Sandy's statistieken

dinsdag 9 september 2008

Heerlijk thuis!

Wat is dat weer leuk om thuis te komen he! Wat ik altijd zo raar vind, is dat de woonkamer dan even vreemd is terwijl je er al zo lang woont. Ook het onthaal van de huisdieren was erg leuk. De twee dagen waren best wel druk. Alle kleding vanuit het ziekenhuis wassen. Mama had al de eerste twee wasjes gedaan. Vandaag hebben we drie wassen gedraaid en morgen doen we de rest. Arjans werkkleding kan niet meer, hij komt morgen pas om 5 uur thuis, dan gaan we eten en daarna na de files gaan we naar Tilburg. Brengen we mama thuis met hond en kat. Ja, ze is er nog niet helemaal af.

Woensdag reizen we dan om ongeveer 5 uur 's ochtends af naar het zwarte woud, oberiflingen. Arjans ouders komen om 5 uur bij ons en dan rijden we in hun opel zavira weg. Het was de bedoeling dat Marischa en Marinus ook mee zouden gaan maar Marinus heeft zijn knie zwaar geblesseerd tijdens hun vakantie in een huisje met vrienden. Het was eigenlijk eerst zo dat wij niet mee zouden gaan...raar kan het lopen he!

Zondag zijn we 's middags naar de orchideeen hoeve gegaan in luttelgeest. Arjan en ik waren er al vaker geweest en er is nu de vlindervalley. Het is erg leuk zelfs voor de 2e keer. Echt de moeite waard om daar eens een kijkje te nemen. We zouden mama een kadootje uit laten kiezen. Ze koos voor bekers met verschillende orchideeen erop, heel mooi. Ze wilde eigenlijk ook wel een jasmijn, er was een plant met witte bloemetjes die erop leek maar toen ze wist dat het geen jasmijn was, wilde ze hem niet meer. Toen heb ik heb maar mee genomen. Ik heb ook een aparte orchidee gekregen van arjan, die is niet zo gangbaar en ik vond ém leuk. Mama zei dat ze het erg mooi vond. We zouden er eerst ook nog wat gaan drinken maar we besloten toch maar naar huis te gaan. Thuis hebben we gekookt, een argentijnse hamburger met aardappelen en bloemkool. Ja, met mama eten we flink verantwoord. Ik kreeg weer buikpijn en kon het niet helemaal op eten. We zijn er achter gekomen dat dan de pijn medicatie uitgewerkt is omdat ik om 17 uur de pillen moet nemen. Ik ga nu rond 15 uur de pillen nemen zodat de pillen om 17 uur werken en ik misschien wel alles op kan eten zonder de pijn. We beginnen er morgen mee. Vandaag hebben we aardappelen, een gehakt bal en verse boontjes gegeten, erg lekker en zeker zonder pijn, heerlijk. Voor de transplantatie at ik geen hamburgers, gehaktballen en worst. Ik ging ervan over mijn nek maar nu lust ik het wel allemaal. Hoe kan dat he! Wie weet het?

Vandaag hebben we eerst het huishouden gedaan, alles opgeruimd enz. Na de lunch moest ik naar de huisarts om de ontslagbrief te brengen en nog wat recepten te krijgen. Toen zijn we naar Lidle gegaan, die zit in de zelfde straat als mijn huisarts. Mama had in de folder leuke laarsje zien staan maar die aanbieding is pas vanaf maandag volgende week. Sneu he!
Toen zijn we naar het centrum gegaan en ik moest nog even naar Xenos voor bamisoep en kadootjes voor Duitsland.
We zijn toen naar de apotheek geweest, heb ik alle pijnmedicatie papieren van de apotheek in groningen gegeven en nog recepten laten bestellen oa; magnesiumpillen, vitamine e tabletten, klysma's, colofort, en prograft 0,5 mg capsules. Die worden morgen bezorgd rond etenstijd hoop ik.
Ik heb ook kinder tabletjes gekocht tegen wagenziekte voor de kat. De dierenarts zei dat dat ook voor de poes geldt, primatour heten die geloof ik, ben het nu alweer vergeten. De kat moet een kwart tabletje hebben, de dosis voor baby's. In de dierenartsenpraktijk hebben ze alleen die pillen voor honden vanaf 8 kg en dus niet voor katten. Ja ze hebben wel wat maar dan gaan ze knock out voor een hele tijd en dat is niet zo goed voor mijn 12 jaar oude Macy.


Maar oke, toen we thuis kwamen waren beide beesten weer heel blij alsof we jaren waren weg geweest. Ze kunnen elkaar nu wel een beetje verdragen, maar Macy deelt nog wel een tik uit als Chica bij haar in de buurt druk doet. Die oude sok vindt dat niet zo fijn. Toch zoeken ze elkaar wel op. Op de foto's liggen ze samen in het reepje zon dat op het kleed valt...

Toen we alles hadden gedaan, gingen we lekker op de bank liggen, een beetje tv kijken en slapen natuurlijk. Ons mormeltje vindt dat ook heerlijk. Hier ligt ze met mama. Later lag ze bij mij toen ik echt even toe was aan een neppie. Ik zie het nu al voor me, straks in de winter op de bank, dekentje over en een warme hond tegen mij aan. En misschien komt de poes tegen die tijd ook wel bij ons liggen. Ze komt wel op schoot maar dan moet de hond niet te dicht tegen me aan liggen. Als ik ga slapen, mag zij wel bij mij komen liggen, dat is ze gewend. Chica blijft beneden op de bank, met alle schoenen die ze mooi vindt!

Het volgende blog zal misschien uit het zwarte woud komen of als het niet gaat pas volgende week maandag. Ik hoop natuurlijk wel uit het zwarte woud wat te kunnen schrijven.
Tot dan!

1 opmerking:

Anoniem zei

hoi Sandy,

lekker dat het wat beter gaat en heeeeel veel plezier in het zwarte woud.

Groeten Fred