Sandy's statistieken

zondag 17 augustus 2008

Het hondje dat ik wilde is er!

Ik had ooit geschreven dat ik een hondje wilde. En zie daar, heel onverwachts heb ik sinds gisteren een hondje.
We waren zaterdag ochtend niet al te laat wakker want we moesten boodschappen doen, en lekker ontbijten en 's middags naar mijn tante en oom in Arnhem gaan. Mijn tante heeft ongeveer 6 weken geleden een operatie gehad en we wilden haar daarom bezoeken. Zij zijn mijn peter en meter en het is altijd lachen bij hunnie daar in ehrnem...

Tja, toen we aankwamen was mijn nicht, haar zoon en een vriendin er ook, dus het was een gezellige boel. We kletsten wat en kwamen op een gegeven moment op het onderwerp "hond". Mijn nicht heeft nl een hondje chica. Ze heeft haar gered toen ze 5 weken oud was van de verdrinkingsdood. Dus dat beestje is/was haar alles en nog steeds. Het blijkt dat ze al een jaar of wat een ander huis zoekt voor Chica want doordat ze een zoon heeft, twee poezen en een "nieuwe" relatie, is Chica boos op mijn nicht. Chica straft haar door mijn nicht te negeren, in huis te plassen en te poepen terwijl ze dat nooit heeft gedaan. Ze is voor mijn nicht onhandelbaar geworden. Chica was, als ik haar niet heb meegenomen, deze week ingeslapen omdat ze domweg geen ander huis voor haar kunnen vinden. Zelfs de asiels nemen Chica niet. Chica is echt een lief diertje, gehoorzaamd erg goed en is lief voor kinderen, poezen, andere honden enz. Ze is gewend om alleen te zijn, doet niks in huis, en is heel rustig in de auto.
Nou ja, dit was mijn kans en die heb ik genomen. Dus chica is in bad gegaan, alle spulletjes zijn ingepakt en toen ging ze met ons mee naar Heerenveen. Het is de eerste nacht prima gegaan. We hebben fijn gewandeld en alleen Macy moet efkes wennen geloof ik. Ze heeft de "indringer" al een paar keer berispend toegeblazen en een omhoog gestoken pootje gegeven, maar verder doen ze elkaar niks. Dus dat zal zeker goed komen. Hier wat foto's van onze nieuwe aanwinst.

Hier wist Chica nog van niks
Heel keuring op de achterbank.
Ze vond me lief.
Op de poezenmat tijdens het stofzuigen
Macy bekijkt de "indringer".

Geen opmerkingen: