaatsen in de darmen werken. Het is wel een soort sinaasappelsap, dat vind ik eigenlijk helemaal niet zo lekker maar goed, stel dat het werkt...

" Omschrijving
Vruchtendrink met speciale Multi Fibre mix (MF6) met 6 soorten voedingsvezel

Indicaties
Bij een vertraagde stoelgang
Indien een voeding te weinig voedingsvezel bevat
Past in een voedingsvezelverrijkt dieet

Eigenschappen
voor een optimale conditie van de darmen
1 pakje (à 200 ml) levert ca.6 g voedingsvezel
Multi Fibre mix komt overeen met vezelsamenstelling in normale voeding
makkelijk inpasbaar in de dagelijkse voeding
bevat geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen
glutenvrij

Ingredients
STIMULANCE SINAASAPPEL, sinaasappelsap (52%, bereid uit geconcentreerd sap), water, sacharose, voedingsvezels (sojapolysachariden, arabische gom, resistent zetmeel, inuline, alpha-cellulose, fructo-oligosachariden), zuurteregelaar (kaliumcitraat, citroenzuur), verdikkingsmiddel (pectine), sinaasappelaroma, conserveermiddel (natriumbenzoaat)

Gebruik
Goed schudden voor gebruik
Geadviseerd wordt om dagelijks minimaal 1,5-2 liter vocht te drinken
Dagelijks 1 pakje (à 200 ml) in de ochtend. Afhankelijk van de werking kan deze dosering worden aangepast

Bewaaradvies
Ongeopend : houdbaarheid aangegeven op de bovenkant van het pak
Geopend : maximaal 24 uur in de koelkast (afgesloten bewaard)

Verpakking
Tetrapak, 3 x 200 ml (tray à 5 x 3-pak)

Smaken en Codenummer(s)
5045 sinaasappel"


Tegen 9 uur ben ik gaan douchen en toen ik net klaar was, kwam de nurse practitioner. We moesten maar een buikfoto maken en hij zou verder gaan met het regelen van de chirurg. Om half 12 moest ik de buikfoto maken en net voor het eten was ik weer terug. Nadien had ik natuurlijk weer wat buikpijn en ben ik even in bed gaan liggen.
Intussen kwam de chirurg. Hij heeft mijn buik onderzocht en is via de stoma gaan voelen of er een vernauwing enz te voelen was maar dat was niet zo. Hij stelde voor om een soort ct scan te maken waarbij ze contrastvloeistof via het stoma inspuiten waardoor de darmen uitzetten net zoals een tuinslang doet als je de waterkraan aanzet. Dan maken ze een foto. Ze kunnen dan zien of er een vernauwing of iets dergelijks is in de darmen. Hij had het ook over een hersteloperatie als ze in de buik gaan kijken als er verder niks te vinden is. Ik heb ook een litteken hernia en dat is dat er een breukje zit waar mijn buiklitteken is. Het is niet klein zodat het vetschort erin kan groeien, hij is groter en dan kan dat niet. Maar misschien volgt er wel een operatie. Ik was er nog niet klaar voor, maar als ze toch in de buik moeten, en ze kunnen het stoma weghalen en de pijn is daarmee verleden tijd, dan sta ik in de rij, toch maar wel...

Tegen twee uur ben ik een rondje gaan lopen en heb ik drie boeken bij de patientenbieb gekocht. Die waren afgeschreven en meestal koop ik er wat boeken over kunst enz. Ik heb nu een verhaaltjesbundel van yvonne keuls, van ira levin rosemary's baby en gimmick van joost zwagerman op de kop kunnen tikken. Staat ook wel weer leuk in mijn nieuwe boekenkast. haha.
Tegen half 5 kwam arjan. Hij had al met de hond gelopen en ze is zeer braaf want ze heeft nog steeds niets meer in huis gedaan. Top hond!
Na mijn broodmaaltijd zijn we weer gaan lopen en hebben wat gedronken bij het restaurant.En toen ging arjan weer op huis aan.
Ik was eigenlijk nog niet zo lang weer op mijn kamer toen jan, lydia en de kinderen kwamen. Weer lekker gezellig en een goede afleiding van mijn pijn..
We zijn naar beneden gegaan en hebben wat gedronken met z'n allen. Tegen 8 uur gingen ze weer naar huis en ik weer naar mijn kamer. De thee ronde was net klaar dus heb ik gelijk thee en bouillon meegenomen.
Nu nog even dit up dateje en dan kijk ik lekker tv en ondertussen lees ik ook nog wat.
tot morgen!

Geen opmerkingen: