Sandy's statistieken

zaterdag 2 augustus 2008

Mooi weer he!

Vorige week heb ik zo weinig achter de computer gezeten, dat het nu wel tijd wordt om weer eens wat te schrijven. Laat me beginnen met donderdag 24 juli.

Mama en papa zouden 's middags komen omdat we vrijdag de vaardag hadden. Maar helaas was mama's vriendin Eijsmee overleden en donderdag was de condoleance om half 7. Vrijdag is ze gecremeerd maar daar konden mama en papa niet bij zijn, helaas. Eijsmee was 69 en had wel last van haar hart maar ook haar nieren waren niet meer goed. Ze is in haar slaap overleden. Haar man Rinus had het niet in de gaten, hij is dementerend en de volgende ochtend toen de thuiszorg kwam, ontdekten ze dat Eijsmee was overleden. Rinus zit nu in een opvang totdat er een plaatsje is ergens in een tehuis want hij kan niet meer alleen wonen want hij weet niet alles meer. zielig he eigenlijk. Iedereen dacht dat Rinus eerder zou gaan..maar God besloot anders.

Vrijdag 25 juli 2008.

Mijn vaarwensdag met de Meander. Om half 9 haalden we Margriet en Eldert op en reden we richting Lauwersoog, het noordergat, een haventje. Het was wel een beetje fris nog, maar de weersberichten voorspelden een warme, zonnige dag. Dus....Precies een goede dag om te VAREN!
We hadden het ook zo gevonden, richting zoutkamp enz. We waren zelfs aardig te vroeg. Mama en ik zijn even naar de wc gegaan in het haven gebouw en toen waren mijn schoonouders en minne en tim er ook al. We zijn met z'n allen naar de meander gelopen. We hadden ze kunnen bellen en dan konden we de auto's achter de hefboom zetten maar we hebben allemaal goede benen (!) en longen om lekker te wandelen. Halverwege kwamen we Egbert, van de boot tegen en die bracht ons verder naar de boot.
Daar werden we hartelijk begroet door Inge en hond (zijn naam weet ik niet meer). We gingen heel gezellig op het achterdek koffie en thee drinken en ik heb mijn familie voorgesteld. Inge en egbert stelden voor om te varen richting zoutkamp, daar te lunchen aan boord en dan Zoutkamp in te wandelen, naar het visserijmuseum te gaan en een visje te gaan eten.
Dat allemaal hebben we gedaan. Eldert mocht als eerst sturen. Hij genoot zichtbaar van dit bootje...(Ha). Ik mocht ook even varen toen we bijna bij zoutkamp kwamen. Ik had het gauw in de gaten. Ik moest op een gegeven moment een bootje inhalen maar er kwam een zeilboot recht op mij af. Normaal gesproken had ik er mooi tussen door gevaren en dat was ook de bedoeling...Maar het zeilbootje koos anders. Egbert moest even mee sturen en hij vond het zeilbootje maar een maf iemand die zijn vaarbewijs gelijk mocht gaan inleveren. Na de schok te boven zijn gekomen, kwamen we in Zoutkamp aan. Egbert heeft de boot afgemeerd hoor, dat kon ik niet, dan waren er ongelukken gebeurd...haha.
We kregen een geweldige lunch aangeboden door de NCFS (Van hun heb ik ook deze vaarwensdag gekregen. Erg bedankt! Het was super!)
Na de lunch zijn we in zoutkamp wezen wandelen. Toen we over de weg gingen, zag ik het beeld van Gosse, mijn boetseerleraar al staan. De netteboeter. Ik was er eens eerder geweest met de atelierroute met mijn boetseerclubje, dus ik wist wel dat het daar stond! We liepen naar het visserijmuseum en hebben daar ongeveer een driekwartier rondgelopen. Erg leuk, al die oude "troep" waarmee ze vroeger visten enz. Op de toilet hing een poster met wel 100 verschillende soorten garnalen..tjonge ik dacht altijd: " een garnaal is een garnaal" maar dat is dus niet waar!
Toen we er weer uit waren, liepen we verder naar een viswinkel. Je moet weten waar het is, nu weten we dat. Daar haalt de bevolking ook zijn visjes. De meesten van ons aten een haring maar kibbeling ging er ook wel in bij een aantal. Erg lekker!
Toen we allen de vis op hadden, wandelden we weer richting Meander. Het zonnetje was inmiddels flink zijn best aan het doen. We zijn toen weer richting Lauwersoog gevaren. We zaten heerlijk op het voordek, in de wind, zittend of liggend in de zon.
We hebben aangemeerd en toen kwam er een einde aan het varen. We hebben allemaal enorm genoten en zullen allen een mooie herinnering hebben aan deze dag. Minne stuurde me een kaartje na deze dag met daarop dat we deze dag hebben kunnen beleven dankzij mijn donor, en dat is natuurlijk zo!

We hebben met z'n allen nog gegeten in Leeuwarden bij de Grote Wielen. Ik heb het helaas niet op kunnen eten omdat ik toch jammer genoeg weer buikpijn kreeg. Minne en Tim en mijn schoonouders gingen weer richting noordholland en wij brachten Margriet en Eldert naar huis. Papa en mama reden rechtstreeks naar Heerenveen terug. Toen we thuis waren, heb ik even in de hangmat gelegen en papa zat lekker in de tuin. Mama en Arjan gingen nog even ballonnen kijken bij Joure. Zo sloten wij mijn vaarwensdag af. Heerlijk geslapen, echt tot kwart voor tien.

Zaterdag 26 juli 2008

Ik moest toen wel wakker worden omdat ik mijn pillen moest innemen. We hebben lekker ontbeten maar toen kreeg ik weer erg buikpijn waardoor ik maar weer een litertje colofort moest nemen. Ik had best wel veel pijn en baalde er van, zo erg dat ik ruzie met Arjan ging maken. De eerste ontlasting kwam eigenlijk binnen het uur eruit en dat luchtte enorm op. Mijn buikpijn werd al gelijk minder. Ik wilde graag bij het inhalen van "Ons skutsje" zijn. Ik was bang dat ik daar dan met een onplofte zak aan de kade zou staan. Nou, gelukkig viel het mee. Ik ben wel even een keertje in een cafe (geen rookhol meer!) een nieuw zakje er op gaan zetten. Het was alleen erg donker in de wc, dus heb ik er maar een nieuwe opgezet ipv het leeg te laten lopen, dat moet je dan helemaal schoonmaken en dat kon ik niet goed zien.
Maar goed, het was echt super heet daar, dus hebben een plekje onder een boom kunnen bemachtigen. We zagen mijn ouders ook niet meer en toen we terug liepen zaten ze met mijn oom (papa's broertje)en tante op een terrasje. Daar hebben wij ook nog wat te drinken gekregen. We zouden die avond barbequen en toen hebben we mijn oom en tante gevraagd of ze ook wilden komen. Om een uur of 7 a 8 zouden we naar Joure gaan, naar de ballonfeesten met Jan en Stans. Tijdens het bbq-en werd de lucht al wat donkerder en toen we klaar waren begon het te gieten en te onweren.
Ik had Jans gebeld en die waren alweer op de terugweg naar huis. Ze waren in Joure en toen begon het noodweer te worden. De organisatie moest het allemaal aflassen, helaas. Jammer want we hadden ons er allemaal op verheugd. En zeker om Jan en Stans te zien.
Nou ja, ons "feestje" hebben we binnen maar afgemaakt. De buurkinderen waren op straat in de regen aan het dansen, onze straat stond helemaal blank en de wc liep bijna over...De afwasmachine heb ik maar niet aangezet, de zondag ochtend moest dat maar...Zondag 27 juli 2008

Mijn vader ging rond half 11 weg naar mijn oom om even naar de computer te kijken. Daar ben ik ook al een paar keer zoet mee geweest maar we krijgen het nog steeds niet goed. Mama, Arjan en ik hebben heerlijk ontbeten. Mama en ik zijn toen naar mijn oom en tante gaan wandelen en papa zat daar op z'n praatstoel, hij had nog niet naar de pc gekeken...(Hij moet er nog een keer voor terug komen, hij had zijn spullen niet mee, dit keer).
Om een uur of half 2 zijn we weggegaan, we gingen naar het graf van mijn opa en oma (pake en beppe, papa's ouders) We hebben het graf schoongemaakt, flink geboend, zoals beppe dat zou hebben gedaan. Ik had nl gedroomd dat ik met emmer, poetslap enz daar heen ging en toen ik er kwam, zat pake op een stoeltje met een borreltje. Hij had een advocaatje voor beppe klaar staan en beppe was het graf zelf aan het boenen.
Dus het was volgens haar wel weer nodig. Ik had een hele grote bolchrysant gekocht voor weinig geld, die jongen heeft zich vergist...wat een geluk heb ik soms he!
Na onze schoonmaak zijn mama en ik nog even naar de urnen tuin bij het crematoruim gaan kijken. We zochten de urn van Frans Haarsma, de vader van mijn vriendin Margriet. Eerst konden we hem niet vinden maar uiteindelijk hebben we hem gevonden. Volgende keer zullen we een bloemetje brengen. Ik wist eigenlijk niet dat die urnen daar zo stonden. Eigenlijk vond ik het wel een hele mooie plaats. Dat heb ik mijn moeder ook laten weten. Ik ga er nog wel eens een keertje kijken.Toen we weer thuis waren hebben we wat gerelaxed en hebben we gekookt. Hebben we nog buiten gezeten en toen zijn papa en mama weer richting het zuiden vertrokken. Arjan en ik zijn nog even gaan kijken of er nog ballonnen de lucht in gingen, niet op het terrein want dat stond vol water. Wel vanaf het industrie gebied, daar gingen vier omhoog. Er zat zwaar weer aan te komen dus vandaar dat het was afgelast. Jammer hoor!

Maandag is Margriet geweest en hebben we weer wat huishoudelijke taken verricht. 's Middags moest ik weer naar shiatsu enz. Op de terugweg was het kruispunt afgezet omdat er een auto op het taluut was ingereden. Ik moest toen omrijden via marssum maar ik wist deweg zo niet, dus toen ik ergens in Leeuwarden uitkwam, ben ik maar even bij Arjans werk aan gegaan. Ik ben pas om half 5 weer naar huis gegaan. Toen ik thuis kwam ben ik even op de bank gaan liggen, ik was moe, de therapie hakte er goed in. Arjan was al een tijdje thuis en toen werd ik pas wakker. We hebben gegeten en wat tv gekeken.
Dinsdag had ik een slaap dag. Ik heb de hele dag in bed en op de bank gehangen. Ik was zo moe. Ik had zelfs geen energie om de computer aan te zetten. Ondertussen was ik een boek gaan lezen, de geboorte van venus. Die had ik gekocht bij bol.com toen ik in het ziekenhuis lag. Ik had het mee naar bulgrije maar ik heb daar geen letter gelezen, ook mijn golfexamen heb ik niet een keer ingezien en nog steeds niet hoor!
Woensdag heb ik heerlijk in de tuin gezeten in mijn hangmatje...ja, nico, nu wel een dagje.
Donderdag Moest ik om 11 uur golfen. Het was heel mooi weer en we hebben op de oefenhole gespeeld. Chippen enz. Het ging niet echt heel goed, maar ja wat wil je ook, ben er weinig mee bezig geweest. Ik ben er wel op de fiets naar toe gegaan, heerlijk is dat.
Vrijdag Moest ik weer zwemmen om 10 uur. Het regende en ik zou eigenlijk op de fiets maar Pietsje belde of ze mee kon rijden. Ik heb heerlijk gezwommen...Verder heb ik de was nog buiten gehangen, lekker in de zon gezeten en tegen 4 uur was het wel gedaan met de zon en was de was ook weer droog. Ik kreeg 's avonds best wel weer pijn in mijn buik en ben vroeg naar bed gegaan.

Nu, zaterdag is het nog niet helemaal goed met mijn buik. Ik ga eerst even ontbijten, en dan boodschappen doen, mocht het niet over zijn dan gaan we met colofort beginnen en dan is het vanmiddag gauw weer war opgeklaard hoop ik. Dit weekend gaan we lekker niks doen, beetje buiten zitten, misschien naar Ranzijn planten kopen voor in het gat waar we de dode buxussen hebben weggehaald. Een soort klimrekje plaatsen waardoor wede containers niet meer zien. Daar heb ik al een klimop groeien en die heoven we alleen maar op dat rekje te binden, dacht ik zo!

Zo, dit was mijn belevenis van vorige week, super weekend en super zonnige dagen waar ik erg van heb genoten, behalve dan van mijn buikpijnen, maar dat gaat ook nog wel goedkomen, maandag weer naar shiatsu...kijk er nu al naar uit.

Geen opmerkingen: